Wki

Hur kan man vara en spion

Oavsett om du drömmer om att vara en professionell spion eller bara vill fördriva tiden leker spion, att lära sig att titta på andra människor definitivt har sina användningsområden. Här är några användbara tips för att komma igång.

Steg

Hur kan man vara en spion. Håll din utrustning till ett minimum.
Hur kan man vara en spion. Håll din utrustning till ett minimum.

Att vara diskret

 1. 1
  Göm i vanlig syn. Antalet ett mål av en spion är att smälta in, så försök inte att montera en "spion dräkt" med en prydlig kostym och solglasögon, har olika vardagliga garderober för olika platser och situationer. Sätt på en mörk, grungy kläder om du vill omfattning att punk café, men ta en midjeväska (bum bag) och kamera om du vill smälta in i denna turistgrupp.
 2. 2
  Håll din utrustning till ett minimum. Mindre växel innebär bättre rörlighet, så bär endast viktiga poster avgörande för din verksamhet och överlevnad. Bär inte vapen, som inte bara farligt och olagligt, men kommer också att vittna mot dig och avslöja din hemliga identitet om de fastnar. Om du är attackerad, improvisera dina egna vapen från vardagliga föremål, ännu bättre, få bra träning i kampsport för att försvara dig själv (aldrig på offensiven som amatör spion).
 3. 3
  Delta i de aktiviteter runt omkring dig. Om människorna runt omkring dig äter glass, dricka kaffe, eller med majs hundar, få en för dig att smälta in Även personer tittar på är en tillåten aktivitet men överdriv inte. Håll ditt val av aktivitet enkla, eller du kan tyckas självklart (särskilt om du inte kan göra det bra) eller du kommer inte att kunna göra en snabb tillflyktsort om fastna i något alltför komplicerat, som att vara fast i ett rum med låsta dörrar eller att behöva ta sig igenom ett trångt ställe.
 4. 4
  Radera dig från internet. Vistas inkognito i den verkliga världen kommer inte att göra dig mycket bra om någon kan dra upp dina online-profiler, fotoalbum och blogginlägg. Med alla medel vara online, men gör det med större stealth.

Learning spy tekniker

Professionella spioner utbildas i många tekniker under en lång tid och under svåra förhållanden. Du kan anpassa en del av den utbildning de får för att förbättra din amatör spioneri, kom bara ihåg att du endast kommer att vara skicklig på att spionera om du öva de tekniker en hel del.

 1. 1
  Lär dig att tjuvlyssna. Det är svårt att dölja det faktum att du lyssnar på en närliggande samtal när det finns ingen annan runt, men det är ännu svårare att peka ut enskilda röster när du försöker att smälta in i en folkmassa. Att lära sig att tjuvlyssna hjälper dig att samla information i även de svåraste ställena.
 2. 2
  Lär dig att läsa läppar. Oavsett om ditt motiv är bortom hörhåll eller helt enkelt att överröstas av andra ljud, kan läsa läppar ge dig en enorm avlyssning fördel. Du kan även ha möjlighet att följa avlägsna konversationer med kikare eller en kameralins. Att träna, titta på en DVD på mute med undertexter på att vänja sig hur munnar bildar ord.
 3. 3
  Lär dig hur du och. När allt kommer att intelligens du har samlat betyder inte mycket om den är fylld med desinformation. Att övergripande läsa människor, kan det hjälpa att lära sig kroppsspråk också.
  • Var medveten om att vissa människor har svårt att ljuga eller reagerar som om de har gjort något de haven't - om det är ditt fall, öva lite mer men inse dina begränsningar!
 4. 4
  Lär dig att svansen någon. Folk inte vara stilla för länge, så att du vet vad du ska göra med ett ämne som är på resande fot. Ha alltid en backup plan om du observerat, till exempel, försöka hålla föremål som Dricksfontäner eller tidningen står i din bana så att, om någon misstänker du följer dem, kan du helt enkelt gå om din förmodade "företag."
 5. 5
  Kunna stjäla saker utan att åka fast. Den misstänkte kan bära bevis som skulle kunna vara en mycket användbar ledtråd, eller, om du vill få mörkare, kanske du måste stjäla något av den misstänkte är att använda som en lösen för att övertyga honom att ge dig information. Som nämnts, måste du använda din omgivning i knepiga situationer, så det är bra att kunna stjäla ett användbart verktyg för att få dig ur en knepig situation utan att dra uppmärksamhet till sig själv. Försök att stjäla något lite av dina vänner, som en penna eller en mapp, och returnera den utan att det märks för praktiken.
 6. 6
  Förbättra din mörkerseende. Den bästa hemliga arbetet sker i skydd av mörkret, så se till att du faktiskt kan se vad som händer. För vissa kan detta betyda glasögon.
 7. 7
  Förbättra ditt minne. All intelligens i världen kommer inte hjälpa dig om du inte har ett sinne som en stål fälla.
 8. 8
  Läs facklitteratur spion och böcker spionage. Att basera all din spioneri kunnande i James Bond lore kommer inte få dig långt i den verkliga världen. De är kul men orealistiskt, väljer böcker och webbplatser som detalj vad verkliga spioner faktiskt lära sig och omsätta i praktiken. Du kan också titta på Burn Notice serie tv som handlar om en före detta CIA-spion, kan du lära dig en hel del av de tips och råd som berättas hela showen.
 9. 9
  Kom i form. Även fysisk konfrontation är något som en spion undviker till varje pris, kommer hålla sig i form är fortfarande nödvändig för att stanna på fötterna hela dagen, stjärt någon, eller göra en snabb tillflyktsort. Betona går / springer långa sträckor, stärka dina armar och ben, och eventuellt lära självförsvar.

Veta protokollet

 1. 1
  Har förutbestämda platser för att möta upp med dina medarbetare. Var noga med att inte hålla dina möten på ett ställe, eftersom detta kommer att samla på misstänksamhet och locka oönskad uppmärksamhet. Folk tror att spioner möts i mörka gränder och sådant, så försök tillfälliga platser (kaféer, restauranger, bibliotek, etc.) eller offentliga områden (parker, museer, etc.). Det finns massor av skäl till diskussioner, men ett "business" Mötet är en typisk bra lock.
 2. 2
  Kom ihåg att offentliga platser kommer att hålla dig säker. De flesta offentliga platser är för stora för att söka (och än mindre kontroll) och är fulla av potentiella vittnen. Gör dock undvika områden med övervakningskameror.
 3. 3
  Kör aldrig i en folkmassa. Detta är den universella signalen för Titta på mig! Jag försöker springa iväg. Om du måste, se ut och agera som ett krångel arbetare bråttom att komma tillbaka till kontoret i tid till ett möte, säger saker som "Jag är sen till mitt möte, ursäkta mig! "
 4. 4
  Har en annan förändring av kläder till hands ifall du eftersträvas. Detta gör att du kan lösa in i en folkmassa.
 5. 5
  Bär inte någon form av identifikation på dig. Om situationen kräver det, bära falsk information för att vilseleda. (Gör inte ett falskt ID-kort eller något som är lätt kontrollerbara och / eller kan få dig i trubbel med lagen, utan ta ett vykort eller en bit av post med ditt falska namn och adress på det och säga att du lämnade ditt ID på hem.)
 6. 6
  Om du ser någon misstänkt i en bil, memorera registreringsskylten eller fotografera det. Gör detta subtilt, för att undvika en konfrontation.
 7. 7
  Samla information innan du går på ett uppdrag. Använd timmar, dagar eller veckor i förväg för att nonchalant spana området, lär de vanligaste vägarna, och få folk vana att se dig. Det är bra att ha satellit kartor över ett område så att du kan hålla dina lager, åtminstone, bekanta dig med Google Maps, som visar dig praktiskt taget överallt.
 8. 8
  Lär vanor någon du spionerar på. Detta gör att du kan förutse deras nästa drag.
 9. 9
  Ändra din egen rutin varje dag. Gör det så svårt som möjligt för någon att följa dig.
 10. 10
  Var inte nervös eller reagera om du är inloggad. Staying cool och avslappnad kan gå en otroligt lång väg att övertyga folk att avfärda sina misstankar.
 11. 11
  Var medveten om din omgivning hela tiden. Lär dig att tänka på fötterna och vara påhittig, helst samtidigt som du tittar avslappnad (eller ens lite dum). Försök att öva nya användbara sätt att använda objekt som du bär med dig, eller ersätta dem med andra som täcker ett bredare spektrum av användbara funktioner.
 12. 12
  Alltid ha en backup plan. Även de bästa planerna har risken för att misslyckas.
 13. 13
  Överväga att hitta partners. Det är bra att ha mer än en spion för att observera området och titta på din rygg. Lagarbete är avgörande för alla spioner. Communications gör detta möjligt, enkla vardagliga gester, en förutbestämd åtgärd, eller helt enkelt en elektronisk kommunicera enhet rekommenderas. Något diskret och omärkbart gynnas.
 14. 14
  Silent stalking. Här är ett tips: vara tyst är en stor del av att vara lömsk. Verkligen. Andas inte för djupt, och innan ett uppdrag, bör du spana ut området för saker som knarrig brädorna och dörrar, titta djur, kameror etc.

Tips

 • Var inte förvånad över att lära sig saker. Speciellt chockerande saker. En spion uppgift är att upptäcka dessa saker och rapportera dem till deras "chefer." Om du spionerar för en sak (t.ex. gräva miljöskador), se till att dokumentera saker väl med foton, anteckningar, etc. eftersom du har några övertygande att göra.
 • Alltid vara på klockan för personer som följer dig.
 • Lär dig att snabbt, det kommer att hjälpa till att dra vissa områden kan du behöva återkomma. Om du tar bilder, se till att det inte är självklart.
 • Du bör alltid vara beredd på allt.
 • Ha alltid en utrymningsväg och en backup plan.
 • Om du gör ett uppdrag i de mörka, svarta kläder hjälper inte, använd mörka kläder som grått, mörklila och marinblått. Svart gör att du ser lömsk och stå ut om du inte bor där alla arbetare bära svart (vanligtvis centrala affärsdistrikt). Brown är ännu bättre eftersom de flesta människor inte märker det också.
 • Det hjälper att veta ett annat språk. Om du arbetar med andra, räkna ut ditt eget språk eller koder att använda.
 • Ge varje person i din grupp ett visst jobb, till exempel, att en reporter, en livvakt och en scout se om kusten är klar.
 • Lär dig att plocka lås.
 • Om du gillar att spionera ofta för skojs skull, göra en rutt runt kvarteret
 • Läs mer om verkliga spioner, lita inte på fiktion (även om det ibland kan hjälpa) "Kolla saker på ditt lokala bibliotek som är facklitteratur om spioner och lära sig mer om de senaste spioner att reflektera över din spioneri!
 • Inte nödvändigtvis agera omedelbart på alla info du kan slumpmässigt overhear. Alltid misstänker att det är en växt tills du har juridiskt bindande bevis. Bara för att du är den goda killen betyder inte den onde är dumt.
 • Skriv ner saker i ett anteckningsblock, transkribera dem till datorn, och kasta bort de ursprungliga papper. Kom ihåg att din dator kan bli stulen eller beslagtas dock, så anser digital lagring på annat håll.
 • Om du spionerar inomhus prova att bära något mjukt (eller bara dina strumpor) på fötterna för att gå tyst.
 • Var kreativ!
 • Tänk på att du vill lämna ett område som du gick in exakt som det var när du angav. Om du aktiverat lamporna, stänga av dem när du är klar, etc.
 • Utveckla handsignaler som bara du och ditt team kan förstå, men låt dem inte alltför komplicerad eller iögonfallande.
 • Istället för att undvika att bli sedd av polis eller människor som kanske misstänka dig, gå upp till dem och agera stumma när ber om riktningar. Om de inte ser dig som ett hot, kommer de ser inte dig som en misstänkt.
 • Huvudkontoret ska antingen vara i ett isolerat område eller under extrem lock. Försök att inkludera ett privat kontor, briefing rum och datasal.
 • I ett nötskal: improvisera, ändra, anpassa, övervinna... och aldrig, någonsin, någonsin få fångas.
 • Bär fula tröjor, stora glasögon och, om du har märkbara hår (som klarrött, eller blont, eller elegant långt svart hår) överväga ett dåligt skuret, brun peruk.
 • Lär spion jargong.
 • Du behöver inte "gadgets" för att vara en spion!
 • Om du vill, kan du göra en spion klubb.

Varningar

 • Även med dina närmaste vänner, bör du ändå vara försiktig. Du vet aldrig vem som kommer att vara nära dig i vissa situationer, och dina vänner kan avslöja din vistelseort eller identitet. Den onde kanske ens din chef! Så var försiktig, litar inte någon för mycket.
 • Alltid följa lagen. Att gå i fängelse med försvaret "Jag försökte hjälpa" väldigt sällan tjänar du respekterar.
 • Kom ihåg: du kan möta måttliga till svåra juridiska konsekvenser från att ta del i de flesta former av spioneri. Du kan, till exempel, att debiteras med stalking. Var försiktig.
 • Alltid titta på din rygg: om någon fångar dig, är din täckmantel blåst och du troligtvis gjort för.
 • Om du spionerar att samla bevis, undvika att begå brott i samband med detta, till exempel inbrott, skadegörelse, etc. Det är uppenbart vem som gjorde dessa saker om du börja publicera information om problemet på nätet eller i tryck.

Saker du behöver

 • Några bra prylar (valfritt)
  • Kontroll och övervakning programvara (tillval, som vissa kameror tar bilder)
  • Debatt för att skissa och skriva ner saker
  • Pennor och pennor
  • Solglasögon (såvida spioneri på natten)
  • Forskningsdatabaser
  • En dold kamera
  • Mörkerseende glasögon
  • En digital klocka med timer (om du spionerar med en tidsbegränsning)
  • En damm trasa ifall du lämnar fingeravtryck
 • Ficklampa (såvida spioneri i dagen)
 • En karta över området
 • Ett bra gömställe
 • En peruk, extra byte av kläder och smink (för att dölja sig själv)