Wki

Hur komma ihåg listor med ord med minne trick

Minnet trick, som liknar den, är en 2500 år gammal sätt att memorera listor med ord som är så många som 10, 25, eller till och med 100 punkter lång. Det kan göras enkelt genom att spendera cirka 30 minuter memorera vissa bilder. Efter det kommer du att kunna komma ihåg åtminstone 25 ord framåt, bakåt, eller är ur funktion.

Steg

Hur komma ihåg listor med ord med minne trick. Nummer ett - Visualisera en ensam, ensam fyr, en som står långt utanför sig själv.
Hur komma ihåg listor med ord med minne trick. Nummer ett - Visualisera en ensam, ensam fyr, en som står långt utanför sig själv.

Metod 1

Tänk på tjugofem bilderböcker ord. Här är en idé för de fem första. Tänk, de kan vara vad du vill eller kan lätt memorera:

 1. 1
  Nummer ett - Visualisera en ensam, ensam fyr, en som står långt utanför sig själv. Det ser även ut som en "1."
 2. 2
  Nummer två - glasögon. Tänk på det som "två, två ögon, två glasögon för läsning."
 3. 3
  Nummer tre - Pall. En pall har vanligtvis tre ben. Det är därför det är en symbol för tre.
 4. 4
  Nummer fyra - Window. Fyra, eftersom det är en rektangel med fyra sidor och fyra hörn. Det kan även ha fyra rutor.
 5. 5
  Nummer fem - Hand. En hand har fem fingrar.
 6. 6

Metod 2

 1. 1
  Tillbringa en halvtimme memorera sina delar i listan. Upprepa dem i huvudet. Börja med att säga "en" och föreställande fyren i ditt huvud. Sedan "två" och föreställande glasögon i huvudet, etc. Testa dig själv genom att göra en lista av slumpmässiga ord (25 av dem) och försöka komma ihåg dem genom att sätta varje ord med bilden. Om nummer ett på listan är ett lejon, prova föreställande ett lejon roaming runt din fyr. Om nummer fem är en bil, försök föreställande en gigantisk handen viftade ut på baksidan av bilen.
 2. 2
  Efter att sätta ord med bilder, säger listan till dig själv några gånger. Be någon att ringa ut siffrorna ett till 25 framåt, bakåt och i ordning, så att du kan säga listan till dem.

Tips

 • Länka bilder till något humoristiskt eller fysiskt smärtsamma hjälper till med att minnas din lista.
 • Den galnare dina ord med bilder är, desto mer kommer du att kunna komma ihåg dem. En katt (motsvarande med nummer 9, för 9 liv) schamponering själv kommer definitivt att göra ett intryck. Du är mer benägna att komma ihåg något konstigt.
 • En annan lätt minnesvärd teknik är att använda en gemensam uppsättning word-antal par, till exempel: 1 = bulle, 2 = sko, 3 = träd, 4 = dörr, 5 = bikupa, 6 = pinnar, 7 = himlen, 8 = gate, 9 = vine, 10 = penna
 • Bild-ord kan vara något som gör att du tänker på numret. Något som ser ut som en man, eller låter som en eller ens är en del av en låt med en, kan användas för en.
 • Alternativt, istället för att associera bilder med siffror (dvs. fyr = 1, glasögon = 2, etc som föreslås här), kan det hjälpa om du memorera bokstäver i alfabetet. Eftersom vi växte alla upp som säger "A för Apple, B för Bell" etc, är en sammanslutning av föremål med bokstäver betydligt enklare att göra än objekt med siffror. Nackdel är naturligtvis att detta är begränsat till en lista med 26 eller färre poster.
 • Istället för att föreställa dessa färgglada bilder, överväga att viska dem till dig själv.

Varningar

 • Även om denna metod kommer att hjälpa dig att memorera objekt, är det alltid en bättre idé att läsa materialet för att förstå det bättre.