Wki

Hur man väljer ett filter hem vatten

När det gäller över kranvatten kvalitet fortsätter att växa, har tillverkarna i hela landet infört alternativa produkter dricksvatten till marknaden. Vattenfilter är några av de nyaste, mest innovativa av dessa alternativa produkter, men hur väljer du den bästa? Helt enkelt följa denna steg-för-steg-guide för att hitta den bästa filter hem vatten för dig.

Steg

Hur man väljer ett filter hem vatten. Utvärdera dina behov vattenfiltrering.
Hur man väljer ett filter hem vatten. Utvärdera dina behov vattenfiltrering.
 1. 1
  Utvärdera dina behov vattenfiltrering. Är du intresserad av bara ett dricksvatten filter eller behöver du en dusch filter, liksom?
 2. 2
  Om du är intresserad av att filtrera allt vatten i huset, kom ihåg att det inte finns något sådant som ett helt hus filter - du har nytta och dricksvatten i ett hushåll situation. Därför måste du ta itu med varje typ av vatten behöver annorlunda.
 3. 3
  Du behöver ett helt hus pre-filter för att avlägsna smuts och sediment ner till 10 mikrometer eller så (och 80% av klor), kanske du vill lägga till en vattenavhärdare för att befria allt bruksvatten av hårda mineraler, för att skydda VVS inventarier och tvätten (med en mjukgörare installerad på huset vatten, är en omvänd osmos system för dricksvatten rekommenderas, för att avlägsna de salter som mjukningsmedlet sätter in i huset vatten).
 4. 4
  För säkerheten i dricksvatten, behöver du ett filter (t.ex. en fast kol blocket-typ) som kommer att filtrera ner till 0 0,5 mikrometer och är certifierad av NSF International (www.nsf.org) för att ta bort det bredaste sortimentet av alla föroreningar möjliga.
 5. 5
  Bestäm om du vill rikta några specifika föroreningar vid filtrering ditt vatten. Till exempel, om du får vatten från en gemenskap vattensystem, är det troligt att kloraminer läggs som desinfektionsmedel till ditt vatten, förutom klor. Du kommer att vilja hitta ett vattenfilter som är certifierad för att ta bort kloraminer, liksom klor och trihalometaner (ett cancerframkallande biprodukt av klorering).
 6. 6
  Har några oberoende forskning om vatten filtrering. Ta reda på exakt vad ett vattenfilter gör genom att gå till NSF International () För att förstå certifiering påståenden, måste du veta lite om processen för vattenfiltrering. Några tillverkare och återförsäljare erbjuder användbar information om vattenfiltrering på sina webbplatser, men det enda opartisk källa är NSF, Intl. Många stater, såsom CA, CO, och WI använder NSF standard 42 (smak, lukt, estetik) och Standard 53 (Hälsoåkommor) för att kontrollera vilka filter är tillåtna att säljas i sina stater.
 7. 7
  När du har lärt dig lite om, vattenfilter börjar att förfina din sökning, hålla särskilda filter medier och teknik i åtanke. Men istället för att få ett annat filter för varje potentiell förorening, det är mer förnuftigt och kostnadseffektivt att få ett filter som är certifierat för att ta bort det bredaste sortimentet av föroreningar.
 8. 8
  Besluta om några märken av vattenfilter som matchar din budget och sedan göra lite mer djupgående forskning. Titta in i deras certifiering, ta reda på vilka föroreningar som de bort, och bestämmer hur många procent av avlägsnande av föroreningar de garanterar. Men den ultimata "garantin" är opartisk NSF-certifiering.
 9. 9
  Titta in konsumentorganisationer förespråkar som konsumenter smälta att hitta vad andra köpare har sagt om en viss vattenfilter. Kom dock ihåg att de tester som dessa grupper gör är långt ifrån heltäckande, den erkända standarden för dricksvatten certifieringar behandlingsenhet är National Sanitation Foundation, International (www.nsf.org). Deras listor är tillgängliga för alla, på nätet, och är det bästa skyddet mot ripoffs eller falska påståenden. Om en enhet inte är listad med NSF, inte ens åka dit!
 10. 10
  Välj ett märke av vatten filter som tar bort de flesta föroreningar. På detta sätt vet du att du är täckt för allt som kommer ner i röret! De flesta tillverkare erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti om du inte är nöjd med produkten.
 11. 11
  Välj ett filter som har de högsta års garanti på huset. Om du ska investera i en under-disk modell, gå med rostfritt hölje - de håller längre och är konstruerade för att arbeta under konstant house tryck utan läckande eller spricker problem.
 12. 12
  Kontrollera att se vad kostnaden för byte av bläckpatron går - vad kan verka som en billig inkörsport kostnad för ett filter kan hamna kostar dig hundratals i underhåll! Till exempel, karaffen / kannan filter är billiga att köpa, men på bekostnad av korrekt underhåll dem för bara ett år, kunde du ha köpt en top of the line filtreringssystem i första hand!
 13. 13
  Kolla in tillverkaren - hur länge har de varit i branschen? Kommer de att vara där för det långa loppet att serva dig och stödja produkten?

Tips

 • Om du bor på en bra eller en fjäder-typ vattensystem, en billig 15 micron förfilter under diskbänken, innan linjen till filtret, kommer att rädda dricksvattnet filterpatron liv. Detta förfilter kommer att fånga de större sedimentpartiklar och förhindra för tidig igensättning.
 • De flesta vattenfilter kräver ett par run-genomföringar innan de fungera optimalt, för att klara eventuella kol böter från filterenheten. Var noga med att bedöma värdet av ditt valda vattenfilter först efter att du har använt den ett par gånger.
 • Oavsett vilket märke av vattenfilter du väljer, se till att byta filterpatroner enligt tillverkarens anvisningar. En filterpatron behöver i allmänhet bytas varje halvår till ett år med normal användning.

Varningar

 • Några av de värsta föroreningarna i dricksvatten är smaklös, färglös och luktfri (som THM s, eller trihalomethanes eller PCB, både kända farliga cancerframkallande ämnen). Smak ensam är ingen indikator på renhet och säkerhet.
 • Kom ihåg - ett glas kranvatten här och det kommer förmodligen inte att skada dig (om det inte finns mikroskopiska föroreningar såsom Giardia, cryptosporidia, maskar eller andra parasiter). Det är den kumulativa effekten av att dricka kranvatten under din livstid som kommer att orsaka potentiell irreparabel skada din urinblåsa, njurar, reproduktionsorgan och hjärta.
 • Innan spendera pengar på ett system, göra några enkla forskning om dricksvatten, de problem som finns, de generiska tekniker tillgängliga för att bota dessa problem och vad man ska leta efter i ett system.
 • Vid undersökningen av certifiering av en viss vattenfilter, se till att rådfråga 3: e parts certifiering (t.ex. National Sanitation Foundation), mer än tillverkarens uppgifter. Tillverkarna kommer emellanåt överdriva förmågan hos sina vattenfilter produkter.