Wki

Hur man köper en madrass

De flesta av oss sover på madrasser. Så vi har alla behövs för att köpa en madrass, rätt? Människor som bara flyttar ut på egen hand behöver ofta lära sig att granska och köpa sin egen madrass.

Steg

Hur man köper en madrass. Undersök din nuvarande madrass.
Hur man köper en madrass. Undersök din nuvarande madrass.
 1. 1
  Undersök din nuvarande madrass. Tycker du texturen och storlek? Välj en bra storlek, fasthet och textur. Oftare än inte, kan ryggproblem, orolig sömn, och andra symtom kan lindras genom att köpa en madrass med en ordentlig struktur och hårdhet nivå. Om du inte sover ensam på madrassen, se till att rådgöra med din partner för att hitta en lämplig balans som kan vara mest avkopplande för er båda. Ännu bättre, har en madrass vardera. 2 singlar zip tillsammans för att göra en Super King Size och du kan sedan ha olika fasthet och texturer.
 2. 2
  Göra en del efterforskningar. Som med alla dyra produkter eller saker köpt för ditt hem, göra en del rudimentära forskning, inklusive vetenskapliga rapporter om livscykeln, krävs rengöring (om någon) och andra åsikter från konsumenter som har köpt samma eller liknande modeller. Glöm inte att titta utanför sina egna begränsningar och forskning andra alternativ. Leta efter en madrass som har höga betyg i komfort, omsorg och tillfredsställelse av andra konsumenter.
 3. 3
  Välj en storlek. För från minsta till största, barn, singel, prince, dubbel, dam, kung, superking.
 4. 4
  Välj en typ. Skum, Latex, Spring. Spring med skum topper. Skum varar längre än våren. Pocketresårer är bättre än vanliga fjädrar. Resårmadrass: Typiskt mer fast än en madrass. Memory skum är varmare.
 5. 5
  Välj en kvalitet. Ju högre kvalitet, desto dyrare men den räcker längre. Ju högre densitet skum, desto högre kvalitet. Ju fler fjädrar, desto högre kvalitet.
 6. 6
  Omfattning en butik. Hitta en återförsäljare nära dig som har ett urval av madrasser som passar din beskrivning och dina förväntningar. En mycket vanlig taktik för försäljning i dessa butiker ingår "sopa" dig bort från en viss modell och pekar dig mot en dyrare modell som kan eller inte kan vara vad du letar efter. Fall inte för denna taktik: många gånger om du berättar säljaren du bara surfar, kommer de lämnar du ensam.
 7. 7
  Ta del av butikens tjänster. Innebär denna butik erbjuder leverans eller gratis hämtning och borttagning av din gamla madrass? Om du har en mindre bil, oftast man vill madrassen levereras i stället för att föra den hem själv. Överväg dessa alternativ i ditt pris vid inköp.
 8. 8
  Köp din madrass på valfri plats, och be för alla de tjänster som ingår som du önskar. Ofta i kassan, kommer du bli ombedd att använda en anpassad i butik kreditkort, eller annan liknande erbjudande som kommer att försena utbetalningarna. I genomsnitt kommer dessa förhalningstaktik höja priset på madrassen över tid, potentiellt fördubbla kostnaden för dig. Neka någon av dessa tjänster. Registrera dig för dem nästan alltid innebär en kreditkontroll, vilket kan minska din totala kredit värdering.
 9. 9
  Förbered för ankomst. Om återförsäljaren har begärt några särskilda uppgifter som skall slutföras i förväg, vara säker på att deras ansökan är uppfyllt. Vanliga önskemål kan innefatta rensa en väg till det rum där den nya madrassen skall placeras, låsa upp husdjur, och att ta bort den gamla madrassen från sängram.
 10. 10
  Njut!

Tips

 • Fråga runt efter en bra återförsäljare eller varumärke. Word of mouth är ofta det mest tillförlitliga verktyget du har när de söker ett nytt märke eller modell.
 • Vissa butiker kommer att låta dig ta en madrass hem för en provkörning. Ibland kommer det att finnas en liten avgift för detta, eller till och med en kreditkontroll.

Varningar

 • Låt inte säljarna "pitch att ändra ditt val. Du har investerat en hel del på egen hand, och säljare kommer sannolikt inte att vara bekant med några märken eller modeller utanför sin egen butik och lager.
 • Kontrollera att madrassen är bekväm i butiken innan du köper. Känn dig fri att lägga på det om skärmen tillåter.