Wki

Hur man väljer en bordsduk storlek

Är inte det frustrerande att ta hem en bordsduk och har den hänga för långt över kortsidorna och bara knappt passa bordet den långa vägen? Det finns två enkla lösningar på detta problem: köp bordstabletter eller klippa ditt bord till storlek. Om de inte vädjar till er, det finns något ännu enklare lösning: att välja rätt bordsduk storlek. Här är hur.

Steg

Hur man väljer en bordsduk storlek. Känn din tabellens storlek och form.
Hur man väljer en bordsduk storlek. Känn din tabellens storlek och form.
 1. 1
  Känn din tabellens storlek och form. Det finns fyra grundläggande bordsduk former: avlånga, ovala, runda och fyrkantiga. Det finns också olika storlekar på dessa former för att passa varje bord därefter.
 2. 2
  Mät ditt bord från början till slut i både inches och centimeter som vissa bordsduk leverantörer bara visa en mätning på förpackningen. Det är viktigt att veta storleken på ditt bord, den tekniska terminologin "tillräckligt stor för sex personer" inte alltid flyga.
 3. 3
  Ställ en budget. Det belopp som du är villig att spendera kommer att påverka vilken typ av duk du ska köpa. En högre budget tillåter dig att köpa en elegant, slitstarkt linne bordsduk som ser bra ut för en formell lunch eller middag. Ett medium-budget bordsduk kommer vanligtvis att vara mer användbara, och kan komma i polyester, vilket möjliggör enkel rengöring och tvätt men eventuellt behålla utseendet av en ren linne. En låg-budget eller daglig användning bordsduk såsom vinyl, eller tryckta eller vanlig damast är bra om du inte vill att barnen ska förstöra din glasbord.
 4. 4
  Tillåt för tabell lister. Branschstandard är att lägga 8-10 inches från endera änden. Trevligt hörn golvsocklar lägger ofta elegans till din befintliga inredning
 5. 5
  Investera i en vinyl plast bordsduk att täcka dina dyrare dukar när du inte är underhållande.

Tips

 • Linne krymper, trots vad tillverkaren säger. Tillåt 2-3 "krympning. När i tvivel missta sig på den större sidan.
 • En trevlig bordsduk storlekstabell ligger på.
 • Besök länken "Duk Storlek Guide" för att hitta de vanligaste formade dukar och detaljer för korrekt dimensionering. Använd guiden för att hjälpa räkna ut vilken storlek och form kommer att vara den perfekta passformen för din tabell.
 • Några föreslår att lägga 16-20cm inches (8-10 "på vardera sidan) till den verkliga längden och bredden på ditt bord och sedan matcha upp den längd med en av våra storlekar från" Duk Storlek Guide "Till exempel, om ditt bord åtgärder 45 "bredd x 52" längd, lägga 20 "skulle betyda att du bör leta efter en bordsduk inte mindre än 65" X 72 ". Bättre för lång än för kort.
 • Tänk på att en bordsduk bör ha en 8-12 tum "drop". Experter rekommenderar längre sjunker att dra nytta av intrikata mönster och urklipp. Vissa sängkläder har mycket intrikata hörn och ser mycket elegant om du planerar en längre nedgång.
 • Låt dig inte luras av ordet "Linne" Det här är allmänna terminologin för alla dukar. Vissa leverantörer hävdar att deras material som används är "Linen", som är en naturlig fiber från lin (växt). Titta på fiberinnehåll, oftare än inte dess 100% bomull eller 100% Polyester, som i denna dag och ålder är lättare att använda och rengöra.
 • En annan bordsduk storlekar guide och en bordsduk storlekar kalkylator finns på följande länk Duk storlekar guide och miniräknare.
 • För att få en uppfattning om priserna se följande (baserat på ett bord med plats för sex):
  • 100% Linne Hand Broderier Cutwork 90€ - 450€
  • Mix Linne Hand Broderier Cutwork 50€ - 300€
  • Bomull Hand Embroidery 40€ - 200
  • Polyester 30€ - 60€
  • Vinyl, tryckt, damast 10€ 0,00-30€ 0,00

Varningar

 • Broderade lakan bör handtvättas att undvika brott.
 • Spot tvätta 100% rena linnedukar. Undvik kemtvätt.