Wki

Hur man installerar en programmerbar termostat

Om din vardag schema varierar från din helg schema, kan få en 5-1-1 termostat (de 5-1-1 innebär att du kan ställa in en veckodag schema och en lördag / söndag schema, oberoende) hjälpa dig att spara pengar. Kanske har du alltid velat att installera en programmerbar termostat, men har varit lite skrämd av tanken på ett DIY projekt som involverar sladdar. Här är hur man ska hantera installationen.

Friskrivningsklausul: Följande instruktioner gäller inspirerande avsikterna bara, och är inte avsedda att ersätta tillverkarens instruktioner som medföljer din modell.

Steg

Hur man installerar en programmerbar termostat. Stäng av all ström vid stora elpanelen.
Hur man installerar en programmerbar termostat. Stäng av all ström vid stora elpanelen.
 1. 1
  Stäng av all ström vid stora elpanelen. Vissa instruktioner råd att helt enkelt stänga av strömmen till rummet du arbetar i, andra föreslår att kasta huvudströmbrytaren. Att luta sig mot säkerhet, vänder allt du kan hitta på elpanelen till "Off".
 2. 2
  Ta bort locket och kontrollpanel från gamla termostaten. Locket och styrkortet på de flesta modeller bryt. Leta efter en infälld läpp runt sidorna eller botten av den ursprungliga termostaten där du kan ta och ta bort fronten och styrkort. Ta hand sätta detta åt sidan som du kan behöva installera om något går fel vidare i installationen.
 3. 3
  Label ledningarna enligt sin nuvarande position, och ta bort dem en efter en. De nya modeller av programmerbara termostater levereras med klistermärkeetiketter som du kan använda för att linda runt trådarna som kommer från väggen. Om paketet inte innehåller förtryckta etiketter du kan ersätta med maskeringstejp och en märkpenna.
 4. 4
  Ta bort gamla termostaten plattan från väggen. Var noga med att inte låta den röra av sladdar falla tillbaka in i väggen när skruva den gamla plåten. Vissa instruktioner rekommenderar tejpa en grupp av ledningar i väggen, men om trådarna är så styva att helt enkelt sprida ut dem lite adekvat hindrar dem från att falla tillbaka in i hålet i gips, bör detta inte vara nödvändigt.
 5. 5
  Fäst nya termostaten plattan till väggen. Merparten av tiden en ny modell plattan kommer inte leva upp till de befintliga hålen från den gamla termostaten. Om så är fallet, helt enkelt borra ett par hål för den nya termostaten och sätt gips ankare som kom i den nya förpackningen (oroa dig inte, instruktionerna skall redovisa detta genom att ange storleken borren att använda, etc.). Gå vidare och sätter i batterierna om din modell kräver dem. Den modell som används i detta exempel krävs två AA-batterier (installerade precis ovanför anslutningar) för att hålla för programmering i händelse av ett strömavbrott.
 6. 6
  Sätt tillbaka ledningarna enligt deras etikett och motsvarande plats på den nya termostaten. Detta kan mycket väl vara den svåraste delen av hela projektet eftersom det inte finns mycket utrymme att arbeta med, och beroende på din uppvärmning / luftkonditionering kan du ha flera trådar att fästa.
 7. 7
  Fäst kontrollpanelen och frontplattan för ny termostat. Gör en handskriven anteckning av trådarna du bifogade (C, G, Y, R, etc.) innan du täcker med den nya kontrollpanelen och frontplattan. Du behöver veta det för att kunna programmera din nya termostaten baserat på vilken typ av system du har.
 8. 8
  Slå på strömmen igen och program ny termostat enligt tillverkarens anvisningar. På sommaren kan du välja att låta temp få lite högre på natten och sova med takfläktar igång. Innan du vaknar, program termostaten kylas ner saker för att bli redo för arbete och skola, och sedan återvända till en högre temperatur för dagen. På vintern, vända denna process genom att låta saker svalna efter du är undanstoppad i sängen, och varma saker upp under de tidiga morgontimmarna.

Varningar