Wki

Hur organisera pappersarbete hemma

Har du högar av papper i ditt hem som är överväldigande dig? Du kan ordna dem så att du faktiskt kan hitta det du behöver när du behöver det. Du kan skära röran genom att förstå vad som är okej att kasta ut.

Steg

Hur organisera pappersarbete hemma. Få några mappar och en penna.
Hur organisera pappersarbete hemma. Få några mappar och en penna.
 1. 1
  Få några mappar och en penna. Du kommer att behöva en stor låda och en fil låda att lägga filerna i. Om du har många högar, börja med det minsta.
 2. 2
  Ät elefanten en tugga i taget. Markera rutorna, TRASH, och FILE och börja sortera just på dessa två kategorier.
 3. 3
  Om du håller en artikel av papper gör en fil för detta ämne, (exempel: obetalda räkningar). Sätt räkningen i mappen och etikett fliken obetalda räkningar och ställ in den i filen rutan.
 4. 4
  Håll göra filer för vilket ämne du behöver lämna märka dem när du går. Dessa kan vara allt du tycker är viktigt att hålla: födelsedagskort, bil information, checkkonto, tandvård, bostadslån information, hem underhåll, försäkring, medicinska, obetalda räkningar, verktyg etc.
  • Det bästa stället att lämna in något är där det är mest uppenbart för dig. Lägga saker där du tror att de ska gå och det blir enklast för dig att hitta dem senare.
 5. 5
  I en annan låda märkt "trash" sätta i skräppost, duplicera räkningar, gamla papper som du vet att du aldrig kommer verkligen behöver.
 6. 6
  Röra det en gång. Antingen lämna in den eller kasta ut.
 7. 7
  Gör sub-filer om du vill. När du lämnar in dina papper du kanske vill göra filerna i filer som är nära samma ämne. Till exempel kan du dela bil informationen i bilförsäkring, påminner / garantier, reparationer, och kopior av titlar och registreringar. Detta gör att du har all information när du behöver den.
 8. 8
  Börja vid brevlådan för nya tidningar som kommer i. När du får din post från din brevlåda, gå igenom direkt och kasta skräp. När du kommer in i huset, gör det till en vana att placera den nära din arkivskåp. Välj en specifik tid som passar ditt schema för att öppna din e-post och sortera det på en daglig basis. Du kan sätta obetalda räkningar i en mapp på framsidan av filen rutan för att hjälpa dig att komma ihåg att betala dem. Fila de viktiga sakerna och kasta resten i papperskorgen kan lokaliseras bredvid ditt arkivskåp.
 9. 9
  Använd din kalender. Har ett visst papper kräver insatser eller närvaro vid en senare tidpunkt? Skriv det i din kalender, sedan lämna pappret. Du kan även skriva var du sparade papper.

Tips

 • Gör det till en vana. Ibland måste man skapa en praxis för något som behöver åtgärdas i ditt liv. Om du kan bara träna gör det här för en månad, kan det bli en vana och liv kommer återigen att bli lite lättare.
 • Om du har en massa högar av papper i ditt hem, bara försöka gå igenom det lite i taget. Försöker göra för mycket på en gång kan bli överväldigande och då du inte vill göra det alls. Det är viktigt att förstå att i dagens värld har vi själva sträckt så tunn att det bara verkar finnas så mycket att göra.
 • Du är inte den enda personen med allt detta papper. Många människor har samma problem som du.