Wki

Hur får VIP-service från en restaurang

Har du någonsin undrar om när du går ut för att äta, du njuter verkligen den bästa servicen att hovmästaren har att erbjuda? Upptäck hur du kan imponera på vem du är med varje gång och bli behandlade som kungligheter utan extra kostnad.

Steg

Hur får VIP-service från en restaurang. Ring restaurangen i förväg för att boka din bokning via telefon.
Hur får VIP-service från en restaurang. Ring restaurangen i förväg för att boka din bokning via telefon.
 1. 1
  Ring restaurangen i förväg för att boka din bokning via telefon.
 2. 2
  Gå in för att möta hovmästaren, huvudet servitör och ibland den person som kommer att välkomna dig när du kommer in och några timmar innan din bokning. Se till att de vet ditt namn, när du anländer och namnet på din gäst.
 3. 3
  Betala i förskott. För att hantera lugnt med den obehagliga karaktären av räkningar och väntade på dem, kommer många restauranger tillåter dig att ge ditt kreditkortsnummer, positivt identifiera dig och logga för räkningen innan du har ätit middag. Detta sätt när du är klar kan du helt enkelt gå ut med din dejt, är kunden, medarbetaren, eller vem turen att njuta av middag med er i kväll.
 4. 4
  Inkludera en 15 - 25% tips i förväg, beroende på kvaliteten på restauranger anläggning du ska. Med spetsen redan känt i förväg, bör du få en av sina finare servitörer. Var medveten om seder i det land du befinner dig i. I Europa är tips förväntas och inte ingår. På andra håll, konsultera en aktuell reseguide. När du är osäker, be om serviceavgift ingår.
 5. 5
  Placera ett samtal för att bekräfta dina bokningar och att hovmästaren kommer att välkomna dig när du kommer in tillsammans med din gäst. Människor, oavsett vilka de är, njuta av att vara erkänd och uppskattad - utom i sällsynta fall.
 6. 6
  Bli vän med din server. Kom ihåg att det är viktigt att vara en bra gäst i en restaurang. Fråga din server vad deras namn, presentera dig själv och dina gäster om servern inte redan vet ditt namn (s). Om du inte är bekant med platsen, se till att be servern för förslag på vad som är bra och vad som är populärt.
 7. 7
  Njut av din måltid och sola sig i utseende av godkännande som du får från andra matgäster som du promenera i som om denna restaurang är din personliga country club.
 8. 8
  Odla dina restauranger. Vara en vanlig kund på en "långsam" tid, kanske stoppa by regelbundet för dessert och kaffe eller för att plocka upp en liten njutning att gå. Även i exklusiva kretsar, någon restaurang som inte sittplats du under en långsam tid för något mindre än en hel måltid är inte värt nedlåtande. Detta kommer att tillåta dig att bli bekant med waitstaff och ge dem möjlighet att lära känna dig som en bra kund. Var noga med att ständigt tips väl om dricks är brukligt. Regelbundna besökare med ett rykte för generösa tippning kommer att noteras och få bra service. Det är ännu mer imponerande när man får goda utseende av erkännande vid varje tur.

Tips

 • Ovanstående åtgärder är endast att användas på exklusiva restauranger. Efter de tidigare nämnda stegen på fastfood restraunts såsom McDonalds, får Burger King eller Applebees resultera i förvirring och förlägenhet.
 • Om du gillar maten eller tjänsten måste du fylla i en kort kommentar (om den finns) eller prata med hovmästaren / servitören om det på vägen ut.
 • Om det är en fråga eller ett problem med din mat eller tjänst, vara trevlig med personalen. Att vara oförskämd inte få dig bättre service, särskilt om det är en restaurang som du ofta. Vänta personal kommer att undvika dig som pesten.

Varningar

 • Användningen av pengar, dock kanske inte så illa av en idé om du lägger en 15€ 3 gånger, sätta i din hand, och skaka hand med hovmästaren som du anger att sitta. Det är en mycket mer diskret sätt att artigt be för bra service. Bara använda diskretion.
 • Undvik att nämna pengar till personal eller dina gäster samtidigt gå till middag. Genom att försumma att följa stegen ovan och helt enkelt säga, inom hörhåll för din gäst, "Det finns en skarp 5€ bill i min ficka med ditt namn på det, om du kan ta oss till den bästa tabellen i huset" inte bara förnedrar positionen av servitörer som betjänar dig, men förringar middagsupplevelse i din gäst också. Behandla dessa människor som vänner och de kommer att göra detsamma. Den "gyllene regeln" gäller.