Wki

Hur man gör ett papper båt

En flytande papper båt kanske inte vettigt på papper, men egentligen är det en av de vanligaste origami tekniker! Lär Google att göra dessa båtar i tio enkla steg.

Steg

Hur man gör ett papper båt. Vik ett letter-storlek (8.5 "med 11") eller A4-papper på mitten, uppifrån och ned. Vecket ska vara "hamburger-stil.".
Hur man gör ett papper båt. Vik ett letter-storlek (8.5 "med 11") eller A4-papper på mitten, uppifrån och ned. Vecket ska vara "hamburger-stil.".
 1. 1
  Vik ett letter-storlek (8.5 "med 11") eller A4-papper på mitten, uppifrån och ned. Vecket ska vara "hamburger-stil." Lägg i den sida som du vill att utsättas för vatten på insidan av det första vecket.
 2. 2
  Gör en lodrät veck och utvecklas. När du har viks papperet på mitten horisontellt, vik den på mitten vertikalt. Vik den vertikala luckan så att du är kvar med ett veck som visar dig var mitt på papperet är.
 3. 3
  Fäll ned de övre hörnen. Greppa de två övre hörnen, och vik ner så att de följer upp med centrum globlinjen.
 4. 4
  Vik botten av papper upp mot båda sidor. Ta den övre fliken på botten av papperet, och vik upp mot botten av triangeln. Vik pappret över, och göra samma sak till botten fliken på den sidan. (Du kan även stoppa här om du vill ha ett papper hatt!)
 5. 5
  Vik de nedre hörnen på. På ena sidan av papperet, ta tag i hörnen på rektangeln som sticker ut över triangeln. Vik dem runt kanten av triangeln. Vänd på papperet och göra samma sak på andra sidan.
 6. 6
  Gör triangeln till en fyrkant. Använd fingrarna för att öppna upp botten av triangeln. Det bör naturligtvis börja dyka in i en fyrkantig form, så att det som en gång var de nedre hörnen i triangeln veck över varandra och blir i nedre hörnet av en diamant.
 7. 7
  Vik upp de nedersta flikarna. Ordna dina papper så att de nedersta punkterna i diamant kan vikas uppåt. Vik upp ena hörnet, och rikta det mot det övre hörnet. Vänd på papperet och göra samma sak på den andra sidan.
 8. 8
  Gör triangeln till en fyrkant igen. Precis som du gjorde förra gången, öppna upp botten av din nya triangeln med fingrarna. De nedre hörnen kommer att radas upp för att bli den nedersta punkten på en fyrkantig diamant.
 9. 9
  Dra ut trianglarna på sidan av torget. Börja på toppen av diamant, och dra försiktigt de två sidorna isär så att sömmen som löper längs mitten av diamant öppnas. Du har nu din grundläggande båt.
 10. 10
  Vik upp sidorna på båten. Gör små justeringar av din båt så att sidorna kommer upp en bit, hålla vatten ur mitten och hindrar båten från att sjunka.

Tips

 • Var medveten om att den tyngre papper du använder, desto svårare båten kommer att vara att göra.
 • Vattentät din båt! Använd ett vaxat papper från en konst butik för att göra din båt längre, eller färga ena sidan av papperet helt med en krita. Du kan också prova att göra din båt av aluminiumfolie.
 • Försök att få raderna att rada upp.
 • Se till att du veck väl. Använd en linjal eller ett papper mapp att göra snäva veck.