Wki

Hur tar man bort skräp från ditt hem

När du går in genom dörren, känner du dig som om du promenader i ett minfält, och att du måste smyga runt rutorna, eller bara vanlig skräp? Du kan inte rengöra på grund av röran, så du bara lägga till mer. Det kan vara dags för dig att ta bort skräp, och njut av ett välstädat hem. Vissa tror att de-belamra och organisering (städning) ett hem gör att det ser bättre och det verkar vara så. Redundanta objekt kan tas bort eller gömd i lagring. Endast de snyggaste objekt och krimskrams, som vaser, lampor och stolar som passar stilen och utseendet på rummet visas. De-belamra ett hus fullt av föremål, särskilt sådana som antingen är trasiga, eller sannolikt aldrig användas överhuvudtaget kommer att göra mer plats för levande och underhållande. Varje rum eller område i ett hus kan presentera sin egen nivå av de-belamra svårigheter. En mindre använda området kan vara det enklaste att börja med och kan därför få de snabbaste belöningar. Eftersom det är så ofta, ofta med mer än en person i hushållet, kan ett kök vara svårare att hålla de-rörig. Här är några strategier för att komma igång på din egen plats.

Steg

Hur tar man bort skräp från ditt hem. Ta hem tre stora lådor från din livsmedelsbutik.
Hur tar man bort skräp från ditt hem. Ta hem tre stora lådor från din livsmedelsbutik.
 1. 1
  Ta hem tre stora lådor från din livsmedelsbutik. Markera varje låda med märkpenna: en 'Keep', en "sälja", och en "Charity". Också få en stor, fodrad soptunna där du kan kasta saker som du inte vill behålla, sälja eller donera.
 2. 2
  Ställ en tidsgräns för sessionen, säger 15 minuter till en timme. Ställ en timer, och starta inte mer än du kan avsluta i din tilldelade tid. När timern ringer, gör dig sluta, städa upp, och sedan ta minst en 15-minuters paus så att du inte bränner ut. Du kan alltid välja att göra en annan runda efter pausen är över.
 3. 3
  Gör tre högar på golvet, för att matcha varje av de markerade rutorna. Senare har du förmodligen kommer att ändra några av de objekt i varje ruta, eller flytta dem till en annan låda, men det är för senare.
 4. 4
  Ta ett rum i taget. I varje rum gör tre högar på golvet, matchar märkta lådor. Plocka upp ett objekt, avgöra vilken låda att sätta den i, och slänga den i lådan.
 5. 5
  Rengör och dammsug rummet. Titta runt och njuta av den snyggt och prydligt område som du förmodligen inte har sett på flera månader, eller kanske år. Skrubba bort smuts från ytor, ta bort spindelnät och måla gips om det är nödvändigt att göra en ren och mysiga rum.
 6. 6
  Sortera genom att hålla låda, som syftar till att lägga mer i välgörenhet eller försäljning lådor. Tumregeln här är om du inte har använt någon punkt i ett år eller mer, går det! Lägg det till en av de andra rutorna, eller slänga den i soporna.
 7. 7
  Ta rutan för välgörenhet till din bil. Ring en välgörenhet som du väljer, och be dem att plocka upp dem. Merparten av tiden kommer de. Sortera och pris artiklar för din loppmarknad. Detta sparar tid när du har en försäljning. Försök att ordna loppmarknad i ett tidigt skede, så att du inte kommer att frestas att gå objekten tillbaka till ditt hus. Ta de fyllda soppåsar till trottoaren på nästa pick-up dag.
 8. 8
  Titta runt! Inget trassel, inget kladd, bara en trevlig ren och snygg hus. Håll det på det sättet på en daglig basis.

Tips

 • När du är klar läser tidningen eller tidskriften, kasta den i papperskorgen. Lämna inte dem runt. Du kommer förmodligen aldrig att gå tillbaka för att läsa det.
 • Arbetet på ett rum i taget så att du inte blir överväldigad.
 • När en leksak raster, och inte kan fastställas, kasta den direkt i soporna.
 • Om du har en tuff tid att kasta ut något, försök att tänka på hur mycket du verkligen behöver det. Om det är något du skulle vilja visa dina barn, fundera på om du bara kan prata om det, eller ta en bild av det.
 • Sälj urvuxna skor och skridskor, eller donera dem till behövande.
 • Spara inte kosmetika när de används, trasiga eller gamla. Kasta dem i soporna direkt.
 • Ordna så att göra konst / hantverk kan vara roligt. Kontrollera att du har en plats för allt. Små lådor kan hålla sytråd eller flaskor färg. Lägga undan dem när du är klar.
 • Varje gång du köper en ny bok, leta efter 2-3 böcker som du kan en del med. Donera dem till ditt lokala bibliotek.
 • Den Flylady ( http://www.flylady.net/ ) hemsida ger råd och daglig uppmuntran för de-belamra. Använd den som en resurs för att hjälpa till att hålla dig på rätt spår.

Varningar

 • Be om hjälp vid lyft av tunga föremål, t.ex. möbler eller tunga lådor.
 • Kontrollera objekten du kastar bort kan sättas vid trottoarkanten. Renhållning kan inte acceptera alla objekt, och du kanske måste förfoga över dem på annat sätt.

Saker du behöver

 • Stora kartonger (så att de kan återvinnas och inte sparat}
 • En vattentät markör (pennor är okej, men de kommer inte att visa upp samt en markör)
 • Försäljning klistermärken (för loppmarknad poster)