Wki

Hur sortera och lagra LEGO leksaker

Bygga och leka med leksaker är roligt och pedagogiskt tills det gäller att sätta dem undan för dagen. Sedan är det bara en. Hur du organisera och lagra dina leksaker beror mycket på storleken på insamling och metoden av pjäs. Det finns inget rätt eller fel sätt, men här är några riktlinjer för att komma igång.

Steg

Hur sortera och lagra LEGO leksaker. Sto re dem osorterade.
Hur sortera och lagra LEGO leksaker. Sto re dem osorterade.
 1. 1
  Sto re dem osorterade Sto> Denna metod är mest användbar för samlingar av upp till 5000 stycken. Placera alla dina leksaker i centrum av en stor duk som en liten säng blad. Ta tag i hörnen, lyfta bladet med allt innehåll inuti, och släppa den i en hink eller låda. Arket kan anpassas genom att klippa den till en cirkulär form och lägga till en dragsko för att göra det lättare att dra ihop. Du kan också få ändamålet gjorde Lego lagring säckar som gör det bra. Denna metod har fördelen att säkerställa att allt hålls på ett ställe. Vid byggtiden, kan insamlingen enkelt spridas ut över ett stort område, vilket gör det enkelt att se alla bitar på en gång och enkelt att välja de delar du vill ha. Städa upp är supersnabbt och enkelt. Om din samling är för stor för att vara osorterat dock vidare till följande steg.
 2. 2
  Så rt dem genom set So> Denna metod är idealisk för byggare som tycker bygga uppsättningarna från de ursprungliga instruktionerna om och om igen. Placera varje set i en separat låda, eller kombinera flera uppsättningar av samma tema i en låda. De rutor som dina apparater kom in är oftast större än nödvändigt men kan göra ett bra ställe att förvara leksaker som kom inifrån den rutan. Alternativt köpa förvaringslådor med rabatt varuhus. Plastpåsar är en kostnadseffektiv lösning, och endast ta så mycket utrymme som blocken i påsarna. Rensa lådor eller påsar gör det enkelt att se vilka apparater är i vilken ruta. Du kan applicera etiketter på lådorna eller bilder tejp från original lådor på utsidan av dina förvaringslådor.
 3. 3
  Sortera dem efter storlek: Kan legobitar sorteras för hand, eller ett verktyg som Box4blox, som sorterar LEGO genom en serie brickor med olika storlek galler i botten. Det som lockar med detta system är att det inte är nödvändigt att tippa Lego över hela golvet eftersom bitarna lätt kan hittas från sina individuella fack, särskilt svårt att hitta bitar som hamnar i botten facket. Detta system är idealiskt för att lagra den genomsnittliga familjen hushållet Lego samling, men det är också mycket praktiskt för den mer seriösa Lego entusiasten att hjälpa till att organisera hålla större Lego samlingar i ordning.
 4. 4
  Så rt dem efter kategori So> Denna metod är idealisk för samlingar av mer än 10.000 stycken. Innan din samling är stor nog för att sortera efter del, kanske du väljer att sortera dina tegel, tallrikar och backar separat. Du kan konsultera en databas som Bricklink, som har organiserat varje LEGO bit in i kategorier, eller så kan du utveckla ditt eget system av kategorier.
 5. 5
  Sortera dem efter del. På denna nivå av sortering du behöver många containrar. Många samlare utvecklas väldigt petiga vanor om behållarna de använder. Se nedan i vad du behöver för många exempel. Se Källor och citat för exempel av många stora samlingar sorterade på detta sätt.
 6. 6
  Sortera dem efter färg: Denna ska endast försökas när den har sorterats efter del. Att hitta en röd 1x1 platta i en låda som också innehåller massor av rött tegel, plattor och sluttningar i olika storlekar är oerhört svårt. Samlingar som sorteras i en del och färg liknar mest samlingarna av professionell modell byggare och detta är hur du kommer att hitta delar sorterade på LEGO Store. Sådana sorteringssystem kräver en betydande investering i rymden och sällan försökt av samlare med färre än 50.000 stycken. Det kan vara mest användbar för samlare som tycker att visuellt slående skapelser från sina LEGO leksaker. Använd flera klara plastbehållare av samma storlek för att försöka detta.
 7. 7
  Sortera dem efter funktion. När allt du försöker hitta något att det är alla sätt bra att veta att det du vill är alla sätt på platser som du känner. Saken är att färgen inte spelar någon roll så mycket. Om du gör något för skojs skull spelar det ingen roll vilken färg det är. Om vi ​​sorterar efter färger än vad vi kommer att behöva gå igenom många kategorier av andra tegelstenar som helt har olika funktioner. Om vi ​​sortera dem efter färger vi kan hitta vad vi vill med kort varsel.

Tips

 • Försök inte att utveckla den perfekta sorterings-och förvaringssystem med köpet av din första set. Låt ditt system växa som din samling växer. Du kan få tillbaka de pengar du investerar i förvaringsbehållare du växa genom att sälja dem till andra samlare precis börjat.
 • Var kreativ: gamla kortkatalog arkivskåp, klippbok vagnar och lådor, och även göra stora lagringsenheter för LEGO leksaker. Bara för att du försöker göra din LEGO samling snyggt och överskådligt betyder inte att du inte kan tänka utanför boxen.
 • Skär små bilderna från den ursprungliga rutor för att använda för att identifiera vad som finns i din samling och föra en förteckning över vad du har. Laminering bilderna hjälper till att öka hållbarheten.
  • Om du tror att du kan sälja vidare kit när barnen är vuxna, hålla rutorna intakt - det här kommer att öka sitt andrahandsvärde och hjälpa till att sälja byggsatser. Också hänga på till instruktionsbroschyrer.

Varningar

 • Tillverkare av lagringsbehållare ändrar sina formar ofta. Om du vill att alla dina lagringsbehållare för att matcha, bör du köpa dem på samma gång. Papperskorgar köpt vid en senare tidpunkt kommer att vara från en annan mycket och kanske inte stämmer, även om den görs av samma tillverkare.
 • Små barn kan svälja LEGO bitar och kan kvävas. Var noga med att hålla din LEGO utom räckhåll för dem.

Saker du behöver

 • Alla objekt är valfria
 • Original lådor: Förvara dina LEGO leksaker i behållaren de kom i. Detta är en bra metod för samlare som just har börjat. Mest original lådor är kartong. Var försiktig när du öppnar dem så att de kommer att tjäna som förvaringskärl. Vissa apparater kommer i plaströr som är särskilt väl lämpade att dubblera som förvaringskärl.
 • Ziploc ™ påsar av olika storlekar är perfekta för att organisera en liten samling. Den Easyloc ™ linjen rekommenderas särskilt eftersom de är så lätta att öppna och stänga flera gånger. Både gallon storlek och Quart storlek är användbara.
 • LEGO lagringsprodukter: LEGO butik och andra butiker leksak säljer boxar som är särskilt utformade för lagring av LEGO produkter.
 • Verktygslådor: många designer är tillgängliga från olika återförsäljare.
 • Fiskeredskap lådor: Plano ™ har en särskilt brokig samling.
 • Plasthinkar med fack: fungerar speciellt bra för LEGO Technic bitar. Durham tillverkning och Akro-mils ™ båda erbjuder utmärkta produkter.
 • Anpassade hyllor kan byggas för att tillgodose dina växande samling.