Wki

Hur du ordnar en plats inställning för en formell middag

I dagens hektiska värld av snabbmatsrestauranger och middagar TV, är det lätt att glömma bort hur man korrekt att duka för en formell middag. Även om det kanske inte är en färdighet som du behöver ofta, uppstår tillfällen fortfarande för vilka formella kuvert är ett absolut måste. Här är en snabbguide.

Steg

Hur du ordnar en plats inställning för en formell middag. Välj rätt typ av bestick.
Hur du ordnar en plats inställning för en formell middag. Välj rätt typ av bestick.

Silver och bestick

 1. 1
  Välj rätt typ av bestick. Continental bestick används ofta för formella middagar. Middag bestick har en större gaffel. Placera bestick är standard.
 2. 2
  Välj rätt stil av bestick att matcha tillfälle och Kina. Modern, klassisk, och konstnärligt är bara några av de stilar att välja mellan.
 3. 3
  Bestäm vilka bestick bitar du behöver för måltiden (s). Om det behövs, ordna din måltid plan därefter.
 4. 4
  Bestäm hur många inställningar du behöver.
 5. 5
  Centrera soppa skål på toppen av en tallrik.
 6. 6
  Placera gafflarna direkt till vänster om plattan. Gaffeln för den tidigaste kursen (vanligtvis sallad) bör vara längst bort från plattan, och nästa vägskäl i ska vara för nästa kurs. Dessert gaffel bör placeras ovanför tallrik vinkelrätt mot andra bestick med handtaget pekar mot stiften på andra gafflar
 7. 7
  Placera middagen kniven direkt till höger av plattan, med skarp kant är riktad mot plattan. Om du kommer att använda en fisk kniv, plats som till höger om middagen kniven.
 8. 8
  Placera sked (s) till höger om middagen kniv eller fisk kniv. Om du kommer att använda en matsked, plats som ovan dessert gaffel motsatt håll. Placera soppsked längst ut från tallriken.

Drycker och andra serviser

 1. 1
  Placera glas vatten strax ovanför och till höger om tallriken, direkt ovanför middagen kniven.
 2. 2
  Placera vinglas (en för vita och en för röd) till höger och strax nedanför vattenglas. Cluster glasögonen nära varandra. Du kan också ordna tre glas i en triangel med vattenglaset närmast tallrik eller närmast glaset till gästen.
 3. 3
  Sätt champagneglas något över och till höger om vinglas.
 4. 4
  Placera kaffekoppen antingen ovanför och till höger om den tallrik med glasen, eller strax under och till vänster av brödet plattan. (Se tips).
 5. 5
  Placera servetten antingen vikta ovanpå tallrik (eller över kanten på soppskål), till vänster om gafflarna, eller i vattenglaset.
 6. 6
  Placera brödet plattan något över och till vänster om tallriken, med smörkniv vilar över plattan.

Tips

 • Du kan också placera dessert gaffel och / eller sked direkt ovanför tallrik, kör i en horisontell riktning (det vill säga inte pekar mot gäst). Ordna gaffeln åt höger och sked åt vänster.
 • Använd endast de redskap du behöver.
 • Det viktigaste att tänka på när du ställer en tabell är att se till att dina gäster kommer att vara bekväm. Med ökningen av mer informell middag, det är kul att dra ut alla hållplatser och ställa en formell tabell. Gör dock inte glömma dina gäster komfort och din egen kul (det är oftast därför vi roa). Om du inte har alla de yttre tecknen på en formell bord, kan du hyra objekt eller ha lite kul och improvisera. Några av de snyggaste tabellerna är resultatet av improvisation och använda oväntade föremål.
 • När man äter en måltid på en formell plats inställning, är de redskap som används från utsidan i. Det vill säga, sallad gaffel kommer att vara utanför middagen gaffeln, vilket kommer att vara utanför dessert gaffel och så vidare. Om du inte är säker på vilken gaffel att använda, pausa och ta en klunk vatten när du märker vad alla andra plockar upp.
 • Välj låg centerpieces. Du vill inte hindra gästernas synpunkter varandra eller deras samtal.
 • Inte tränger dina gäster. Om du behöver mer utrymme vid varje inställning, ta inte ut kaffekoppen och dessert sked / kniv förrän efter huvudrätten, när du har rensat bort disken.
 • I alla utom de mest formella sammanhang, var inte rädd för att mixa och matcha, om du inte har tillräckligt med matchande porslin. Mixa och matcha har blivit alltmer populärt.
 • Det finns en mängd olika sätt att ställa bordet, och som samhället blir mer informellt, det finns mer utrymme för kreativitet. Om du vill kolla in några alternativ, gör en sökning på internet eller besök ditt lokala bibliotek för en bok om etikett.