Wki

Hur sittplats middagsgäster

När du väljer att ha en middag, det finns många saker som du behöver tänka på förutom. En viktig fråga är om det bör sitta, eftersom det kan avgöra om dina gäster njuta av själva eller nätverk framgångsrikt. Den här artikeln ger några tips för att guida ditt beslut.

Steg

Hur sittplats middagsgäster. Besluta om formalitet av ditt tillfälle.
Hur sittplats middagsgäster. Besluta om formalitet av ditt tillfälle.
 1. 1
  Besluta om formalitet av ditt tillfälle. Vill du ha affärskontakter över eller? Relatives från av staten eller din närmaste familj? Den relation som du har med personer som deltog ditt evenemang kommer att avgöra formalitet. Som en allmän vägledning, bör en silver-tjänsten sit-down omständigheter reserveras för professionella eller mycket speciella tillfällen, en buffé är betydligt mer informell och du har mindre möjlighet att styra sittplatser arrangemang.
 2. 2
  Seat människor som har gemensamma intressen tillsammans. Detta är den mest användbara utgångspunkten. Tänk på följande:
 1. 1
  • Har de ett behov av att diskutera affärer ihop?
  • Har de hobbys eller intressen gemensamt?
  • Har de yrken gemensamt?
  • Har de äktenskapliga / singel status gemensamt? (Kanske du är i matchmaking, även om vissa skulle irriteras av ditt försök om de var att räkna ut)
  • Vill de varandra eller inte? Var försiktig med sittplatser personer du känner har ett agg mot varandra om du vill ha en dämpare på tillfälle.
 2. 2
  Para samman människor. Var kreativ i dina ligaspel. Ibland är det brukligt att para hane / honor, men detta kan hämma samtalet eller obekvämt för vissa människor. Om du känner någon som är, försök att koppla ihop dem med en omtänksam extrovert. Om du tror att två personer som normalt inte skulle korsa vägar kommer att sluta med en bra garn, så prova det. Att samtalen för att utöva vissa människor färdigheter i dina val, liksom under tillfället.
 3. 3
  Seat hedersgäster i ordning. Om du har en hedersgäst, till exempel, en chef, en släkting, en besökande superstjärna, det finns regler för sina sittplatser. En kvinnlig hedersgäst sitter oftast till höger om värden, medan en manlig hedersgäst oftast sitter till vänster om värdinnan.
 4. 4
  Släck placeringskort. Skriv det fullständiga namnet på varje gäst i fint tryck på små kort (om du är kreativ, är detta en rolig del, om inte, få någon annan att göra det). Du behöver verkligen inte placera kort om du inte har mer än 6 gäster. Under det beloppet är lite som att säga till dina gäster vad de ska göra. Av tradition finns det ingen anledning att ge bordsplacering för värdarna om du inte tror att utelämna dem kommer att leda till förvirring.
 5. 5
  Ha en plats för stora middagsbjudningar. Om ditt sällskap är så stort att det omfattar en grupp av tabeller, är det bra att ha en sittplats vid ingången till rummet. Eller, personligt och berätta varje gäst där deras bord är. Det är alltid mycket vänligare än att göra dem radas upp som om de är på en skola cafeteria.
 6. 6
  Vara en bra. Njut av dig själv, men se till att gästerna har roligt också. Se till att någon med en funktionsnedsättning sitter på en bekväm stol, erbjuda sig att ändra den eller lägga till en osv, om de verkar obehagligt. Låt folk veta lugnt där badrummen är belägna, eller hjälpa till genom att göra klart med en diskret skylt. Om en gäst ser släcka på var du har satt dem, göra lite diskret legwork och re-sits dem så snabbt som möjligt, göra en ursäkt som, "Oj, jag menade att sätta dig där borta." Gör inte detta om det gör situationen för uppenbart eller om du verkligen inte kan arbeta fram en bättre plats för dem att sitta.

Tips

 • Var inte alltför hängas upp på regler sittplatser etikett. Många av de regler som fastställdes i domstolarna av kungar och drottningar och var förevigades av rika människor i generationer att följa. Med uppkomsten av medelklassen och numera mycket mer liberalt sinnade yngre generationer, de göra och inte göra är mindre om.
 • En meny är inte nödvändigt om det inte är en mycket stor händelse (t.ex., farväl,) men det finns inget som säger att du inte kan ha en om du vill. Om du är kreativ och detta är något du skulle vilja göra, gå vidare. Det kommer att ge gästerna en förrätt för samtal åtminstone, också, kan du inkludera speciella saker som du kanske vill ingå i kväll, som "nåd", "", "flytta till dessert rum," etc. som ett medel för förvarning gäster diskret för utrullning av tillfället. En varning - om du bränner eller köra ut ur ett menyalternativ och ta bort eller ersätta den, kommer gästerna vet!
 • Om du fortfarande helt såld på den formella matbordet arrangemang, kan du göra en förändring för och har gästerna lämnar bordet och ange ett annat rum där desserter återfinns på brickor för dem att själv välja. Servitörer kan ge te och runt dit gästen är sittande eller stående.
 • Antalet en regel är att du är värd och det är värdens plikt att se till lycka och komfort för gästerna under hela evenemanget. Detta innebär att avstå saker för dig själv om det behövs (som mindre mat), hålla ett öga på gästernas komfort och ger snabb uppmärksamhet åt eventuella problem som kan uppstå. Hur du sittplats dina gäster från starten kan hjälpa till att göra tillfället mer framgångsrika, så lägga lite tankeväckande arbete på detta beslut.
 • Om gästerna byta sina namn placecards, ignorera det. De har ett fullgott skäl i sitt sinne för att göra så, och ditt jobb är att vara den ständigt leende och hjälpsamma värd.
 • Prova motsatta ändarna av bordet för värdarna och / eller hedersgäster. Med två värdar, bör du överväga att sitta själva vid motsatta ändar av bordet så att du "dela er runt" dina gäster. Alternativt kan du sittplats hedersgäst vid den motsatta änden av värd - för en kvinnlig hedersgäst, säte henne mittemot kvinnliga värden och för en manlig hedersgäst, sittplats honom mittemot den manliga värden. Resterande värden kan sitta mitt i resten av gruppen eller bredvid hedersgäst. Tänk på att värdarna försöka vara ifrån varandra som det är värdarna plikt att se till att gästerna är nöjda.
 • Avkopplande sittplatser etikett, dock betyder inte att förglömma bordsskick. Dessa räknas alltid som det finns inget tråkigare än en Slurper, en burper och någon som pratar med en munfull av mat. Korrekt innehar för bestick väntas fortfarande och visar respekt för ansträngningen värd och värdinna har gått till. Armbågar på eller av bordet? Medan många fortfarande föredrar armbågarna på bordet, har detta avslappnad under de senaste åren - möjligen eftersom så många av oss har ont i armarna från att använda för mycket.
 • Var djärv att få ner formalitet. Folk gillar uppfriskande förändringar menyer och de gillar inte görs för att sitta upp rakt på en hård stol vid bordet hela natten. Ta avslappning in i händelsen med moderna köket, mjukare stolar att sitta på eller ens göra sig av med att sitta runt ett bord helt och hållet och skapa en formell men vänlig buffé. Du kan fortfarande lägga ut allt silver, kristall och benporslin - det är bara att gästerna kommer att ha mer frihet att röra sig, koppla av och umgås.
 • Alltid ha trasa servetter (servetter) - de kommer att pågå under hela tillfället för att torka mat varumärken, kalla glas, droppar och mer. De känner en mycket trevligare än papper och är definitivt mer miljömedvetet.
 • Du kan köpa placecards eller gör din egen, beroende på din nivå av energi. En trend är att även köpa små söta kortinnehavare men de är inte en nödvändighet, och de är mer skräp i ett litet hem om du inte använder dem ofta.
 • Om du använder plakat, bör du dela upp - det kan fungera mycket effektivt där gästerna känner varandra endast obetydligt, och kan lekfullt uppmuntra spontana samtal mellan semi-främlingar. Varnas: det fungerar inte alltid ut, så fundera lite det i förväg.

Varningar

 • Detta är en mycket allmän och liberala guide. Det kommer att gälla i många medelklass, engelskspråkiga situationer. Dock kommer det att finnas strängare tolkningar beroende på kultur, region, land, övertygelser etc. som du sannolikt kommer att vara medveten om, om detta avser dig.