Wki

Hur man gör jordnötssmör

Jordnötssmör är ett livsmedel som du kan enkelt och billigt att göra i ditt eget kök, eftersom den inte kräver en massa ingredienser. Gör din egen jordnötssmör kommer också att ge ett hälsosammare alternativ till den kommersiella, färdigköpta slag, som hemlagad jordnötssmör är fri från konserveringsmedel. Om du kan hitta en bra, billig leverans av jordnötter, kan göra jordnötssmör hjälpa till att spara pengar samtidigt som du med din egen läckra sats av hemmagjord jordnötssmör. Naturligtvis skulle hållbarheten på hemlagad jordnötssmör vara kortare jämfört med sina märkesvaror motsvarigheter, men chanserna är, skulle din hemgjorda jordnötssmör alla har ätit upp redan innan du får chansen att pröva sin lagringstid!

Ingredienser

Gör ca 1 1/2 koppar jordnötssmör.

 • 2 koppar jordnötter (option: köp pre-rostade, [saltade] jordnötter)
 • 1 1/2 tsk jordnötsolja eller vegetabilisk olja (om så önskas)
 • 1/2 tsk socker (om så önskas)
 • nypa salt (om så önskas)

Steg

Hur man gör jordnötssmör. Sprid jordnötter på en bakplåt.
Hur man gör jordnötssmör. Sprid jordnötter på en bakplåt.
 1. 1
  Sprid jordnötter på en bakplåt.
 2. 2
  Grädda jordnötter i en 350 grader ugn i 6 till 8 minuter, skaka dem var 2 minuter för att säkerställa att de inte bränner.
 3. 3
  Låt jordnötter svalna efter röstning.
 4. 4
  Häll 2 koppar rostade jordnötter i en matberedare med ett fastsatt metallblad.
 5. 5
  Tillsätt 1 1/2 msk vegetabilisk eller jordnötsolja. Täck skålen med matberedare locket och hacka jordnötter kontinuerligt under 2 till 3 minuter eller tills blandningen bildar en boll.
 6. 6
  Skrapa jordnötter ner från matberedare skål i botten, som behövs, när den behandlar jordnötter. Fortsätt att bearbeta blandningen tills den är av önskad konsistens. För smidig jordnötssmör, kan du behöva bearbeta blandningen under en längre period.
 7. 7
  Smaka på nybakade jordnötssmör och tillsätt en skvätt salt eller socker, om det behövs.
 8. 8
  Lägg små mängder brunt socker, melass, eller, om du föredrar en sötare smak.
 9. 9
  Sked jordnötssmör i en lufttät behållare. Store i kylskåp för en dag eller två så att den kan ställa in på en vacker jordnötssmör pasta.

Tips

 • Om du gillar chunky jordnötssmör, ligger runt 1/4 kopp jordnötter åt sidan medan hugga upp resten i matberedaren. Kasta dem i matberedare endast när resten av jordnötter nästan är klar och är smidig i konsistensen, och bearbeta dem under några sekunder för att skapa bitar.
 • Överväga att skära ned på oljan i kommande omgångar tills du använder ingen. Naturligt jordnötssmör innehåller inget annat än jordnötter, vilket är en mycket hälsosam och välsmakande mat rik på protein.
 • Om du önskar att hjälpa hålla separation av oljan från jordnötterna ner, använda en olja som är fast vid rumstemperatur, såsom palmolja, kokosnötolja, eller kakaosmör.