Wki

Hur man gör ölburk juldekoration

'Tis säsongen för att fira din kärlek av brygden genom att skapa juldekorationer av din begagnade ölburkar. Genom att re-purposing dina gamla burkar, kommer ditt träd blir Beery glada här julen.

Steg

Hur man gör ölburk juldekoration. Tvätta ur ölburkar och låt torka.
Hur man gör ölburk juldekoration. Tvätta ur ölburkar och låt torka.

Dekoration 1: ölburk säsongens cut outs

Aluminium lämpar sig väl till att skära och även formas till former av val. Allt du behöver göra är att välja festliga alternativ för formerna.

 1. 1
  Tvätta ur ölburkar och låt torka. Använd så många burkar som du vill göra smycken. Beroende på storleken av ornament, ska du komma runt 2-3 ornament per dosa.
 2. 2
  Utforma prydnad formar. Använd rutat papper och skissa på semester former som skall användas för ornament. Om du har fastnat för idéer, kan massor av mallar hämtas från webbsajter för dig att spåra runt. Det viktigaste är att hålla det väldigt enkelt. Klipp ut mönster på papper eller kartong. Typiska prydnad mönster inkluderar: Angel, snögubbe, stjärna, Santa, renen, strumpa.
  • Exempel: Du har valt en ängel. Mallen kan vara så enkelt som en cirkel för huvudet och en triangel för hennes kropp, med två trianglar för vingar. Dina barn kan dra det åt dig.
 3. 3
  Skär burkarna öppnas med tenn snips (aka Tinner s snips / luftfart sekatören) eller liknande tunga fräsar duty. Akta fingrarna, eftersom cut aluminium är skarp. Om du vill ta bort splittrade kanter eller vassa bitar, är det möjligt att slipa kanterna men vara försiktig när du gör detta. Bära tunga, är böjliga handskar rekommenderas vid kapning och slipning. Sedan plattar kan för att göra det möjligt för de mönster som skall skäras ut.
 4. 4
  Fäst mall till en del av aluminiumplåt med affisch please eller rullas upp tejp för tillfällig fixering. Skär sedan runt design med tenn snips och en vass sax för mer knepiga delarna.
  • Om du har ytterligare delar, kan dessa limmas på, särskilt när det är för svårt att skära ut hela designen men mycket lättare att skära ut grundformer och limma dem i formation. Kraftig superlim som fungerar bäst för att binda bitar.
 5. 5
  Hålslag eller stick ett hål på toppen av varje prydnad. Trä lite snöre eller band igenom och knyt en knut för att skapa en hängare.
 6. 6
  Häng varje ornament på trädet. Om det ser bra ut, göra något mer.

Dekoration 2: Santa och hans släde

En mycket jolly Santa skulle godkänna denna lustiga användning av ölburkar att forma hans släde och renar.

 1. 1
  Tvätta och låt torka nio ölburkar. Åtta bli renar och en släde, så om möjligt, göra släden kan skilja sig från ren burkar.
 2. 2
  Montera renar burkar. På varje renar kan, göra en markering om en kvarts väg ner från toppen av varje burk. Du kommer att skapa ett hål här igenom till den motsatta sidan av burken och på exakt samma plats på varje burk, för att möjliggöra en träpinne rod som skall ledas genom alla av burkarna för att hålla dem samman.
  • Kontrollera att varje märke är på exakt samma höjd på varje burk. Det hjälper att använda första burk som indikator.
 3. 3
  Skär ut ett hål i varje burk på märket. Gör hålet stort nog att passa träpinne staven igenom.
 4. 4
  Skjut träpinne genom fyra av burkarna, vilket även mellanslag mellan varje burk (så att renarna inte invaderar varandras personliga utrymme). Skjut den andra tappen genom de övriga fyra burkar.
 5. 5
  Gå två lag ihop.
  • I de två främre och två bakre burkar i burkradema, göra en markering ungefär halvvägs ner varje burk på den plats där burkarna skulle möta varandra när de placeras sida vid sida. Märkena måste vara exakt mitt emot varandra, för att säkerställa jämn gå, båda ändarna.
  • Stick hål på dessa märken och sätt en bit av träpinne ca 3 inches (7,5 cm) i längd i burkarna på en rad.
  • Därefter glider tappen i hålen på burkarna i den andra raden att ansluta de två raderna tillsammans. Det är en bra idé att lägga en klick lim också, för att säkerställa att pluggarna inte skifta när prydnad hängs upp eller visas.
  • Renarna nu monterad. Du får dekorera dem inom kort.
 6. 6
  Fäst släde.
  • Hitta några stark tråd och skars i två bitar om 4 inches (10 cm) i längd.
  • Pierce ett hål i varje burk i slutet av renar set och sätt in trådarna, en i varje burk.
  • Vänd släden kan på sin sida, lock ände mot renarna. Sedan stick två likvärdiga hål i locket på släden på att jämnt fördelade ställen i den mellersta hälften av locket cirkeln.
  • Kontrollera att släden hålls stadigt på renar - det bör svävar ungefär halvvägs mot de upprättstående renar burkar, i luften.
 7. 7
  Gör renar burkar ser ut renarna. Dra upp den burk flikarna på varje renar kan. Bifoga horn tillverkade av papper eller trä hantverk utskärningar. Stick några små pompoms eller glitter lim på att piffa upp dem. Ribbon kan zig-zagged över några av de horn också.
  • Lägg en röd pompom näsa till en av renarna, för Rudolph.
 8. 8
  Dekorera släden. Limma vadd på burken för Santa säte. Limma en Santa statyett på råbomull. Bakom Santa, lim på vissa gåvor. Dessa kan göras enkelt genom att linda små kuber av papper eller kartong med julen papper.
 9. 9
  Lägg tyglarna och en galge.
  • För tyglarna, lim två långa snören vardera sidan av framsidan av renar set och sätta strängen upp till Santa händer (eller så nära en approximation av hans händer som möjligt med tanke på din statyett).
  • Att hänga prydnad, bifoga ett långt snöre knutet till mitten av pluggarna i de renar apparater och till slutet av Santa släde (du kan använda tunga lim eller stick två små hål i slutet av Tomtens släde och trä snöre igenom och knyt en knut).
 10. 10
  Häng i trädet. Kontrollera att det sitter jämnt - du kan behöva göra några justeringar i hangaren pjäs. Jolly good.

Dekoration 3: beer etikett kärlek

 1. 1
  Hylla din favorit öl genom att göra öl etiketten hela poängen med dekoration. Det fina med denna dekoration är att du inte behöver gå alla listig för att dyrka din favorit brewsky. Allt du behöver är ett fåtal kan tops, vissa filttyg och din favorit-brygd etikett.
 2. 2
  Skär ut en stor filt tyg cirkel. Överväg att använda samma färg tyg som din ölburk, till exempel, om du gör Pabst Blue Ribbon, gå för kungsblå filttyg.
  • Gör cirkeln åtminstone samma storlek som botten av ett öl kan, tillräckligt för att hålla etiketten proudly i mitten.
 3. 3
  Försiktigt antingen skära ut etiketten av din ölburk eller lossna dekalen från en ölflaska. Hursomhelst, se till att logotypen är helt intakt.
 4. 4
  Fäst etiketten till mitten av filten. Använd superlim för en aluminium etikett och ett limstift för en ölflaska pappersetikett.
  • Använd limmet sparsamt för ölflaska etikett, för att undvika risken för blödning igenom.
 5. 5
  Samla ihop ett dussin till ett dussin och en halv ölburk flikar. Omringa tyget cirkel med flikarna för att skapa en cirkulär kant. Limma på plats med superlim.
  • Placera den sista fliken upptill med öppningen pekade uppåt. Denna flik kommer att hålla prydnad kroken på plats. Använd superlim för att hålla den på plats.
 6. 6
  Trä en bit band eller snöre genom uppåtgående fliken. Knyt en fast knut att skapa hangaren.
 7. 7
  Häng prydnader då helt torkat.

Dekoration 4: ölburk angel tree topper

Detta öl kan ängel kommer att lysa på toppen av ditt träd.

 1. 1
  Tvätta och låt torka i ölburk.
 2. 2
  Rita formen av en klänning, vingar och huvud på burken.
 3. 3
  Med stor omsorg, skära bort all den omarkerade delen av burken, lämnar klänning, vingar och huvud designen knutna till toppen och botten av burken. Släng del utskuren.
 4. 4
  Tryck försiktigt vingarna framåt så att de inte fortfarande böjda bakåt.
 5. 5
  Klipp ut basen av öl kan för att låta den glida över trädet. Detta kan göras med användning av en burköppnare eller sekatören tenn.
 6. 6
  Det är upp till dig om du vill att helt ta bort toppen av burken eller lämna det som en del av den slutliga prydnad. Experimentera med vad som fungerar bäst. En halo kan göras genom limning på en gyllene eller silver färgade piprensare formas till en gloria.
 7. 7
  Häng på toppen av julgranen. Om du inte vill klippa ut formen på detta sätt, är ett annat alternativ att använda två ölburkar. Man kan bildas i kroppen och huvudet, den andra kommer att minska för att göra vinge former:
 8. 8
  Skär av basen hos en av burkarna. Detta kommer att vara det organ av ängeln och den öppna änden förs upp på toppen av trädet.
 9. 9
  Rita två wing former på papper eller kartong. Klipp ut mönstret att använda som mall.
 10. 10
  Skär upp en av burkarna med tenn snips. Se Varningar nedan om skärpan. Platta burken.
 11. 11
  Fäst mallar med affisch please eller liknande. Skär runt kanterna. Kasta den oanvända delen.
 12. 12
  Limma vingar till baksidan av burken, hos den övre delen.
 13. 13
  Luta fliken längst upp upprätt. Detta blir "huvudet" av ängeln.
 14. 14
  Bifoga en gyllene gloria piprensare till fliken. Stick ängeln på toppen av trädet.
 15. 15
  Häng på toppen av julgranen.

Dekoration 5: lata persons öl ornament

Känsla för lat eller för full för att verkligen komma in i denna crafting kapris? Här är den enkla lösningen som inte kommer att ta lång tid. Helt enkelt avsluta din brygd, bifoga en sträng till burken och hänga efter behag.

 1. 1
  Tvätta ur burken innan du hänger på trädet. Använd varmt tvålvatten och en ren disktrasa för att göra jobbet.
 2. 2
  Försiktigt peta hål på de bästa sidorna av burken för att få strängen. Du kan använda antingen ett par vassa saxar eller en mycket vass shish-kabob spett.
 3. 3
  Trä en tråd eller snöre genom hålen på sidorna av burken. Var säker på att du har tillräckligt sträng för att gå igenom burken och knyt upptill.
 4. 4
  Fäst en krok till början av strängen. När du har bifogat en julprydnad krok till toppen av den sträng du kommer att vara redo för placering på trädet. Överväg att vrida kan så att du kan se på etiketten.

Tips

 • Gå svängarna och skapa en krans gjord av ölburkar. Använd en ny krans och linda crafting snöre runt varje tom ölburk för att fästa den till din krans. Glöm inte fören.

Varningar

 • Var försiktig när du arbetar med ett snitt kan som kanterna är extremt vassa och kan skära dina händer eller fingrar. Kraftig men handskar böjliga rekommenderas och kanter kan slipas för att minska skärpan. Skyddsglasögon rekommenderas också vid sågning av aluminium, i fall en vass bit flyger av.
 • Försök inte skära burkar när berusade. Allvarligt.
 • Vassa bitar av aluminium spill är inte lämpligt att kasta i papperskorgen för sorterare att skada sig på. Antingen vika upp dessa med omsorg i säkra blobbar av icke-skarpa aluminium före återvinning eller linda in i tidningspapper och kasta i normala sopor.

Saker du behöver

Dekoration 1:

 • Ölburkar (så många du vill)
 • Tin snips eller liknande
 • Vassa, starka sax
 • Papper / kort för mallar
 • Poster klibb
 • Hålslag eller något att genomborra burkar med
 • Band eller snöre
 • Kraftig lim (tillval)

Dekoration 2:

 • 9 ölburkar, 8 av en typ, ett annat märke eller färg
 • 2 längder träpinne, tillräckligt länge för att passa fyra burkar vardera klyftor mellan
 • 2 längder träpinne cirka 3 inches/7.5cm i längd för att gå med renarna ställer
 • Kraftig lim
 • Santa statyett
 • Renhorn (tillverkade av papper eller trä cut-outs - kolla hantverk butiker för trä versionen)
 • Bomull
 • Glitter lim, band, pompoms för dekoration
 • Små papper gåva kuber (dekorerade), göra eller köpa från dollar store
 • String eller band för tyglarna och hängare

Dekoration 3:

 • Öl burkar eller flaskor, med lämpliga etiketter
 • Öl kan flikar
 • Tyg såsom filt
 • Sax för att klippa tyg
 • Tin snips om du använder burkar
 • Band eller snöre för hängare
 • Super lim

Dekoration 4:

 • Ölburk
 • Tin snips
 • Super lim
 • Golden eller silver glittrig piprensare

Dekoration 5:

 • Rena ölburkar
 • Sax eller shish-kabob spett för piercing hål
 • Tråd eller snöre