Wki

Hur ljusbågen

Skärmad Metall Bågsvetsning är processen att gå med två metallbitar med en flussmedel belagd elektrod som smälts i en ljusbåge och blir en sammansmält del av bitarna som ska svetsas. Denna artikel kommer att beskriva användningen av flux-belagda svetselektroder och en enkel, transformator typ cracker box svetsmaskin.

Steg

Hur ljusbågen. Förstå processen för skärmade metall bågsvetsning.
Hur ljusbågen. Förstå processen för skärmade metall bågsvetsning.
 1. 1
  Förstå processen för skärmade metall bågsvetsning. En elektrisk ljusbåge bildas vid spetsen av den svetstråd när en ström passerar över ett luftgap och fortsätter genom den jordade metallen som håller på att svetsas. Här är några av de termer och deras beskrivningar som används i den här artikeln:
  • Svetsmaskin. Detta är den term som används för att beskriva den maskin som omvandlar 120-240 volt växelström el till svetsspänning, typiskt 40-70 volt växelström, men också en rad likspänning. Den består i allmänhet av en stor, tung transformator, en spänningsregulator krets, en intern fläkt, och en strömstyrka sortiment selector.The sikt svetsare gäller den person som gör svetsningen. En svetsmaskin kräver en svetsare att använda den.
  • Leder, eller svetsning leder. Dessa är de isolerade kopparledare som bär hög strömstyrka, lågspänning elektricitet till arbetsstycket som håller på att svetsas.
  • Spöhållare, eller stinger är enheten i änden av ledningen som håller elektroden, som personen svetsning använder för att utföra svetsning uppgiften.
  • Mark och mark klämma. Detta är den ledning som grunder eller fullbordar den elektriska kretsen, och specifikt, klämman som är ansluten till det arbete för att tillåta elektricitet att passera genom metallen som svetsas.
  • Strömstyrka, eller ampere. Detta är en elektrisk term, som används för att beskriva den elektriska ström, som matas till elektroden.
  • DC och omvänd polaritet. Detta är en annan konfiguration som används vid svetsning med en båge / elektrod-system, vilket ger mer flexibilitet, speciellt i overhead svets applikationer och för svetsning av vissa legeringar som inte svetsar enkelt med växelspänning. Den svets maskin som producerar denna ström har en likriktarkrets eller har den ström som matas av en generator, och är mycket dyrare än en vanlig AC svetsare.
  • Elektroder. Det finns många specialiserade svetselektroder, används för särskilda legeringar och typer av metaller, såsom gjutna eller smidbart järn, rostfritt eller chromolly stål, aluminium, och anlöpt eller hög kolstål. En typisk elektrod utgörs av valstråd i centrum täckt med en speciell beläggning (flux) som brinner när ljusbågen bibehålls, förbruka syre och producerar koldioxid i svetsområdet för att förhindra basmetallen från oxiderande eller bränner bort i ljusbågen flamma under svetsningsprocessen. Här är några vanliga elektroder och deras användningsområden:
   • E6011 elektroderna är en stålstång elektrod med en cellulosafiber beläggning. De två första siffrorna i elektroden identifiering är draghållfastheten, mätt i pounds per kvadrattum gånger 1000. Här skulle utbytet av elektroden vara 60.000 PSI.
   • E6010 elektroder är en omvänd polaritet elektrod, som vanligen används för svetsning ång-och vattenledningar, och är särskilt användbara för overhead svetsning, eftersom metallen håller sin position medan det i ett flytande tillstånd, dras in i smältbadet genom flödet av direktinvesteringar ström från elektroden till arbetsstycket.
   • Andra specifika ändamål E60XX elektroder finns tillgängliga, men eftersom E6011s anses en standard, allmänt ändamål stav, och E6010s anses standarden för omvänd polaritet DC svetsning, kommer de inte att behandlas i detalj i denna artikel.
   • E7018 elektroder är låga väteflödet belagda stålstänger, med ett högt utbyte draghållfasthet 70.000 PSI. Dessa används ofta vid monteringen konstruktionsstål används i byggbranschen, och i andra tillämpningar där en stark fyllnadsmaterial och högre hållfasthet svets erfordras. Observera att, även om dessa spön ger större styrka, de är mindre förlåtande när det gäller att uppnå en ren, hög kvalitet svets på felaktiga strömstyrkor och med smutsiga (rost, målat eller galvaniserat) stål. Dessa elektroder kallas låg vätgas på grund av varje försök att sänka vätehalten. Dessa elektroder skall lagras i en ugn med en temperatur mellan 250 ° F och 300 ° F. Denna temperatur är ovanför vattnet kokpunkt 212 º F vid havsnivå. Denna temperatur håller fukt (dagg) (H2O) i luften från att samlas i flödet.
   • Nickel, Castalloy, Ni-Rod elektroder. Dessa är speciella stavar gjorda för svetsning rösterna, segjärn, eller smidbart järn, och har mer utbyte, för att möjliggöra expansion och kontraktion av järn material som svetsas.
   • Olika metaller stavar. Dessa stavar är gjorda av en speciell legering och ge bättre resultat vid svetsning härdat, härdat eller legerade stål.
   • Aluminium stavar. Dessa är en nyare teknik och tillåta aluminium bågsvetsning med en konventionell svetsare, snarare än att använda en speciell gasskyddade trådmatning svetsare som en MIG (metall, inert gas) eller TIG (tungsten inert gas) svetsning maskin, ofta kallad som heliarc svetsning, eftersom helium var den gas som används för att skydda bågen flamman medan svetsning. De officiella namn som skapats av European Welding Society (AWS) för denna båge typ svetsning är skärmade Svetsning Metal Arc (pinne), Gas Tungsten Arc Welding (TIG) och Gasmetallbågsvetsning (MIG).
   • Elektrod storlekar. Elektroder finns i en mängd olika storlekar, mätt av diametern av metallen mitten av varje stång. För milda stålstänger, är en diameter mellan 1/16 tum till 3/8 tum tillgängliga, och den storlek som används bestäms av strömstyrkan för svetsare, och tjockleken hos materialet som svetsas. Varje stav fungerar bäst vid en given strömstyrka intervall. Välja rätt strömstyrka intervallet för en given storlek spö beror på grundmaterialet och önskad penetration, kommer så specifika strömstyrkor bara täckas för svetsning beskrivs ytterligare i den här artikeln.
  • Säkerhetsutrustning. En kritisk del av svetsningen är säkert att ha, och att veta hur man använder den rätt säkerhetsutrustning för jobbet. Här är några typiska objekt som krävs för svetsning säkert.
   • Svetsskärm (huv). Detta är masken som bärs för att skydda personen svetsning från den ljusa blixt av bågen, och från gnistor som kastas under svetsning. Standard bågsvetsning linser tonade mycket mörkt, eftersom exponering för ljusbåge kan förorsaka flash brännskador på ögats näthinna. En nivå 10 mörker är minimum för bågsvetsning. Svetsning huvor med en flip up lins gång föredra, eftersom den mörka linsen kan lyftas upp, och en separat klart glas lins skyddar svetsaren från bitar av slagg medan svetsen flisas. De nyare själv svetsglas sköldar är den mest önskvärda svetsskärmen nu såld. Dessa svetsskärmen objektivet är lätt mycket färgade för slipning och skärbränningsorgan. När en båge slås den automatiskt själv mörkare lins ändras till en förinställd # 10 nyans. Även nyare på marknaden är den rörliga skuggan automatisk själv mörkare lins.
   • Svetsning handskar. Dessa är speciella, isolerade läderhandskar som når ca 6 inches ovanför handlederna, och skydda händer och underarmar för svetsare (personen svetsning). De ger också begränsat skydd från oavsiktlig stöt om personen svetsning kommer i kontakt med elektroden oavsiktligt.
   • Svetsning läder. Detta är ett förkläde som läder jacka som täcker axlarna och bröstet för svetsare, som används för takarbeten där gnistor kan antända svetsarens kläder, eller orsaka brännskador.
   • Arbete stövlar. Personen svetsning ska bära åtminstone en 6 tums spets-up typ boot att förhindra gnistor och het slagg från förbränning hans fötter. Dessa stövlar borde ha isolerande sulor gjorda av ett material som inte smälter eller brinner lätt.
 2. 2
  Lär dig de olika stegen för att skapa en framgångsrik svets. Svetsning är mer än att dra en svetsstav över en bit stål och limning det till en annan en. Processen börjar med rätt placering och fastsättning av arbetsstycken, eller metall som skall svetsas, tillsammans. För tjockare bitar, kan du slipa en avfasning så efterföljande pärlor kan placeras i spåret för att fylla den helt med en solid svets. Här är de grundläggande stegen för att fylla i en enkel svets.
  • Strike bågen. Detta är processen för att skapa en elektrisk ljusbåge mellan elektroden och arbetsstycket. Om elektroden bara tillåter strömmen att passera direkt in i jordade arbetsstycket, kommer det inte att finnas tillräckligt med värme för att smälta och smälta metall tillsammans.
  • Flytta bågen för att skapa en vulst. Vulsten är metallen från den smältande elektroden flyter tillsammans med smält metall från basmetallen för att fylla utrymmet mellan styckena som förenade genom svetsning.
  • Forma svetssträngen. Detta görs genom att väva bågen fram och tillbaka över svetsbanan antingen i en sick-sack eller figur 8 rörelse så att metallen sprider sig till bredden som du vill att din färdiga svetsfogen vara.
  • Chip och borsta svetsen mellan passen. Varje gång du slutför ett pass, eller resa från ena änden till den andra av din svets, måste du ta bort slaggen, eller smält elektrod flussmedel, från ytan av svetsfogen så bara ren smälta metallen kommer att fylla svetsen på den efterföljande pass.
 3. 3
  Samla de verktyg och material som du behöver för att börja svetsa. Detta innebär svetsmaskinen, elektroder, kablar och klämmor, och den metall som skall svetsas.
 4. 4
  Inrätta en säker arbetsplats, företrädesvis med ett bord av stål eller annat icke brännbart material. För praktiken, några bitar av stål, kommer minst 3/16 tum tjock fungera.
 5. 5
  Förbered den metall som skall svetsas. Om metallen består av två delar som ska sammanfogas i svetsprocessen, kan du behöva prep, eller svetsa prep dem, genom att mala en avfasad kant på sidorna som ska sammanfogas. Detta möjliggör för tillräcklig penetrering av svetsen båge för att smälta båda sidor till en smält tillstånd så tillsatsmetallen garantier till följd sectional tjocklek av metallen. Åtminstone bör du ta bort all färg, fett, rost, eller andra föroreningar så att du arbetar med en ren pool av smält metall som du svetsar.
 6. 6
  Fäst klämmorna för att hålla dina metallbitar tillsammans, om så behövs. Låsbar tång, "c" klämmor, en vice eller fjäderklämmor loader fungerar vanligen. För särskilda projekt, kanske du upptäcker att du kommer att behöva anpassa sig olika tekniker för att säkra arbetsstycken tills de är förenade.
 7. 7
  Fäst marken klämman till större bit av lager som håller på att svetsas. Se till att det är en ren plats så att den elektriska kretsen kan kompletteras med minimalt motstånd vid marken platsen. Återigen kommer rost eller färg störa jordning av din arbetsstycket, vilket gör det svårt att skapa en båge när du börjar svetsa.
 8. 8
  Välj rätt spö och strömstyrka intervall för det arbete du försöker. Som ett exempel kan 1/4 tums platta stål svetsas effektivt med en E6011, 1/8 tum elektrod, på mellan 80-100 ampere. Placera elektroden i elektrodhållaren (hädanefter kallad stinger) och se till att ledande material på stinger klämman är på ren metall i slutet av elektroden.
 9. 9
  Slå på din svetsmaskin. Du bör höra ett surrande ljud från transformatorn. Ljudet från kylfläkten kan eller inte kan höras. Vissa svetsmaskin fläktarna fungerar endast när maskinen kräver kylning. Om du inte gör det, kan du behöva kontrollera kretsen som levererar din makt, och bränningarna i panelen rutan. Svetsmaskiner kräver en avsevärd mängd ström för att fungera, ofta en speciell krets rankad på 60 ampere eller mer vid 240 volt.
 10. 10
  Håll Stinger i din dominanta hand av isolerat handtag, med stången i en position så att den träffar spetsen av den mot plattan du svetsar kommer att vara lika naturligt en rörelse som möjligt. Håll Svetsvisir upp precis tillräckligt hög så att du kan se att flytta elektroden till inom några inches av arbetsstycket, redo att vända på ner för att skydda dina ögon. Du kanske vill öva knacka elektroden mot svetsgodset att få känna av den innan du slår på strömmen, men aldrig slå en ljusbåge utan att skydda dina ögon.
 11. 11
  Välj den punkt där du vill börja din svets. Placera spetsen på staven nära den, sedan släppa svetsning huven på plats. Du vill knacka spetsen av elektroden mot metall för att fullborda den elektriska kretsen, och sedan omedelbart dra tillbaka lite, för att skapa en ljusbåge mellan elektroden spetsen och metallen som svetsas. Ett annat sätt att slå en båge är som att hitta en match. Denna gnistgapet, eller luft, skapar en mycket motstånd i den elektriska kretsen, vilket är vad producerar bågen låga eller plasma och värme som behövs för att smälta elektroden och metallen intill svetsen området.
 12. 12
  Strike elektroden mot ytan av metallen, dra den tillbaka något när du ser en elektrisk ljusbåge uppstår. Det tar en hel del övning, eftersom olika elektrod diameter samt amperetal svetsning kräver en annan klyfta mellan spetsen av elektroden och arbetsstycket, men om du kan hålla avståndet konstant, kommer en kontinuerlig ljusbåge uppstå från elektroden till arbetsstycket. Normalt bör bågen gapet inte vara större än elektrodens diameter. Öva stödjande bågen genom att hålla elektroden ca 1/8 till 3/16 av en tum från arbetsstycket, sedan börja röra sig längs den väg du vill att svetsa. När du flyttar elektroden, kommer metallen att smälta bort, fylla poolen av smält metall och bygga din svets.
 13. 13
  Öva reser över vägen för ditt svetsa med elektroden tills du kan hålla en konsekvent båge, rör sig med en jämn hastighet, och i linje med den bana du vill svetsa. När du har bemästrat styra bågen, kommer du att börja träna om, eller bygga upp svetsfogen. Detta är depositionen av metall som förbinder de två bitar som du svetsar ihop. Den teknik du använder för att lägga din pärla beror på bredden på spalten (om sådan finns) du fyller, och det djup du vill svetsfogen att penetrera. Den långsammare du flyttar elektroden kommer djupare svetsen går in bitar av metall arbete, och för att göra en bred stig, ju mer du sicksack eller väva elektrodens spets, det bredare pärlan du kommer att lägga upp.
 14. 14
  Håll ljusbågen etablerats som du flyttar längs svetsen du gör. Om elektroden skäl till metallen och fastnar, ryck Stinger att bryta staven fria antingen från stinger klämma eller svetsgodset. Om bågen går förlorad på grund du flyttar elektroden för långt från metallens yta, stoppa processen och rengör slaggen från fläcken du svetsar så att du re-strike ljusbågen att fortsätta, blir det ingen slagg i svetsområdet till förorena nya svetsen du börjar från platsen bågen var försvinner eller går sönder. Aldrig lägga en ny pärla över befintlig slagg, eftersom detta material kommer att smälta i bågplasma och bubbla genom nya skikt av metall du placerar, vilket resulterar i en svag och smutsig svets.
 15. 15
  Öva att flytta elektroden i en svepande rörelse för att skapa en bredare pärla. Detta gör att du kan fylla mer av svetsen i ett svep, vilket ger en renare och mer ljud svets. Elektroden förflyttas i en sidledes rörelsen när den dras längs svetsbanan, antingen i en sick-sack, krökt, eller räkna åtta rörelse.
 16. 16
  Ställ din svetsare produktion strömstyrka för att passa det material du svetsar och önskad penetration av bågen. Om du hittar den färdiga svetsfogen är urkärnade, med djupa kratrar på pärla kanter, eller den intilliggande metallen är helt enkelt smälts eller bränns bort, minskar strömstyrkan stegvis tills tillståndet har åtgärdats. Om, å andra sidan, du har svårt att slå eller upprätthålla en båge, kan du behöva öka strömstyrkan.
 17. 17
  Rengör din färdiga svetsen. När du är klar med svetsning, kanske du vill ta bort slagg och städa upp din svets, antingen att låta färgen att binda bättre, eller bara av kosmetiska skäl. Chip bort slagg och stålborste svetsen för att avlägsna främmande material och kvarvarande slagg. Om ytan måste vara platt för att tillåta montering pjäsen du har svetsat till en annan bit, använd en vinkelslip för att ta bort den övre, eller hög andel av pärlan. En ren svets, särskilt efter slipning platta, är lättare att undersöka för att se om gropfrätning, puddling, eller andra defekter har inträffat under svetsning.
 18. 18
  Måla din svets med en lämplig rostskydd primer för att skydda den mot korrosion. Nyligen svetsade metallen korroderar ganska snabbt om de utsätts för väder och vind, eftersom den faktiska basmetall utsätts direkt för fukt.

Tips

 • Vid skarvning arbetsstycken alltför stora för att effektivt klämma, please ihop bitarna med små svetsar i intervaller för att förhindra att bitar från växling.
 • Vissa människor lyssnar på de ljud som skapas av den elektriska ljusbågen för att bedöma kvaliteten på svetsen. Popping och knäppa ljud kan tyda på antingen inkonsekvent gnistgapet eller felaktig strömstyrka.

Varningar

 • Metall är fortfarande varmt under en lång tid efter svetsen är klar, så håll husdjur och barn ut ur arbetsområdet tills alla material har svalnat.
 • Bågsvetsning maskiner använder en hög strömstyrka elektrisk ström som är extremt farligt, så hantera kablar och stinger med omsorg. Svetsa aldrig i vått väglag eller på vått material utan ordentlig utbildning.
 • Undvik inandning av ångor som produceras från svetsprocessen. Detta gäller särskilt galvaniserade eller pläterade metaller, och de metaller som har målats med primers metalloxid.
 • Kontrollera kablar och anslutningar ofta för att minska risken för oavsiktlig elektrisk stöt.
 • Skydda dig från flashburns genom att täcka huden med handskar, ansiktsmask, och ärmar, beroende på det område som täcks. Aldrig någonsin svetsa utan en skyddande hjälm vid svetsning.
 • Det starka ljuset från en ljusbåge kan orsaka brännskador som liknar en solbränna, så bära långärmade skjortor och långbyxor för att minska exponeringen.
 • Se länken i citat, nedan för specifika varningar och försiktighetsåtgärder.

Saker du behöver

 • Svetsning maskin, med ledningar, klämmor och elektroder
 • Verktyg för beredning och rengöring svetsar, inklusive en mejselhammare, stålborste och en vinkelslip
 • Säkerhetsutrustning