Wki

Hur man gör ett äpple rör

Om du hittar dig själv med något att rök och ingen rör som ska hittas, försök att göra en av ett äpple. Ett äpple röret tar bara några minuter att göra, och det fungerar som en charm - se bara till att kasta ut när äpplet börjar bli mjuk. Här finns två olika sätt att göra en.

Steg

Hur man gör ett äpple rör. Få ett äpple och en penna.
Hur man gör ett äpple rör. Få ett äpple och en penna.

Göra ett äpple röret med en penna

 1. 1
  Få ett äpple och en penna. Detta rör anses "rena" eftersom allt du behöver för att göra det är ett äpple och stick-liknande enhet, till exempel en penna, med en spets tillräckligt skarp för att peta ett hål i äpplet.
  • Se till att äpplet du använder är fräsch. En mjuk Apple kan kollapsa när du försöker borra hålen.
  • Det är idealiskt att använda den typ av kulspetspenna med ett tips du kan skruva så att du kan ta ut bläcket väl. Annars kan du spiller bläck över äpplet. När du tar ut bläcket väl, skruva spetsen igen.
  • Använd inte en blyertspenna. Det är troligt att bryta inuti äpplet samtidigt som du försöker att göra ett hål med det.
 2. 2
  Ta bort stjälken från Apple. Du kan använda fingrarna för att vrida eller dra bort eller skära en skåra runt stammen för att ta bort det. Se till att du får hela stammen, om det går sönder, gräva i hålet med fingrarna och ta bort den från basen.
 3. 3
  Borra ett hål genom toppen av äpplet. Placera spets över hålet där stammen brukade vara och sylt pennan i äpplet i en liten vinkel. Tryck in det i äpplet tills du har gjort ett hål som sträcker sig ungefär halvvägs genom äpplet.
  • Om äpplet är svårt att få igenom, kan det hjälpa att använda en vridande rörelse som du trycker.
  • När du gör det första hålet med pennans spets, kan du ta bort pennan, skruva av spetsen, och använd tipless penna för att trycka in i äpplet. Äpplet kommer att glida in i den ihåliga pennan. När du är klar med hålet, ta pennan och kassera apple bit.
 4. 4
  Bore ett andra hål nära botten av äpplet. Det bör vara ungefär en centimeter från hålet på Apple bas. Sätt pennan och peta ett hål som möter upp med det första hålet du petade.
 5. 5
  Bore ett tredje hål på sidan av äpplet. Sätt pennan i äpplet en tum eller lite mer från det översta hålet. Tryck pennan i äpplet tills tredje hålet möter upp med kammarens system du har skapat. Detta hål kommer att fungera som carb, så det borde vara på en plats som är lämplig för att täcka med ett finger medan du tända röret.
 6. 6
  Gör en skål. Använd penna eller annat föremål för att skapa sig en ihålig form på toppen av äpplet där det första hålet borrades. Gör det stort nog att rymma det material du vill röka.
 7. 7
  Använd röret. Fyll skålen med det material du vill röka. Håll äpple i ena handen med fingret täcker carb, det lilla hålet på sidan av äpplet. Använd andra handen för att tända skålen, och suga in med munnen genom hålet nära botten av äpplet.

Göra en urholkad apple pipe

 1. 1
  Få ett äpple, en kniv, en sked och en penna. För denna metod behöver du några extra leveranser, men röret är lätt att göra och resultatet ser mer snyggt.
 2. 2
  Skär av toppen på äpplet. Placera kniven ungefär en centimeter nedanför stammen och skär av toppen av äpple. Ta stammen ur äpplet topp.
  • Klipp inte av toppen för nära stammen. Toppen av Apple kommer att göras i skålen, och du vill att det ska vara robust.
  • Du kan behöva vicka skaftet ut för att lossa den. Försök att inte skada toppen av äpplet.
 3. 3
  Carve kammaren. Använd en sked för att tälja en cirkulär kammare ur basen av äpplet. Kör sked genom köttet runt kanten av äpplet, så att du skapar en cirkel ca 1/3 tum från kanten av äpplet. Gräv sked i äpplet för att ta bort köttet från insidan av cirkeln och ner till ca 1/3 tum från basen av äpplet.
  • Bli inte för nära sidorna eller botten av äpplet när du arbetar med sked. Röret kommer inte att vara hållbar om inte Apple har tillräckligt med kött kvar att hålla sin struktur.
  • Använd en kniv för att hjälpa dig att bryta upp köttet i mitten av cirkeln om det är svårt att ta bort den med sked. Betyg det ett par gånger med kniv, sedan gräva runt poängen med sked.
 4. 4
  Gör carb och munstycket. Håll basen av äpple i handen. Använd pennan för att försiktigt peta ett grepp om en tum nedanför kanten av äpplet. Detta kommer att vara carb. Gör ett andra hål några inches till sidan av den carb att göra ett munstycke.
 5. 5
  Använd röret. Sätt tillbaka locket på äpplet. Fyll hålet på toppen av locket (där stammen var) med det material du vill röka. Håll äpple i handen och täcka carb med fingret när du placerar din mun över munstycket. Använd din andra hand för att tända röret medan du andas.

Tips

 • Använd färskaste äpplet du kan hitta.
 • Kasta äpplet bort så snart det börjar bli mjuk.

Saker du behöver

Göra ett rör med en penna

 • Apple
 • Kulspetspenna

Göra en urholkad rör

 • Apple
 • Kniv
 • Sked
 • Pencil

Källa och citat