Wki

Hur att svetsa

Svetsning är en metod för att sammanfoga två eller flera material med elektriskt genererad värme, bränslegas genereras värme, friktion, tryck, sprängämnen eller till och med ljud. Det finns andra svetsprocesser som inte har nämnts. Medan det finns många olika svetsprocesser anges av European Welding Society, är den vi kommer att täcka här (Skärmad Metal Arc Welding, SMAW, allmänt känd som stick svetsning) är en av de vanligaste och transportabla.

Steg

Hur att svetsa. Sätt på dig skyddsutrustning.
Hur att svetsa. Sätt på dig skyddsutrustning.
 1. 1
  Samla ditt material. Du bör ha en svetsmaskin, elektrodhållare med bly, jordklämma med bly, elektroder, och metall som skall svetsas. Det behövs också en mejselhammare för att bli av med slagg och en stålborste för att rengöra svetsfogar.
 2. 2
  Sätt på dig skyddsutrustning. Detta inkluderar en svetshjälm (nyans 10 eller högre), svetsning jacka eller bomull tröja, byxor utan muddar, stövlar arbete, handskar och skyddsglasögon.
 3. 3
  Förbered ytan som ska svetsas. Avlägsna allt brännbart material och hitta en bra yta att svetsa på. Även om du kan sätta rätt jordanslutningen på pjäsen du svetsar, de flesta butiker har en stor metall arbetsbänk att marken är ansluten till.
 4. 4
  Ställ upp maskinen. Det är ganska lätt. Du bör sannolikt att använda en strömstyrka omkring 90-120 ampere, även om detta bör justeras för metall tjocklek och elektrod diameter. DCEP (likström elektrod positiv) ställer in ljusbågen att gå från metallen till elektroden, upphettning av metallen mer. Elektroder används för DCEP är E-6011, E-6010, E-7018, E-7014, E-7024. E-6012 är en elektrod för att använda DCEN (likström elektroden negativ) har motsatt effekt. AC (växelström) svetsmaskiner har inte denna inställning. Ac elektroder är E-6011, E-6013 och E-7018. E-6013 anses vara en plåt eller tunn metall elektrod.
 5. 5
  Rengör metallen före svetsning. Detta kan göras genom att borsta ytan (er) som skall svetsas med en stålborste eller en kvarn. Exemplet här artikeln beskriver görs med en bit metall. Vid det här laget bör du ha lagt elektroden i elektrodhållaren. Du bör välja elektroden lämplig för AC-eller DC-svetsning. Vanligen använda elektroder är 6010, 6011, 6013 och 7018. Se till att de är torra.
 6. 6
  Strike a svetsbågen. Detta kan göras genom att trycka på metallen och snabbt dra upp eller att slå av det som en match. Tanken bakom detta är att sluta kretsen och dra bort, vilket gör att elektricitet att hoppa från elektroden till metallen. De flesta moderna svetshjälmar kan du se klart tills du hittar bågen och sedan mörknar automatiskt. Vissa äldre eller billigare hjälmar använder bara en tonad lins som är för mörkt för att se igenom om svetsning. I detta fall bör du hitta var du vill börja svetsa och bläddra hjälmen ner med den andra handen, sedan slå bågen.
 7. 7
  Bygg upp en smälta. När en stabil båge kan upprätthållas ignorera änden av elektroden och titta på poolen av smält metall. För att skapa en bra pool, bör du stanna där du började för en sekund eller två och sedan börja röra. Bågen Avståndet ska vara bredare än 1/8 "från spötoppen till metall. Denna klyfta dimension bör upprätthållas genom att mata eller att försiktigt trycka elektroden mot smältbadet.
 8. 8
  Börja flytta svetsbadet över metallen. Du bör hålla elektroden i en vinkel lite utanför 90 grader. Reser inte för fort, du vill använda om en tum av elektrod för varje tum av svetsen som en allmän riktlinje. Det är också viktigt att bibehålla en konstant båglängd, eller avstånd från spetsen av elektroden till metallen. Detta kan vara svårt i början eftersom elektroden är ständigt bränna ner. När du flyttar svetsbadet, kan du gå i en rak linje (en stringer pärla) eller flytta runt i små cirklar.
 9. 9
  Fortsätt att flytta poolen mot slutet av metallen. Återigen, se till att din körhastighet och båglängd är stadig.
 10. 10
  Dra elektroden tillbaka från metallen och tillåta det några sekunder för att svalna. Metallen kommer fortfarande att vara mycket varmt på denna punkt, men det bör inte längre vara glödhet.
 11. 11
  Skyddsglasögon bör användas vid svetsning så att när skölden höjs ögonen skyddas. Slaggen täcker kyler inte i samma takt som svetssträngen. Som Kylningen sker slaggen kan och kommer att lossna hos svetssträngen. Använd chipping hammare för att bryta slaggen utanför svetsen. Det kallas en chipping hammare, inte en körnare. Knacka slaggen bara tillräckligt hårt för att lossa slaggen och inte sätta hammare märken i en rätt bra svets. Slagg är smält flux beläggningen från elektroden som skyddar den smälta metallen från oxidation. Det måste brytas loss hos svetssträngen.
 12. 12
  Använd stålborste för att rengöra svetsen. Om metallen rör sig med stålborste, använd tång eller chipping hammare för att hålla den nere.
 13. 13
  Undersök svetsen. En svetsare första svetsar är ofta fattiga och tar inte stressen väl. Situationen blir praktiken.
 14. 14
  Låt metallen svalna. Om detta är bara öva doppa metallen i vatten för att kyla den snabbare kommer att hjälpa. Men när man gör en svets som kommer att användas för att stödja en struktur kylning i vatten kommer att göra svetsen spröd, så tillåter den metall som luften sval om möjligt. SNÄLLA, alltid skyddsglasögon. Den ljusbåge eller het slagg har vållat skada och blindhet.

Tips

 • Om du känner en svetsare, be honom / henne att se dig svetsa och granska de färdiga svetsarna. De kan berätta en hel del om vad du kan göra fel.
 • Lär dig de fyra svetspositioner. Dessa är: Flat, Horisontell, Vertikal, och Overhead. Positionen omfattas här är plant läge svetsning.
 • Hitta klasser i ditt område om svetsning. Du kommer att lära dig mycket mer om svetsning än denna artikel kan undervisa.
 • Att sätta elektroden i hållaren i 90 graders vinkel rekommenderas för plant läge svetsning, och sätta elektroden i pekar rakt ut används för svetsning i överliggande läge.

Varningar

 • Har någon i din omgivning att titta på vad du gör, och att se till att du är säker. Men de bör inte titta på ljuset.
 • Svetsmaskiner kan vara farligt. Läs alla varningar och vidta alla åtgärder för att garantera säkerheten för dig och dem omkring dig. Svetsa inte nära något som kan fatta eld (inte svetsa upp en bränsletank).
  • Titta inte på bågen utan ordentlig mörk lins avsedd för svetsning. Mörk nyans lins är tillgängliga från # 2 skugga, någonstans i närheten solglasögon, till åtminstone en # 14 som är mycket mörk för högre strömstyrka svetsning. Det lägre antalet mörk lins är lämplig för gassvetsning och skärning. Den # 10 mörk lins är en genomsnittlig utgångspunkt för bågsvetsning (någon som använder en båge för att svetsa är BÅGSVETSNING). Allas ögon är olika. En mörk lins får inte vara tillräckligt mörk eller ljus nog för någon annan.
 • Om, av någon anledning, är ögonen båge brann, inte använda en produkt för att "få det röda ut". Blodkärlen i en skadad öga kommer att vidgas så att mer blod strömmar. Mer blod ger helande anti kroppar och syre. Naturliga tårar hjälper till att lindra och bota brända ögon.
 • Det intensiva ljuset kan skada ögonen, "båge öga" är en mycket obehaglig sjukdom. Med dina ögon brann är som att ha solen bränner på huden. Arc ljus brinna i ögonen kan orsaka blåsbildning. Dessa små vatten blåsor på ögongloben spruckit när ögonlocket rör sig (blinkande). Detta utsätter rått kött till atmosfären. Därför har jämförelse med känsla som varmt salt har gnidas in i ögonen. Ärrvävnad bildas som ögonen läka. Allvarliga eller upprepade brännskador kan skapa tillräckligt med ärrvävnad att orsaka blindhet.
 • Håll en brandsläckare till hands, en hink med vatten, sand, trädgårdsslang eller något för att släcka en brand.
 • På billiga bågsvetsar, måste du titta på duty cycle. Det innebär svetsning för mer än en viss tid på en viss strömstyrka kan skada utrustningen. De flesta mindre billigare svetsmaskiner har 20% duty cycle. Detta definieras som maskinen kan användas för att svetsa i 2 minuter out of 10 minuter. De åtta minuter gör att maskinen svalna. Ju högre pulskvoten desto längre svetstiden. Större maskiner har 60% duty cycle. Detta är sex minuter ut av 10 minuter kan användas för svetsning. 4 minuter för nedkylning.
 • Använd aldrig rå potatis på brända ögon. Potatisen kan innehålla smittsamma bakterier. En steril kall kompress hjälper bort värmen och några brännande känsla utan att introducera skadliga bakterier.
 • Bär inte tennisskor, slitna kläder, byxor med muddar, en t-shirt, en skjorta med öppna fickor och speciellt en tank top (muskel skjorta). Svetsning ljus kommer steka dig. Nog exponering, som solljus, kan orsaka cancer.

Saker du behöver

 • Skyddsglasögon
 • Svetsning maskin med klämmor och leder
 • Elektroder
 • Metal att svetsa på
 • Mejselhammare
 • Stålborste
 • Svetshjälm skugga 10 eller högre
 • Svetsning gatlopp handskar
 • Arbete stövlar
 • Byxor utan manschetter
 • Svetsning jacka
 • En brandsläckare