Wki

Så att tänka på vad man ska göra

Ibland verkar det som den svåraste delen av ritningen står inför den tomma sidan. Här är några tips och tricks som hjälper dig att tänka på vad man ska göra.

Steg

Så att tänka på vad man ska göra. Värm upp med en två-eller tre-minuters "gest skiss" av ett objekt eller en person i sikte.
Så att tänka på vad man ska göra. Värm upp med en två-eller tre-minuters "gest skiss" av ett objekt eller en person i sikte.
 1. 1
  Doodle. Ett av de bästa sätten att få din kreativa safter flödar är att släppa taget om förväntningar och se vart det ögonblicket tar dig. Även om du bara gör krumelurer, kommer det få dig i rätt stämning för att sätta pennan till papperet. Ännu bättre, kanske en form eller textur pop ut på dig och föreslå något mer allvarligt att rita.
 2. 2
  Värm upp med en två-eller tre-minuters "gest skiss" av ett objekt eller en person i sikte. Detta skulle kunna vara ett självporträtt när du slår på din webbkamera och titta på skärmen eller inrätta en spegel. Använd en äggklocka och försöka rita vad du ser inom tre minuter. Detta är en stor varm-up eftersom du inte förväntar dig att den ska komma ut bra eller klar, men kan överraska dig själv på hur mycket du kan få ner på så kort tid. Det är också lättare att få vänner att posera för två-minuten gester än för femton eller tjugo minuter åt gången.
 3. 3
  Lek med färger. Om du ritar med färger, prova att blanda olika ettor tillsammans och se vad som händer. Vilka färger lockar eller intriger dig? Vad påminner de dig om? Öppna en låda med färgpennor, pasteller, kritor, eller oljapastell så att du kan se alla färger i spektrum ordning. Alternativt prova paletten generera verktyg på nätet. Tillåt dig själv att fritt associera färger med föremål, stämningar, och scener.
 4. 4
  Prova något enkelt att du har ritat många gånger tidigare. Ibland går tillbaka till grunderna kan hjälpa dig komma förbi en frysning om du förlorar förtroende för din ritning förmåga. Om du övat ritning ögonen i veckor, dra lite mer med variationer. Om du gillar att rita blommor, börja med en blomma och sedan bygga en scen runt det. Börjar med något säkert kommer inte bara hjälpa dig att bygga upp förtroende, men också påminna er om att det tog praktiken att bli bra på det där - precis som det kommer att ta praktiken att behärska en ny teknik.
 5. 5
  Introspect. Vad är viktigt för dig? Vad känner du just nu? Hur skulle det leda till en bild?
 6. 6
  Titta runt. Vad finns i din omgivning just nu? Är det speciella eller vanlig? Om du vill börja med något enkelt, inrätta ett stilleben arrangemang med föremål som är i grunden kuber, cylindrar eller sfärer (ex. en ogenomskinlig cup, en låda, en bok, en tennisboll). Skissa dem snabbt och skuggar dem att se tredimensionellt. Även om det kan tyckas enkelt, kommer denna uppgift att tvinga dig att ta form, textur, djup, och andelen samtidigt och skulle visa en betydligt större utmaning än du förväntat.
 7. 7
  Rita från ett fotografi. Om det finns inget runt för att rita och du har tillräckligt med stilleben av skräp i ditt rum, leta efter bilder som kan vara intressant att rita.
 8. 8
  Rita saker som du gillar. Är du speciellt förtjust i trädgården? Dogs? Du kan titta på ditt ämne i detalj, så välj något som du vill utforska.
 9. 9
  Gör något annat. Om du sitter och stirrar på en sida och ingenting kommer att tänka på, hitta något annat att göra ett tag. Ofta kommer en förändring av fokus bidra med kreativitet. Paradoxalt nog, diska eller städning och sysslor är bra för att stimulera kreativitet, de upptar din vänstra hjärna med att organisera och städa upp, frigör din högra hjärnhalvan att dagdrömma och utveckla en klåda att rita. Det fungerar för att skriva också.
 10. 10
  Ställ dig själv en utmaning. Är det något du alltid velat rita bra, men trodde aldrig att du kunde? Nu kan vara dags att ta itu med det och se om ditt senaste försök är bättre än den förra. Hitta foton referenser, titta i spegeln för självporträtt, eller ställa ut intressanta objekt som du alltid velat göra väl som ett klart glas under en lampa och studera den. Skissa det löst först fastställa den grundläggande formen och proportioner och balansera den på sidan, sedan börja skuggning och detaljer.
 11. 11
  Kopiera en mästare teckning eller målning. Vermeers "Flicka med pärlörhänge," Leonardo da Vincis självporträtt, en av Turners landskap, eller någon annan målning eller ritning av en klassisk mästare kan inspirera dig att stärka din kompetens. Sök efter exempel på nätet eller läsa Art Sites historia att välja en mästare att dra av. Detta är en bra paus om du har kämpat med något liknande sammansättning eller djup och vill förstå hur stora konstnärer tidigare uppnått sina resultat.
 12. 12
  Rengör och organisera dina konst leveranser. Ibland är det svårt att komma igång om du inte kan hitta det material du behöver. Hantering din konst leveranser samtidigt lägger undan dem på sina platser kommer också att börja ge dig idéer om saker du kan göra med dem. Om du har samlat en hel del olika tillbehör för olika medier, kan detta vara blocket i sig: för mycket intressant röran, alltför många attraktiva distraktioner.
  • Varor får inte vara inbjudande och lätt att använda om de är smutsiga. Pastels konfys i en låda allt ser grått. Vattenfärg kokkärl kan se brun och lerig från andra färger blandas in i dem från den senaste målningen sessionen. Dussintals färgade pennor i ordning kan se ut som en förvirrande röra och göra det svårt för dig att välja exakt rödbrun du vill.
  • Välj ett medium och en yta eller skissbok baserad på vad som är mest intressant för dig när du lägger resten bort. Organisera allt annat tillbaka där det hör hemma och slå sig ner för att komma igång.
 13. 13
  Läs, lyssna på musik, dansa, eller göra någon annan skapande verksamhet. Vilken form, färg och konsistens gör dessa aktiviteter har? Vilken bild (betong eller abstract) bildar de?
 14. 14
  Titta moln, brand, strukturen på en vägg, hålen i taket, eller stjärnorna på himlen. Vilka mönster tror du att du ser? Vad skulle du göra för att replikera / föreslå dessa vardagliga texturer? Vill påminna de dig på en annan bild som du föredrar att rita?
 15. 15
  Dra folk. Ansikten kommer i alla möjliga former och storlekar, naturligtvis, men händer, fötter och kroppsformer kan vara intressant också. Prova åtgärder, ställningar, och scener om du inte känner för att göra ett porträtt.
 16. 16
  Försök med djur. De kan vara redan kända, som t.ex. familjen katt, fågel, eller hund, eller de kan vara djur i naturen.
 17. 17
  Försök med växter. Botanisk illustration har en lång historia. Noggrann botanisk illustration användes för identifiering och klassificering innan fotografering blev utbredd. Om du inte tänker för realism, kan du också göra en konstnärlig tolkning av en växt.
 18. 18
  Konsultera en bok. Du kan läsa en bok om att rita för idéer och ämnen praxis, eller så kan du läsa några orelaterade bok, fiktion eller facklitteratur, för att få ditt sinne rör sig i en ny riktning. För fantastiska bildspråk, plocka upp en sci-fi eller fantasy bok som utspelar sig i en fantasivärld.
 19. 19
  Sov på det. Ibland kreativa skurar kommer i drömmar eller i de kaotiska tankar och drömmar halvt du upplever precis som du somnar. Håll en anteckningsbok vid sängen för dessa idéer. Om inspiration inte slår, åtminstone du kommer att vara utvilad.
 20. 20
  Rita abstracts, mönster och former. Ordna formerna till en komposition som du tycker är intressanta och dynamiska och sedan experimentera med färg. Att göra något som är avkopplande på ena sidan, men har försiktigt framförd, intrikata detaljer om den andra, träna elegant gräns mönster och mönster eller försöka replikera Celtic knotwork.
 21. 21
  Titta tillbaka genom gamla skissböcker för idéer. Något du ritade för länge sedan kanske inte har kommit ut på det sätt du vill, om du kan se vad som gick fel med det, du är halvvägs till att göra det bättre. Det kan vara inspiration i sig, påminner dig om hur mycket du har vuxit. Du kan också hitta pärlor du inte inser hade kommit ut så bra. De kan vara inspirerande också.
 22. 22
  Bygg vanor runt din ritning och målning. Lyssnar du alltid på musik medan du målar, eller alltid lyssna på viss musik? Tycker du om att tända en pinne av rökelse innan? Kanske skulle det hjälpa om du alltid rensa ritbord och rengör dina pennor innan du börjar. Bygg upp en kort, enkel ritual av aktiviteter du gör i samma ordning varje gång du startar att inställda villkoren lite annorlunda från allt annat i livet. Det spelar ingen roll vad du väljer att göra din omgivning mer konst-vänlig, det viktigaste är att dessa ritualer blir påminnelser, hjälper dig att skapa triggers för din kreativa vanor.
  • Försök daglig ritning eller daglig målning och en blogg, eller hålla en art journal. Även en två-minuters gest skiss varje dag är ett bra sätt att bygga upp en vana och hålla upp en rytm av kreativitet. I den mest trafikerade livet, är det möjligt att få tid för ett två-eller fem-minuters aktivitet. När du lägger upp dina resultat på nätet, kommer du ansluter dig till ett socialt belöningssystem. Vänner kommer kommentera och brukar berömma ditt arbete. Ju längre du gör det, desto bättre din dagliga konsten blir, vilket innebär att svälla av socialt stöd kommer att få större och större.
 23. 23
  Leta upp en plats som du alltid har velat besöka eller se, leta upp den och måla den eller måla det på egen hand.

Tips

 • Rita in din egen stil och hitta inspiration i allt vad gör du känns som ritning.
 • Det är okej att rita vad du vill, hur du vill. Det behöver inte vara speciell eller viktig, och det absolut inte behöver vara "rätt", vad det nu betyder. Om du verkligen inte gillar resultatet, kan du rita alltid något annat.
 • Håll en skiss bok runt så att du kan göra åtminstone en grov skiss när inspirationen slår till.
 • Det är okej att rita saker som du aldrig har dragit tidigare. Variation är god praxis och det håller saker intressant.
 • Prova först på morgonen. Ibland sinnet är mest flexibla innan alla filter är fullt vaken.
 • Rita från en riktig ämne när det är möjligt, särskilt om du tänker för noggrannhet. Den form, färg och textur är bäst fångas från den äkta varan. I vissa fall är ett fotografi en bättre källa, t.ex. om motivet är övergående (en viss solnedgång, trafik) eller inte något enkelt sett (en havssköldpadda). Fotografier är bra för två saker: specificera och proportioner. De är inte särskilt bra för färg eller värde - ljusa färger överexponerade till vita och mörka färger blir alldeles för mörk, så döma en bild mot liknande saker som du har sett personligen är det bästa sättet att få färg och värdet korrekt. När det är din egen bild, kommer det gnista minnet av det ögonblick du låste det.
 • Dagdrömma om att rita medan ridning hissar, stå i kö, eller på annat sätt fastnat med ingenting att göra. Detta kommer faktiskt förbättra din ritning färdigheter, speciellt om ni föreställa er det i detalj rad för rad. Tänk dig själv att göra det perfekt och du kan överraska dig själv nästa gång du gör det på riktigt!
 • När du utmana dig själv, hjälper det att göra små skisser att fastställa layouten så att du inte fastnar i detaljer.
 • Det är också okej att rita samma sak om och om igen om du vill det eller du inte är nöjd med hur det kom ut. Det kan resultera i en hel del konstnärlig tillväxt längs vägen eller en vacker serie som du ändrar vinkel du drar den från, registrera förändringar i en ros från dag till dag eller prova olika medier och tekniker.
 • När du vaknar minns det första du ser så att du kan dra den senare om du är uttråkad.

Varningar

 • Medan det är inget fel med att dra från ett fotografi för att träna, tänk på att du kanske inte att kunna publicera resultatet om du inte innehar upphovsrätten eller har tillstånd. Hitta källor till foton där du kan få tillstånd. Några kända samhällen har delat bildbibliotek från medlemmarna. Wikipedia bilder är ofta på Wikipedia Commons, läs villkoren och hedra de villkor som anges genom kreditering av fotografen eller inte sälja de resulterande bearbetningar. Ännu bättre, använd dina egna bilder.
 • Kopiera inte ett foto för exakt. Bilder är bra för proportioner och detaljer om vissa saker, men de har en hel del störningar också. Ljusa färger kan överexponera tills de är alla vita. Träd och andra mörka element kan bli svart eller nästan svart. Färg kan vara dramatiskt annorlunda från verkligheten. Såvida du gör fotorealism, kopiering graden av detaljer och hårda kanter fokus på allt i bild kommer att skapa ett störande ritning. Försök att förenkla vad som finns där och detalj bara vad som är det viktigaste. Detalj ögonen på ett porträtt, till exempel, men dra håret som en lös massa av tonen eller färg snarare än att försöka skildra varje sträng perfekt.