Wki

Hur som värd för en rörlig försäljning

Att flytta till en ny plats har massor av stora fördelar. Men om du är nedskärningar och utflyttning av ett stort hus i en lägenhet eller mindre hem, är chansen att det inte kommer att finnas tillräckligt med utrymme för att lagra allt du har ackumulerats under åren, även med de rikliga förvaringsutrymmen finns i många lägenheter byggnader. Så vad är en person som ska göra? Två ord: Moving Sale. Rensa ut röran så att du kan minska belastningen på rörliga dag och göra ett par dollar i processen också.

Oavsett om det sker i garaget eller på gräsmattan, här är några användbara tips för att hålla en bra rörelse försäljning.

Steg

Hur som värd för en rörlig försäljning. Hålla priserna enkel.
Hur som värd för en rörlig försäljning. Hålla priserna enkel.
 1. 1
  Planera i förväg. Börja inte rota igenom dina garderober och krypgrunder dagen innan du planerar att ha en försäljning - så snart du vet att du kommer att flytta, håll utkik efter objekt som du tror att du vill bli av med så du går längs din dagliga rutin och lägga dessa poster i en separat låda. Innan du vet ordet av kommer du att ha flera lådor fulla med grejer redo att gå veckor innan försäljningen ens sker. Inte vara alltför kräsen när man beslutar vad som utbjuds till försäljning, antingen - folk kommer att köpa precis vad som helst. När allt, som de säger, är en persons skräp en annan persons skatt. Men för större poster såsom pianon, akvarier och möbler, kan du försöka sälja på nätet via eBay, Craigslist, Kijiji eller annan liknande auktion / platsannonser webbplatser. Folk kommer att bli mer benägna att köpa dessa större poster över nätet än vad de kommer att vara på din rörliga försäljning, där de flesta människor är bara intresserade (och kan) för att plocka upp små prydnadssaker och kläder.
 2. 2
  Få ordet. Om du vill att folk ska komma till din försäljning, måste de veta om det först. Dina annonser behöver inte vara något fancy - det kan vara så enkelt som att fästa skyltar på telefonstolpar på högtrafikerade korsningar runt ditt samhälle. Bara se till att dina skyltar är stora och ljusa nog att ses, och konstruera tecknet för att förbereda för elementen - använd kartong för att förhindra att skylten blåser iväg och skriva i krita, i motsats till markör, för att säkerställa bokstäver spelar ingen t bli oläslig om det råkar regna. Kom ihåg att köra med dina skyltar för att se till att de är synliga - för om du inte kan läsa dem, kommer ingen annan att kunna heller. Så vilken typ av information du vill ha med i annonsen? Det är viktigt att vara specifik och koncis (eftersom du inte kommer att få plats på annonsen för att inkludera en hel del information och fortfarande har det vara läsbar). Var noga med att nämna specifika klädstorlekar och varumärken (särskilt för barnkläder) samt en förteckning över big-biljett publiken vill behaga (som antikviteter och andra sällsynta föremål du kan ha). När du sätter ett datum för din försäljning, se till att du börjar på det angivna tidpunkten. Om du inte är redo när du säger att du kommer att vara, är chansen att människor kommer inte komma tillbaka senare under dagen för att titta på dina grejer.
 3. 3
  Hålla priserna enkel. Gör det enkelt för dina kunder - använd 25-cent steg för alla dina artiklar. Det är lättare att beräkna och lättare att åstadkomma förändring för. Och eftersom detta är en försäljning, måste du ha några fynd - till exempel för ett objekt som kostar 50 cent, överväga att erbjuda en "5 för 5€" försäljning. Du kan också ha en "av påsen" affär för bulk objekt som böcker, där dina kunder betalar tre eller fyra dollar och får fylla påsen med så mycket grejer som de kan passa in i den. Erbjuder fynd som dessa är en stor, garanterat sätt att flytta dina objekt snabbt och enkelt. För att spara plats och tid, och göra det lättare för dina kunder, kanske du också vill skilja alla dina objekt med priset och har olika tabeller för de 50 cent objekt, en-dollar objekt, de två-dollarn poster mm. Viktigast, inte ut för mycket - något högre än 1/3 av konsumentpriset kommer att skrämma bort folk. Om du fortfarande har en massa saker kvar i slutet av din försäljning, bita ihop och hålla dig öppen för alla anbud. Kom ihåg att allt du säljer något du inte vill ha längre ändå, så att få ens en liten bit av pengar i utbyte är en bonus. Om något inte säljer, innebär att du måste ta den tillbaka inne i huset (och så småningom, till din nya lägenhet).
 4. 4
  Hålla kunden nöjd. En trevlig atmosfär som skapats av någon trevlig bakgrundsmusik och en positiv attityd från din sida kan göra underverk för din försäljning. Och om det är en varm sommar dag, överväga att sälja burkar av pop eller buteljerat vatten. Dina kunder kommer att uppskatta det, och du kommer att göra ett par extra dollar också. Var noga med att städa upp de saker du planerar att sälja - människor är mer benägna att köpa saker som åtminstone ser blank och ny i motsats till något som ser ut som det har varit begravd i källaren under det senaste decenniet. Som väl, gör det ont att inte visa saker snyggt. Häng kläderna på ett galler i stället för slarvigt dumpa den i en låda - inte bara kommer detta att göra det lättare för kunderna att bläddra ditt val, men det upplevda värdet av kläderna kommer att vara högre.

Tips

 • Ge dig själv tid att hålla två försäljningen om möjligt. I händelse av regn eller dåligt väder kan du fortfarande flytta objekten.
 • Överväga att kontakta ett auktionshus eller företag som specialiserat sig på fastighetsförsäljningar. De arbetar på provision, men om du säljer en hel del poster eller dina poster är olämpligt för en loppmarknad (något alltför dyrt) kan du locka en bättre shopper bas.
 • Bjud in några vänner över och erbjuda dem ett specialerbjudande på varor du inte säljer. Det är också bra om du har några sista minuten saker att bli av med och ingen tid för en loppmarknad.
 • Om du inte bor i en bra loppmarknad område kan du hyra ett bord på en lokal loppmarknad. Ring en vecka eller två framöver.
 • Få massor av hjälp. Om du känner folk som är bra på försäljning du kan anlita dem för att hjälpa till. Erbjud dig att låta dem få objekt att sälja för och marknadsföra det som ett "Multi-Family Moving Sale". Dela upp kostnaden för skyltar och reklam.
 • Ibland är det lättare att sälja allt och köpa nytt. Detta kan vara särskilt smart om du flyttar långa avstånd och till något mindre. Håll sentimentala objekt och sälj allt annat.
 • Kom ihåg att lägga tecken hela ditt närområde samt på upptagen gathörn. Inlägg skyltar med pilar, använda ballonger eller ge ett landmärke om ditt hus är ännu något utanför misshandlad sökvägen.
 • Innan du börjar planera försäljning, se till att kolla din lokala stadgar, som vissa kommuner kräver tillstånd för att hålla en loppmarknad.
 • Om du har möbler, antikviteter och föremål som varit i din familj bör du först öppna försäljningen upp till familjen, barn, etc. Förklara att du flyttar och det kommer inte att passa och ge dem en första möjlighet att hålla inom familjen.
 • Överväg att sätta en annons om din försäljning på Craigslist eller sätta en annons i din lokala tidning. Du skulle bli chockad hur många äldre, icke-datoranvändare fortfarande kontrollerar fredag ​​platsannonser för loppmarknad information.
 • För att säkerställa att evenemanget går smidigt, Det finns några saker som du bör alltid hålla hands, inklusive en soptunna, väskor (för människor att köpa flera objekt), en miniräknare (vi är inte alla matematiska professorer) och eluttag / förlängningssladdar / batterier för att testa saker, eftersom människor kommer att vara mer benägna att köpa det gamla klocka eller videobandspelare om de vet att det faktiskt fungerar.
 • Marknadsför din försäljning som en "Moving" försäljning och inte bara ett "Yard" eller "Garage" försäljning. En "Moving Sale" innebär oftast att större föremål och möbler av kvalitet kommer att säljas och att du inte bara sälja skräp.
 • Besök din lokala butik kontorsmaterial. De säljer super tjock permanenta markörer som är bra för tecken.
 • I slutändan är den viktigaste delen av ett rörligt försäljning för att ha kul och träffa en massa nya och intressanta människor. Bli inte alltför orolig för hur försäljningen går, heller. Om det fortfarande finns några objekt kvar i slutet av dagen som att du bara inte kunde sälja, kan du donera alltid några saker till välgörenhet och butiker sparsamhet (och du kanske till och med kunna få en skatteintäkt som en följd av donationen). Kom ihåg, är det huvudsakliga målet att rensa ut röran så att du faktiskt har utrymme att leva i din nya lägenhet. Allt ovanpå det är sås.
 • Istället för att hålla saker som inte säljer ringa en lokal välgörenhetsorganisation. Ibland skattelättnaden kommer att göra dig ännu mer pengar än loppmarknad.

Varningar

 • Många tjuvar förlitar sig på det faktum att du är för upptagen för att titta på alla eller hålla reda på varje försäljning. Få massor av påsar (spara upp gamla påsar livsmedelsbutik eller få extramaterial från vänner). Precis som butiker, satte varje köpt produkten i en väska. Om du ser någon som går ut med artiklar och de är påslösa du kan stoppa dem.
 • Håll dina pengar i en påse och hålla den på dig hela tiden. Om du använder en kassalåda tilldela någon att sitta bredvid det hela dagen. Bifoga en klocka till det om du kan.
 • Tveka inte att ringa någon på om de inte har betalat för något. Chansen är stor att de kommer att betala upp eller lägga ner.
 • Förvara inte föremål utanför före försäljningen. Många människor gillar att spana ut försäljningen i före gryningen timmar för att avgöra om det är värt att komma tillbaka för. Många människor plundra också genom dina artiklar och ta saker.
 • Var på jakt efter snattare. Dessa är mycket vanliga på gården och flytta försäljningen. Ha gott om hjälp till hands. De använder ofta en person att distrahera dig medan de andra stjäl objekt.
 • Om din försäljning lämnar utanför dina dörrar låsta. Många inbrott sker när människor är uppbundna med loppmarknad.
 • Akta dig för "välgörenhet" företag som erbjuder sig att plocka upp dina osålda objekt. Verifiera välgörenhet finns och att du inte lämnar dina objekt över till någon som kommer att dra ut på Ebay.