Wki

Hur man lämna utbilda en undulat


Som ni kanske har sett förut, kan parakiter sitta på din hand eller finger. Parakiter är väldigt smarta djur, och om du bara har en, skulle du förmodligen vill träna den att bli din nya vän. Denna guide kommer att berätta hur man gör en trevlig, sällskaplig hand utbildade undulat.

Steg

Hur man lämna utbilda en undulat. Tillhandahålla lämpliga omgivningen, vilket kan vara avgörande för en undulat liv.
Hur man lämna utbilda en undulat. Tillhandahålla lämpliga omgivningen, vilket kan vara avgörande för en undulat liv.
 1. 1
  Tillhandahålla lämpliga omgivningen, vilket kan vara avgörande för en undulat liv. Placera inte undulat (er) i ett mörkt rum som är tyst. Om ditt rum är ljusa och du interagerar med undulat, kommer det kännas bekvämt.
 2. 2
  Vänta ungefär en vecka innan du börjar träna, så att fågeln kan bli acklimatiserad till sina nya omgivningar. Se också till att din undulat används för att din närvaro. Han borde vara bekant med att du är runt eftersom du ändrar hans mat och vatten varje dag. Du bör sitta bredvid buren varje dag, så mycket du kan, och bara prata med din fågel. Han behöver vänja sig vid ljudet av din röst.
 3. 3
  Få ditt husdjur förtroende. För det första dagen på utbildningen, långsamt öppna dörren och lägg din hand på botten av buren och låt den vila där. Prata med din undulat. Läs en bok högt, eller bara prat om ingenting särskilt.
  • Flytta inte din hand. Bo fortfarande men fortsätter att prata i en lugnande röst.
  • Massor av parakiter kan flyga runt eller krax på dig. Men fortfarande så det kan bestämma att ingenting kommer att hända på denna punkt.
 4. 4
  Upprepa föregående steg varje dag men framstegen i buren. Varje dag, flytta handen lite längre in än dagen innan tills du når abborre. Den parakit borde inse efter ett par dagar av din hand är i buren finns ingenting att frukta och det kommer att bli en del av vad den förväntar sig i sin dagliga rutin.
 5. 5
  Flytta din hand mot undulat. Fågeln kommer inse nu att handen i sin bur är inget att frukta men det kommer sannolikt att börja flyga och krax om du försöker och röra vid den. Det kan vara en långsam process, men igen måste du upprepa dessa dagligen tills undulat används till dig.
  • När du har möjlighet att få din hand nära, nära nog att fågeln att röra det, börja med att ställa fingret mot sina fötter.
 6. 6
  Den kan svara genom att antingen flyga din hand eller vara modig och kliva upp på handen. Oftare än inte det är det första alternativet men vara ihållande. Gå vidare till nästa steg när din undulat kommer kliva upp på din hand och sitta där med komfort.
  • Så snart undulat är på fingret säger mjukt, men också bestämt, "öka" - eller liknande.. Inte skrämma inte det. Om du säger det varje gång då hon eller han får på fingret så fort du ska kunna säga "upp" och parakit kommer hoppa på.
 7. 7
  Flytta fingret runt långsamt. Nu fågeln borde verkligen lita på dig och det ska snart vara bekväm med din flytta runt. Spendera tid att plocka upp och släppa den av vid olika sittpinnar runt buren.
 8. 8
  Ta undulat ur buren (genom att låta det sitta på fingret). Kom ihåg att det har tillbringat en lång tid inne i buren och blir förståeligt rädd. Detta kan ta några dagar.
  • Håll dörrar och fönster stängda så att din fågel inte fly.
 9. 9
  Öva föregående steg tills din undulat är mycket bekväma. Det borde snart vara några problem att få honom eller henne ur buren.
 10. 10
  Börja med att prata med fågeln. Använd en mjuk, lugn röst. Flytta inte plötsligt eller göra några höga ljud.
 11. 11
  Låt fågeln att sitta på andra delar av kroppen. Detta inkluderar huvud, knä, arm etc. Du kan träna honom att sitta var som helst så länge du tar saker mycket, mycket långsamt så att din fågel känner sig trygg. Så bara ta din tid!

Tips

 • Det är oerhört svårt att träna mer än en fågel på samma gång, om du har flera parakiter än att hålla dem åtskilda under träning.
 • Håll undulat interagerar med människor en hel del, så han kan vänja sig massor av människor är omkring honom.
 • Tålamod är en dygd när det kommer till parakiter utbildning. Ta det lugnt.
 • Sikta på en yngre undulat. Yngre fåglar kan anpassa sig till utbildningen bättre än äldre birds.But du kan alltid få en äldre fågel kommer det bara ta längre tid.
 • Håll dina hundar eller katter om du har dem bort från fågeln, eftersom det kan skrämma dem, och de kan flyga iväg.
 • Uppmuntra och sedan belöna din undulat med mat. Också, glöm inte att berömma dem när de har gjort något bra.
 • Lugnande musik kommer att lugna fågeln.
 • Ta din undulat runt huset med honom på handen, skuldra, etc. Detta kommer att få honom van vid att omgivningen i huset.
 • All utbildning av en undulat beror på var du fick honom från. Om du fick honom från en hand upp-undulat hus, drivs normalt av en hem-uppfödare, bör utbildningen vara snabb och enkel. Men om du fick honom från en djuraffär, kan han vara nervös och rädd för människor, så det gör för hårt training.But om du vill adoptera bör du gå till en phoenix landning händelse.
 • Om din undulat är vana vid huset och du vill ta ut honom utan att bära runt honom, satte honom på ett fönsterbräde. De kommer att vilja se den yttre miljön, samt andra fåglar, och kanske kan höra ett pip eller två från utomstående fåglar
 • När du tränar din undulat, alltid komma ihåg att inte göra plötsliga rörelser eller ljud. Det kommer att bli överraskad.

Varningar

 • Stressa inte utbildningen, eller kommer detta att leda till att fågeln att betona ut, och kommer att göra utbilda undulat ännu hårdare
 • Lämna aldrig fågeln i solen och se till att det inte är för varmt eller kallt för fågeln att vara utanför temperaturen måste vara precis rätt.
 • Om du klippa dina fåglar flygfjädrar eller spikar de kan börja bleed.First, använd majsstärkelse för att stoppa blödningen sedan ringa en lokal veterinär för hjälp. Massor av fåglar kan förblöda.
 • Hand tämja kan ta ett tag. Så ha tålamod!
 • Om du har andra husdjur (hundar, katter, illrar, etc) hålla dem begränsas om du vill ta din fågel ut för träning. Alla husdjur som anges ovan är rovdjur, och de kommer att skada en fågel.
 • Med dålig parakiter hantering, kan parakiter bli väldigt elak och unsociable
 • För att relatera till föregående varningen kan bita vara ett problem. Om bitande inträffar under träning, få vanan minskade direkt
 • Om du går runt i huset med din fågel på axeln, se till att du inte kör runt och gör det obekvämt
 • Om du får en bebis parakit de kommer att agera som en tonåring vid två månaders ålder. De kanske gör att du vill bli av med dem. Därför är de flesta av fåglarna fick in skyddsrum. Om din undulat börjar agerar så här, inte frustrerad. Bara ha tålamod och snart din fågel kommer att få igenom denna fas.