Wki

Hur man gör ricottaost

Ricotta är italienska för "recooked" eftersom den är gjord av "matlagning" vassle. Det gör läckra lasagne, ravioli fyllning, gnocchi, cannoli, ost-fyllda skal och judiska, eller en typ av ost kaka. Här är hur du kan göra din egen.

Ingredienser

 • Överbliven vassle från osttillverkning

Steg

Hur man gör ricottaost. Spara vasslen från att göra ost i ett icke-reaktivt potten.
Hur man gör ricottaost. Spara vasslen från att göra ost i ett icke-reaktivt potten.
 1. 1
  Spara vasslen från att göra ost i ett icke-reaktivt potten. (Här kan du se ostmassan för en grundläggande ost i botten av krukan, eftersom vassle hälls bort.) Eftersom många av ostmassan partiklarna ut så du kan filtrera, eftersom de annars skulle bilda tuffa "pärlor" i finalen ricotta. Täck över och låt sitta 12 till 24 timmar vid rumstemperatur för att utveckla tillräcklig surhet.
 2. 2
  Värm syrad vassle under omrörning, var noga med att undvika att den fastnar eller bränner. Använd antingen en dubbel panna, eller en kruka med en mycket tjock botten som kommer att sprida värmen bra. Denna bild visar att temperaturen har stigit till ca 82 ° C (179,6, F) och ett vitt skum som förekommer på ytan.
 3. 3
  Fortsätt upphettningen under omröring tills dess temperatur är nära kokpunkten (95 ° C) (203 F). Observera att skum kommer att bygga upp något. Var försiktig. Om det kokar, kan det koka över.
 4. 4
  Ta bort från värmen. Täck och låt "kokt" vassle svalna ostört tills bekväm vid beröring. Ostmassan ska se ut moln svävande i vassle, medan vassle verkar klar och gulgrön.
 5. 5
  Skaka inte upp ostmassan: Inrätta en mottagande kruka med en stor sil och en fin ren trasa på toppen. Om ostmassan är flytande, kan du doppa ut ostmassan i duken. Alternativt, om ostmassan alla sänkor, häll så mycket av vasslen genom tyget som du kan utan att störa ostmassan. Det kommer att filtrera igenom mycket snabbare om du gör detta försiktigt utan omrörning upp ostmassan.
 6. 6
  Försiktigt kammar ut ostmassan. Eftersom ostmassan är mycket fin och känslig, kan de stoppa upp tyget lätt. Detta kommer att orsaka mycket långsam tömmer om de bryts upp. Mycket av vassle kommer rinna ut när du doppar ostmassan.
 7. 7
  Tappa ur vasslen genom tyget ( ha tålamod, det kan ta 2-3 timmar).
 8. 8
  Plocka upp hörnen på tyget, avbryta det som en påse över dränering potten (eller diskbänk), och tillåta att den sista av vasslen rinna ut. Det kommer att ta flera timmar, och kan göras i kylskåp över natten.
 9. 9
  Ta ut ricotta från trasan, packa in i en behållare, lock och förvara i kylskåp. Använd den snart efter att göra. Alternativt kommer ricotta frysa mycket väl.

Tips

 • Denna process förlitar sig på att låta de inokulerade bakterierna i vassle till ytterligare jäsa vätskan som det sitter vid rumstemperatur under ytterligare 12 till 24 timmar. Under den tiden är de återstående sockerarter omvandlas till mjölksyra, vilket sänker pH av vasslan. Lösligheten av proteinet i surgjord vassla reduceras. Uppvärmning av syrad vassle denaturerar proteinet orsakar det att fälla ut som en fin ostmassa.

Saker du behöver

 • Icke-reaktiv potten, antingen rostfritt stål eller emaljerad. Om du använder en tunn emaljerad kastrull, bör du värma antingen vassle i det över kokande vatten, eller rör nästan kontinuerligt.
 • Träslev eller lång hanteras spatel (med fyrkantig ände för att hjälpa till att hålla ostmassa från botten)
 • Termometer (0-110 ° C) för att övervaka temperaturen i vassle under uppvärmning
 • Mottagning potten samma volym eller högre som kokkärl (en ren plasthink kommer att göra)
 • Ett finmaskigt sil för att doppa ut flytande ostmassa.
 • Stor sil för att avbryta över mottagande pott
 • Fin duk (t.ex. en ren steril näsduk eller en icke-frotté handduk)