Wki

Hur man gör silke, satin eller band rosor

Siden rosor är bra för att dekorera, förbättra kläder vid speciella tillfällen, och göra hantverk projekt. Denna handledning kommer att lära dig hur du gör dina egna rosor av band, satäng, eller silke. (I själva verket kommer en lång bit tyg alls fungerar -. Ens skosnören) När du fått kläm på det, kommer du att kunna göra rosor i 30 sekunder eller mindre!

Steg

Hur man gör silke, satin eller band rosor. Välj ett material färg.
Hur man gör silke, satin eller band rosor. Välj ett material färg.
 1. 1
  Välj ett material färg. Röda och rosa är traditionella steg färger, men du kanske vill göra en gul, vit, eller ens en svart ros för en annan effekt.
 2. 2
  Klipp remsan till ca 8in (20cm) lång (tillval). Om den är kortare, är det svårare att arbeta med, och om det är längre, kommer det att vara mycket mer band än vad som krävs för en ros. Observera att eftersom du kommer att klippa bandet igen när rosen är klar, kan du hoppa över det här steget för att undvika slöseri med längder av band.
 3. 3
  Vik bandet över sig vid halvvägs för att bilda ett hörn.
 4. 4
  Vik ihop den nedre delen av bandet över de centrala veck. Den andra strängen av band kommer nu att vara på botten.
 5. 5
  Fortsätt att vika varje bottensträngen över de centrala veck tills du har en bunt av kvadrater. Alternativa veck tills stapeln är av betydande tjocklek eller du har nästan slut på bandet.
 6. 6
  Nyp två tappar bandet ihop ändarna mellan tumme och pekfinger. Oroa dig inte om att släppa av stapeln av kvadrater, eftersom de är vikta ihop, kommer de helt enkelt sträcka ut i ett dragspel.
 7. 7
  Ta tag i ett av de lösa ändarna av bandet och sakta dra ut den vikta dragspel. Var noga med att hålla den andra änden stationära som du drar. Detta kommer massa veck dragspel närmare varandra, vilket gör en liten knut på kronbladen. Dra tills rosen är den storlek och form du önskar, men observera att om du drar för långt, kommer vecken dyka rätt ut och ros kommer att ångra.
 8. 8
  Försiktigt knyta en knut på baksidan av rosen och skär den överskjutande bandet. Det kan hjälpa att vända den steg över och tryck på bandet ner med ett finger medan du vigas. Återigen, inte dra strängarna för hårt eller du kommer att ångra bladet veck.

Tips

 • För att avsluta ros, kan du bifoga en tunn tråd och linda de två ändarna av bandet (och trådspindel om du väljer) med blommiga band. Detta kommer att ge ett snyggare utseende. Bara vara säker på att stammen är proportionell mot ros storlek, eller det kan se roligt.
 • Ju bredare band, desto större rosen. Den smalare bandet, desto mindre rosen.
 • Ju styvare tyget, desto mer pekade kronbladen ser i slutändan.
 • Dessa kan göra en stor bukett. Om du gör ett dussin i rött de går bra med en chokladask!
 • Ju längre bandet, ju fler kronblad på rosen.

Saker du behöver

 • Band eller annat långt tygstycke
 • Blommor tejp (tillval)
 • Tråd för spindeln (tillval)