Wki

Hur du använder fönster fläktar för hemmet kylning

Elektriska fläktar kan vara en billig, Miljövänliga alternativ att komplettera eller ersätta luftkonditionering. Det bästa programmet för fönster fläktar i områden och årstider när det är varmt under dagen och svalt och torrt på natten. Syftet är att kyla huset med fönster fläktar nattetid med hjälp av utomhusluften, vilket kan försena eller tom eliminera slå på luftkonditioneringen under dagen när fönstret fläktar bort. Eftersom denna metod använder el på natten i stället för under topp användning under dagen, kan det hjälpa även inom områden som omfattas av elavbrott. Att använda fönster fläktar för hem-kylning, följa dessa riktlinjer.

Steg

Hur du använder fönster fläktar för hemmet kylning. Utvärdera om din situation är lämplig för denna kylmetod.
Hur du använder fönster fläktar för hemmet kylning. Utvärdera om din situation är lämplig för denna kylmetod.
 1. 1
  Utvärdera om din situation är lämplig för denna kylmetod.
  • Om temperaturen är obehagligt varmt och / eller fuktigt både dag och natt, då denna metod inte är lämplig för dig. Om detta är endast fallet under dagen, kan ett fönster fläkt med framgång användas för att bringa temperaturen ned på natten.
  • Om du bor i ett mycket förorenat område, kommer att använda ett fönster fan dra här föroreningar inuti.
  • Fönster fläkt ventilation rekommenderas inte för personer utan tillräcklig fönster skärmar, som insekter eller djur kan komma in genom de öppna fönstren. Knott och andra små insekter ofta komma i rätt genom fönstret skärmar, så var beredd att acceptera det eller inte använda den här metoden.
  • I områden med hög, fönster åtkomliga från utsidan är också sannolikt att användas som ett medel för entré av brottslingar.
  • Ljud utanför hemmet kommer också att bli starkare inne med fönstret öppet, även om fläktljud kan maskera en del av detta.
 2. 2
  Välj din fläkt (ar). Helst bör varje fläkt vara den största som passar i fönstret. Undvik fläktar som är för stora för fönstret, så placera dem nära fönstret, utanför fönsterkarmen, resulterar ofta i deras välter. Ditt hus ska ha en ungefär ens kapacitet blåser inåt som utåt (med tanke på att mindre, mindre kraftfulla fläktar bör räknas som en del av en fläkt för beräkningen). Om du har en ojämn kapacitet som inte kan vägas, är det bättre att ha mer blåser inåt, eftersom det skapar ett lätt övertryck inne i hemmet, vilket förhindrar transporterar damm och insekter i när dörrarna öppnas och stoppar "dålig luft" från backa skorstenar.
 3. 3
  Besluta om placeringen av fönster fans. Detta kommer också att avgöra vilka fans kommer att blåsa inåt och som utåt. Det finns många faktorer här:
  • Blås inåt på de coolaste sidor av huset. Detta kommer vanligtvis att vara sidorna i skuggan.
  • Arbetet med den förhärskande vindriktningen, pekar fans i samma riktning som vinden blåser, istället för att kämpa vinden. På dagar när vinden är stark nog, kanske du inte ens behöver fansen.
  • I en enkel berättelse lägenhet, ordna fläktar att blåsa inåt på ena sidan av huset och utåt på den motsatta sidan, med öppna dörrar i mellan för maximalt luftflöde.
  • För flera våningar hus, är ett annat alternativ att använda det faktum att värmen stiger till bistå luftflödet genom att blåsa kall luft i de nedre våningarna och varm luft ut ur de övre våningarna, inklusive vinden (med vinden dörren lämnas öppen om möjligt ).
  • Undvik blåser inåt nära soptunnor eller parkeringsplatser, där rök och lukt kan komma in i huset. Luftintag nära träd eller växter ger ofta väldoftande luft, såvida pollen utgör ett problem.
  • Fläktar blåser inåt mot en kyl / frys kan blåsa kall luft ut snabbare än vanligt (när de är öppna), vilket ökar belastningen på enheten, så undviker detta.
  • Tänk på att en aktiv blåser fläkten kan störa lösa papper, så undvik detta i områden som ett hemmakontor, eller säkra alla papper först.
  • Undvik att placera aktiv blåser fönster fans över värdefulla föremål, som ett antikt skrivbord eller dyra orientalisk matta, för att förhindra vattenskador.
  • Rum med fläktar blåser inåt kommer både verka svalare (på grund av ökad cirkulation) och svalnar snabbare än rum med fläktar som blåser ut.
 4. 4
  Placera fans i windows. Stäng fönstret så tätt som möjligt runt fläkten att hålla den på plats och förhindra lokal cirkulation. Lokal cirkulation är där samma luft som blåses genom fläkten går sedan tillbaka runt fläkten och sugs tillbaka in, upprepa cykeln på obestämd tid. Detta bara resulterar i motorn värmer luften.
 5. 5
  Mask fönster luckor intill fläkten. Om fläkten blåser inåt kommer luften vill gå tillbaka ut runt fläkten på grund av en lokal tryckökning. Placering draperier eller ens papper på sidorna av fläkten arbetar ofta i det här fallet, eftersom de kommer att sugas till fönstret skärmen. Fläktar blåser utåt är svårare att dölja, som luften omkring dem kommer att vilja blåsa inåt. Du kan placera papper eller kartong på utsidan av fönstret, om det är tillgängligt, eller tejpa fast den ned på insidan. Eller så kan du välja att hoppa över maskering i det här fallet och acceptera lägre verkningsgrad istället.
 6. 6
  Aktivera fönster fans när det är kallare ute än inne. Stänga av dem, ta bort fläktarna och stänga fönstren när huset är svalt nog för att kompensera den förutsagda dagstemperaturen. En tumregel är att insidan dagstemperaturen blir genomsnittet av utsidan dagstemperaturen och insidan nattliga temperaturen. Så, om du vill hålla insidan temp ner till 70 grader F och förväntar sig en hög av 80 grader utanför, måste du sänka insidan temp till 60 grader på natten. Detta kommer att variera från hem till hem, men du kan använda denna tumregel tills du räkna ut formeln för ditt område. I detta exempel kan fläktarna stängas av när innertemperaturen sjunkit under 60.

Tips

 • Placera utåt-blowing fans så högt som möjligt, t.ex. i en andra berättelse fönster. Eftersom varmare luft stiger i huset, kommer dessa högre fläktar bort varmare luft först.
 • Ta bort fans från fönstren när den inte används hjälper till att upprätthålla rätt temperatur, men kan vara svårt för äldre eller andra personer. I sådana fall kan fläktarna lämnas kvar i fönstret. Men under regn stormar, bör fläktarna tas bort om det alls är möjligt för att förhindra vattenskada i hemmet.
 • Om huset inte är byggt för att hantera den elektriska belastningen av centrala luft, fönster fläktar är mindre benägna att överbelasta elsystemet, eftersom de använder mindre effekt, använd den under lågtrafik, och fördela användningen jämnt i hela hemmet.
 • Stäng gardiner eller persienner när fläktarna tas bort från fönstret under dagen, för att minska solvärme.
 • Denna kylning metod kan göra det obehagligt kallt inne på natten. Bär varma kläder och använd en tjock filt i sängen om detta händer.
 • Om fläkten ventilationen inte är lämplig för ditt hem, kan fansen ändå vara att människor i hemmet, med fönstren stängda, för att kyla folket direkt. I det här fallet, se till att stänga fläktarna av när alla lämnar rummet, eftersom fansen producera värme utan någon motsvarande kyleffekt när ingen är i rummet för att dra nytta av den ökade luftcirkulationen.
 • Fan underhåll:
  • Lämnar fläktar på för stora delar av dagen kommer att förkorta deras liv, särskilt om de är kvar i fönstret under skyfall. Utför underhåll på dem kommer att förlänga deras liv något, dock.
  • Använd inte en fläkt som inte fungerar korrekt, särskilt om bladen inte rör sig alls eller du upptäcker att det luktar bränt. En sådan fläkt kan utgöra en brandrisk.
  • Det vanligaste problemet är en brist på smörjning. Ett tecken på detta är att bladen roterar långsammare, speciellt vid start, än när de är nya, och så småningom inte roterar alls, och göra mer buller. Om detta är problemet, koppla ur fläkten, flytta den till ett garage eller annat område där rök inte kommer att vara ett problem, därefter smörja området runt fläkten bladaggregatet drivaxel. Det kan vara nödvändigt att ta bort fläkthuset / säkerhet galler, eller ens fan bladarrangemanget, för att komma åt detta område, även om en burk WD40 (eller motsvarande) med en spray slang kanske kan nå smörjpunkterna lättare. Rotera bladen under och / eller direkt efter smörjning process för att fördela oljan jämnare. Var noga med att undvika att spraya olja (eller låta droppar) på elektronik, som de runt strömbrytaren. Låt fläkten sitta i några dagar tills överflödig olja ångor avdunsta. Använd denna fläkt för att blåsa utåt början så att eventuella kvarvarande rök blåses utanför huset.
  • Ett annat vanligt problem är ett elektriskt fel - typiskt en tråd som har lossnat från ett lod punkt eller annan anslutning. Om du känner dig trygg med en lödkolv, kan du att kunna reparera detta själv. Strömbrytaren är det vanligaste området för denna typ av elektriskt fel. Vid behov kan du gå förbi även strömbrytaren, så att fläkten tänds när inkopplad Detta innebär att du kommer att förlora förmågan att använda flera fläkthastigheter, förstås.
 • Fan städning:
  • Fans tenderar att bli smutsig under kontinuerlig drift, plocka upp smuts och damm från luften de cirkulerar. Detta tjänar faktiskt funktionen att rena luften, men är också ful. De kommer att plocka upp fett om den används nära ett kök och gul rök tjära om den används i närheten av rökare.
  • Koppla ur fläkten för att rengöra den och sedan använda vatten, fönsterputs, eller utspätt diskmedel på en pappershandduk. Om du använder rengöringsmedel, torka av efteråt med en fuktig pappershandduk. Återigen, kan du behöva ta bort fläkthuset / säkerhet galler för att komma till bladen. Ställ fans rengöras med lösningsmedel eller rengöringsmedel för att uttömma början, så någon rök blåses utanför huset.
  • Ett annat alternativ är att helt enkelt dölja fula fans i fönstren på mindre ofta använda rum, såsom ett grovkök, medan du använder nya fläktar används i områden alla kommer att se.
 • Fans producera kyla på 3 olika sätt:
  • Genom att föra svalare luft från utsidan och trycka varmare luft ut ur huset. Detta är i fokus för denna artikel.
  • Genom att trycka på varm, fuktig luft i närheten av en person bort och ersätta den med svalare, torr luft. Takfläktar, till exempel, kyler på detta sätt.
  • Genom att öka hastigheten för avdunstning av en vätska för framställning av evaporativ kylning. Svalna utrymmen, fungerar denna metod endast bra i områden med låg luftfuktighet, såsom öknar. När kylning människor, det fungerar bra när folk är våt eller svettig, t.ex. när man kommer ut ur dusch / bad / pool, eller efter krävande fysisk träning.
 • Vissa säkerhetsdörrar används i hög brottslighet områden har skärmar. Om säkerhetsdörr är död fastskruvad, kan den användas som en säker, trygg skärmen för att låta luft i. Om en eldstad fläkt används som ett helt hus fan att uttömma luften, kan en rutt fastställas genom rum med öppna dörrar till kyla hela huset utan att kompromettera säkerheten av huset.
 • Du kan dramatiskt öka kyleffekten tillfälligt (~ 1 timme) genom drapering och säkra en iskall blöt våt handduk över inåt-blowing fan. Luften som drivs av fläkten kommer att driva förbi handduken, tar med sig kallt vatten avdunstar. Storlek på handduken ska matcha storleken på fläkten, så använd diskretion (en handduk är nog alldeles för stor.) Också vara medveten om eventuella vattenskador och elektriska risker, använd inte den här metoden om vattnet kommer att droppa på uttaget eller nätsladden anslutning.

Varningar

 • Var beredd att acceptera en 10-20 graders intervall F temperaturen från dag till natt inne om du använder denna metod, eftersom fönstret fans inte kommer att tillåta dig att styra inomhustemperaturen så nära som en luftkonditionering enhet gör.
 • Lämna inte fans i fönstret under regnskurar, eftersom vatten kan komma in genom fönstret och skada huset. Detta är särskilt ett problem där fans blåser inåt. Tak med stora överhäng kan bidra till att minska detta problem, speciellt på den översta våningen, utom när det finns starka vindar.
 • Använd inte en dåligt fungerande fläkt. Om knivarna inte roterar med rätt varvtal eller du får en brännande lukt, koppla fläkten omedelbart. Annars kan du få en brand som kan sprida sig till gardinerna.
 • Undvik att använda fläktar kring små barn som kan sätta sina fingrar i fläktbladen. De gitter i fram-och baksidan av ett fan är ofta placerade brett nog för ett barns finger, en penna eller annat objekt som skall infogas.
 • Var försiktig med den elektriska sladden:
  • Kläm inte det med fönstret eller ha den hänga över golvet där det kan vara en snubbelrisk. Om det behövs, använd en korrekt betygsatt förlängningssladd så att den kommer att ligga platt på golvet, mot väggen, för att eliminera denna resa fara.
  • Kör inte på sladdar mattan, eftersom detta kan ge värme för att bygga upp till förbränningstemperaturerna.
 • Se till fläkten inte kan falla ut genom fönstret.
 • Undvik att ha fläktar för nära marknivån. På natten kommer detta att medföra överflödig fukt i hemmet och kan orsaka mögelproblem.
 • Fönstret fan Metoden kan vara svårt på trämöbler, som daglig temp och fuktighet varierar kraftigt kan orsaka sprickor eller skevhet.

Saker du behöver

 • Fönster fläktar (ju mer desto bättre, upp till det totala antalet fönster i huset). Det finns enheter som är särskilt utformade för att vara kvar i fönstret för säsongen, vanligen med två små fläktar, en metod för att säkra dem till ett fönster, tätskikt och förbryllande på sidorna och maskering runt fläkten för att förhindra lokal cirkulation. Många ger också möjlighet att vända fläkten riktning utan att vända fläkten runt. Box fläktar kan också användas i Windows, och är ofta mer kraftfulla och lättare att ta bort.
 • Förlängningssladdar betygsatt på eller över effekt av fläktarna du använder (tillval).
 • Inom och utanför termometrar (tillval).
 • Eluttag timers att vända fläktar på och av automatiskt på förinställda tider (tillval). Se till att dessa timrar är klassade vid eller över fläkten wattal. Observera att användning av elektriska timers kräver lämnar fläktar i fönstren hela dagen, vilket minskar kyleffekten. (Även om du använder timers, sätta fläktar blåser inåt för att starta något tidigare och stänga något senare än de som blåser utåt för att undvika att skapa negativ relativ trycket inne i huset.)