Wki

Hur man klagar på en restaurang

En lätt att följa guide till klaga på en restaurang som inte kommer att lämna dig rodna eller rasar. Denna artikel beskriver rätt etikett involverade i att göra ett klagomål på en restaurang.


Steg

Hur man klagar på en restaurang. Föreslå en upplösning som matchar ditt klagomål.
Hur man klagar på en restaurang. Föreslå en upplösning som matchar ditt klagomål.
 1. 1
  Agera omedelbart. Nyckeln till framgångsrik klaga är att belysa problemet direkt, vilket ger restaurangen en möjlighet att lösa problemet med minsta krångel.
 2. 2
  Behåll lugnet och mål. Diskret kalla servitören över, förklara problemet, uttrycka din besvikelse, och be honom eller henne att lösa situationen. Inte automatiskt skylla servitören, kom ihåg att en lång väntetid för livsmedel eller en maträtt som inte är tillagad på ett tillfredsställande sätt är förmodligen fel av kocken snarare än servern.
 3. 3
  Föreslå en upplösning som matchar ditt klagomål. Skulle en ursäkt att räcka? Vill du ha din mat ut? Vill du en rabatt? Vad det än är, se till att fråga eller artigt tyder snarare än efterfrågan.
 4. 4
  Ta det till nästa nivå. Om dina frågor inte är uppfyllda med en acceptabel lösning, ber artigt att tala till projektledaren. Förklara problemet för honom eller henne, och ange varför du inte är nöjd med hur det har lösts.
 5. 5
  Minska Om andra alternativ visade sig fruktlösa, minska spetsen (eller inte lämnar något alls) är ett kraftfullt sätt att uttrycka missnöje.
  • Kom ihåg att skilja mellan ett problem med servitören och restaurangen. Om maten var av en låg standard men servitören gjorde ett bra jobb med att ta itu med ditt klagomål, så ett tips är fortfarande lämpligt.
 6. 6
  Söka hjälp utifrån. Om du efter att ha klagat till servitören och manager du fortfarande missnöjd, är det dags att ta dina klagomål till en högre myndighet. Kontakta din lokala konsument standardiseringsorgan för rådgivning. I Storbritannien, till exempel, kan du prova ett medborgarperspektiv Advice Bureau eller Office of Fair Trading. I USA, kontakta din lokala Better kontor Business Bureau.
 7. 7
  Omedelbart rapportera någon sjukdom. Om, när du har lämnat en restaurang, blir du sjuk av att du tror kan spåras tillbaka till restaurangen, bör du omedelbart rapportera det till restaurangen. Om du inte tror att restaurangen svarar på ditt klagomål kan du rapportera då det till den lokala hälso-avdelning eller standarder Livsmedelsverket.

Tips

 • Berätta för dina vänner! Detta kommer att hindra andra från att göra samma misstag och kan indirekt påverka hur anläggningen körs när de förlorar affärer.
 • Om du har haft en dålig resa till restaurangen innan, inte klaga på din nya servitören om tidigare tjänst.
 • Vet temperaturer för olika grader av "doneness" i kött. Till exempel, bra gjort är 160 grader eller ovan inte alltid tillräckligt för att laga all den rosa av en bit kött.
 • Håll dina klagomål diskret. Din fråga är med restaurangen, inte de andra mecenater.

Varningar

 • Om servitören var hemskt, är det mest effektiva för att lämna en mycket liten snarare än ingen alls. Detta bevisar att du inte glömmer, du helt enkelt inte tror att han eller hon förtjänar ett tips.
 • Larma servitören till allergier och ogillar. Om någon av de angivna ingredienserna är då närvarande i din måltid, bör du klaga och skicka tillbaka omedelbart.