Wki

Hur att hitta en läcka i en luftmadrass


Luftmadrasser är en bekväm, lätt att förvara, och flexibla objekt att ha när företaget visar upp för att tillbringa natten. Även en liten läcka kommer att lämna den sovande platt på golvet på morgonen, dock, och hitta läckor kan vara som att leta efter en nål i en höstack.

Steg

Hur att hitta en läcka i en luftmadrass. Ta bort blad och sängkläder från luftmadrassen.
Hur att hitta en läcka i en luftmadrass. Ta bort blad och sängkläder från luftmadrassen.
 1. 1
  Ta bort blad och sängkläder från luftmadrassen.
 2. 2
  Flytta den till en plats där det kan vändas, vände, och roteras för att söka hela vägen runt det.
 3. 3
  Fyll den så mycket du kan med luft, utan att riskera madrassen spricker. Luftmadrasser är inte konstruerade för högt tryck, så använd din andedräkt, eller en pump avsedd för luftmadrasser, inte en kompressor.
 4. 4
  Inspektera madrassen. Med madrassen mycket full av luft, kan även ett hål blir synligt.
 5. 5
  Tillsätt lite flytande diskmedel till en sprayflaska med varmt vatten och börjar systematiskt sprutning madrassen. Läckan kommer att visa sig med såpbubblor. Tvålvatten är ofta det enklaste och bästa sättet att hitta ett luftläckage. En tvål, våt trasa torkas på madrassen kommer att fungera också.
 6. 6
  Om möjligt, sätta en madrass i en pool med vatten (ett badkar kommer också att göra jobbet) delar dränka eller hela madrassen tills du ser bubblor stiger regelbundet från madrassen. Detta indikerar läckage.
 7. 7
  Flytta handen långsamt längs madrassens yta. Ofta kan du känna den utströmmande luften "pensel" mot huden.
 8. 8
  Flytta ditt huvud längs ytan med örat nära madrassen. Du kan höra utströmmande luften, och örat är särskilt känslig för att känna "utkast" från läckan.
 9. 9
  Var uppmärksam på alla sömmar. Vinyl luftmadrasser kommer vanligtvis har sömmar på de övre och nedre kanter, och kör längs bildar dalar. Dessa är vanliga platser för svaga punkter att uppstå som kan utvecklas till läckor.
 10. 10
  Flytta madrassen till en utomhus bord, om du inte gjorde det för att börja söka efter läckan. Om bordet är trä, täck den med en filt och / eller tidningar.
 11. 11
  Vrid på vattnet till en trädgårdsslang, och börja "översvämma" ytan av madrassen med en liten ström av vatten, koncentrera sig på att leta efter bubblor där vattnet går längs madrassen ytan. Flytta långsamt, kan en liten läcka gör bara en bubbla varannan sekund.
 12. 12
  Kontrollera munstycket luft fyllmedel eller ventil på samma sätt, och vara säker på att det är ordentligt.

Alternativ metod

 1. 1
  Häll en kopp vatten i bädden.
 2. 2
  Blås det resten av vägen med luft. Fullt tryck är inte nödvändigt, men blåsa det tillräckligt långt för att ge det sin form.
 3. 3
  Skaka sängen runt och vänd på den några gånger. De våta fläckar visas omedelbart och kommer att avslöja läckor.
 4. 4
  Om läckan hittas, dränera vattnet helt, och överväga att lägga en liter av metyl hydrat, skaka runt och rinna ut igen. Detta bör bidra till att förhindra organismer från att växa inne i madrassen

Tips

 • Använda såpvatten gör mer märkbara bubblor när vätskan täcker orsaken till läckan.
 • Skölj tvål från madrassen när du är klar, och låt torka innan du fortsätter med någon lapptäcke.
 • När du fyller madrassen, lätt en rökelse pinne och låta röken att också fylla i madrassen. När luften kommer ut från hål, kommer röken fly också.
 • Rådgör med tillverkaren för information om hur man bäst reparera läckan. Vissa tillverkare skickar ut gratis reparationssatser eller avge lämpliga rekommendationer.
 • Prova en smartphone, med en decibel app för ljud. Stäng av alla ljud i området och kör telefonen över ytan av madrassen och leta efter en ökning av ljudet. För att kontrollera, flytta dina känsliga läppar över området för att bekräfta en läcka.
 • Du kan vara bättre att köpa en ny madrass. Väg in den tid du tar att identifiera läckan.

Varningar

 • Ställ inte madrassen på ett spetsigt föremål medan du tittar.
 • Noga överväga om du vill sätta vatten i en luftmadrass. Det finns inget sätt du kommer att kunna torka ut innan mögel börjar.
 • Inte overinflate inte luftmadrassen. Det kan brista.

Saker du behöver

 • Tvålvatten lösning.
 • Sprayflaska.
 • Trädgårdsslang med vatten.
 • Utomhus bord eller yta att jobba på.