Wki

Hur konvertera en gammal TV till ett akvarium

Har du upptäckt en dinosaurie av en TV-apparat i vinden? Ni vet, de med träimitation och rattar istället för knappar? Det säkert inte kan konkurrera med dagens platt-enheter, men det behöver inte gå rakt på skräp högen - om du är kreativ. Bland annat kan du konvertera din gamla TV till ett unikt akvarium. Följ bara dessa instruktioner.

Steg

Hur konvertera en gammal TV till ett akvarium. Öppna trä tv-konsolen.
Hur konvertera en gammal TV till ett akvarium. Öppna trä tv-konsolen.
 1. 1
  Öppna trä tv-konsolen. Console-tv har oftast en löstagbar rygg, men du kanske måste gå in genom sidan.
 2. 2
  Ta bort TV-röret och elektronik. Var speciellt noga med att inte krossa röret, som de äldre modellerna kan vara mycket farligt. Se Varningar för ytterligare information.
 3. 3
  Om det behövs, ta bort några interna skiljelinjer paneler. Om du planerar att integrera dem i utformningen, ta bort innerfack för att frigöra utrymme.
 4. 4
  Fundera på om eller inte att ta bort vreden. Vreden på tv kan jut i kroppen av trä konsolen beroende på din TV: s modell. Eftersom målet är att tömma konsolen för att göra plats för ett akvarium, kan du behöva ta bort en ratt eller två, men om de är alla på ena sidan, överväga att lämna dem på plats och ägna den trånga änden av lådan till några fula, yttre delar av akvariet som ska ingå i installationen (ex. luftpumpen).
 5. 5
  Mät den användbara inre av tv. Om nödvändigt, mäta utrymmen för själva akvariet och dess out-of-vatten-komponenterna separat.
 6. 6
  Köp nödvändiga akvarium komponenterna. Använda TV interna mätningar, köpa ett akvarium och alla ytterligare komponenter som krävs, inklusive ett filter, luftpump, överljus, och slangar. Se till tanken som är bredare och något högre än skärmen. Var speciellt noga med att lämna utrymme mellan toppen av akvariet och locket på konsolen för en överljus, som dina fiskar och växter kommer att behöva om de ska läggas i en mörk låda.
  • Placera luftpump inuti skåpet för att undertrycka bruset. Emellertid kan den monteras utanför om det inte finns tillräckligt med utrymme.
  • Om du inte har utrymme för att passa en overhead ljus inuti konsolen, överväga att få en fjärrkontroll ballast ljus istället.
  • Om din TV-konsolen inte kommer att passa en standard tank storlek, kan du ha en skräddarsydd för att passa.
 7. 7
  Test-fit akvariet inuti den tomma tv. Ordna dem inne i TV-konsolen och se till att det finns utrymme för allt. Fyll inte akvariet ännu.
 8. 8
  Borra sladd och / eller röret hål genom baksidan av konsolen vid behov. Om möjligt, ta ut en extra diskret hål att uppmuntra ventilation och motverka kondens.
 9. 9
  Sätt tillbaka av TV: n och skapa ett lock på toppen. Den mest eleganta sätt att närma sig detta är att klippa hela den befintliga locket i sömmarna, fäster gångjärn, och förvandla det till en flip lock. Alternativt kan du ta bort den befintliga toppen och ersätta den med en flip lock tillverkad av en ny träbit färgas för att matcha den gamla paneler.
 10. 10
  Förstärk botten på konsolen vid behov. Om botten inte ser kan hålla upp gallon och liter vatten, kan du antingen byta ut den med en starkare träbit eller förstärka den med undersidan med trä eller metall.
 11. 11
  Väderbeständig alla ytor flera gånger. Använd en vattenavvisande yta såsom polyuretan för att skydda den inneslutna utrymmet från att bli vattenskadade.
 12. 12
  Montera ett överspänningsskydd till utsidan av baksidan av skåpet vid behov. Om du behöver köra en sladd från inne i tanken till en strömkälla och det kommer inte att nå väggen, bifoga ett överspänningsskydd med en lång sladd direkt till den torra baksidan av akvariet för att överbrygga avståndet samtidigt hålla området relativt snyggt.
 13. 13
  Montera tanken inuti konsolen. Fäst pump, filter och slangar, sedan ställa in själva akvariet. Använd dessa guider för att skapa antingen en sötvatten eller ett saltvattensakvarium.
  • Cykel tanken innan du lägger fisk. Detta är ett absolut måste om du vill att din fisk att leva i mer än en vecka eller två. Att humant cykla tanken, göra en.

Tips

 • Koppla ljuset för akvariet genom en av kontrollerna på den ursprungliga tv. Detta kan kräva att du tar ut en av de ursprungliga kontrollerna.
 • Bygg tanken att överstiga bredden på skärmen istället för att bara täcka det, och du kommer att ha en större volym vatten och kunna dölja filtret och värmaren.
 • För kallare områden, isolerande lådan är en bra idé. Detta kommer att bidra till att upprätthålla en konstant temperatur.
 • Cool bakgrund är nyckeln till en stor TV-akvarium. Du kan använda en undervattens scen (som kan hittas på de flesta fisk-djuraffärer), eller så kan du göra en beställnings-av en tv-show du gillar. (Få mätningarna och bilden, och sedan bege dig till närmaste tryckeri och få dem skriva ut det åt dig.)
 • Använd extra utrymme inuti som förvaringsutrymme för livsmedel och rengöring verktyg.

Varningar

 • Du kanske vill ta den gamla TV till en reparatör och ha honom bort CRT (Cathode Ray Tube). Även innehållet i CRT är normalt inte farlig, kan luften vakuum inuti orsaka glasskärvor flyga om sitt glas huden blir sprucken eller åsidosatt på något sätt. (TV rören fram till omkring 1960 inte har integrerad implosion skydd och kan vara extremt farligt. Du kommer att märka en etikett på alla rör som är mindre volatil som säger något i stil med, "Detta rör ger integrerad implosion skydd." Om du inte ' t ser det, inte bråka med det.)
 • Om du använder din befintliga TV-stativ, se till att den är tillräckligt stark för att klara tyngden av vattnet.
 • De kondensatorer och annan elektronik kan lagra laddning i flera år efter den senast användes. Stötar kan fortfarande förekomma, så försiktighet bör användas vid avlägsnande och omhändertagande av de elektroniska komponenterna.
 • Strålskärmen och andra komponenter kan ha mycket skarpa kanter.
 • Kontrollera att du har byggt färdigt skåpet innan du börjar sätter tanken.
 • Var säker på att du är redo att ta på sig ansvaret att äga fisk. De är mer arbete än du kanske tror!