Wki

Hur man gör en hampa halsband


Har du någonsin velat göra din egen hampa halsband? Det är mycket enklare än den slutliga produkten visas. Detta steg-för-steg guide lär dig hur man gör det, med hjälp av enkel makramé.

Steg

Hur man gör en hampa halsband. Vik dina sladdar på hälften.
Hur man gör en hampa halsband. Vik dina sladdar på hälften.
 1. 1
  Skär hampa.
  • Skär en 5 yard (4,5 meter) lång hampa.
  • Skär en annan längd, dubbelt så länge som smycke, plus några extra inches. Detta halsband kommer att vara cirka 1,5 meter (~ 0,5 meter) lång, så en enda gård (nästan en meter) skulle vara lämplig.
 2. 2
  Vik dina sladdar på hälften. Vik dessa längder på mitten med den kortare längden på insidan och den 5 yard (4,5 meter) lång på utsidan. Ju längre 5-yard (4,5 meter) sträng kommer att göra upp "knytaren" sladdar, som kommer att användas för att göra knutar, medan den kortare strängen kommer att vara bärare sladdar, som används för att förankra knop. Se till att ändarna av varje sträng linje upp jämnt.
 3. 3
  Tie en överhandsknop upptill av slingorna.
 4. 4
  Arrangera dina sladdar. Sätt kortare strängarna på insidan, och de längre strängarna på utsidan.
  • Om du inte kan få sladdarna att rada upp precis rätt, kan du behöva lösa upp knut, line up ändarna igen och bind upp knuten.
 5. 5
  Knyt en halv-råbandsknop. Börja med att ta tag i sladden längst till höger. Rita den under de första två sladdar till vänster och under den sista. Gör en ögla med sladden längst till höger. Ta sladden under de första två sladdar till vänster och över den sista.
  • Ta sladden på vänster långt över de två mittersta sladdar och genom öglan.
  • Rita upp knuten. Håll de två center sladdar spänd och dras åt parallell med ytan du arbetar på. Dra de två utanför sladdar upp på en lodrät vinkel som knut springer upp mitt sladdar. Drag åt knopen när den når toppen.
 6. 6
  Fortsätt hopknytning. För en platt utseende till din hampa, alternera sida som du startar Steg 4. För denna design, fortsätt knutar tills du når en tum (2,5 cm) i längd, eller cirka 17 knop.
 7. 7
  String en pärla på de två mittre sladdar. När det säkert mot den senaste knut, knyta de två yttre sladdar i en råbandsknop under pärlan.
 8. 8
  Återuppta knutar med halv kvadrat knop enligt ovan tills du har knutna 6 inches (15 0,2 cm).
 9. 9
  Bifoga ett hängsmycke. När du har nått omkring mitten av ditt halsband (6 eller 7 flera inches, eller 15 eller 17 cm, i det här fallet), kan du lägga ett hänge genom att stränga den på botten sladden. Återuppta knytning som vanligt.
 10. 10
  Lägg en annan pärla. Fortsätt att knut ifrån hänge. När du når en längd som motsvarar det mellan den första pärlan och hänge, sträng den andra strängen på de två mittre sladdar. Knot de två utanför sladdar undertill.
 11. 11
  Avsluta hopknytning. För denna konstruktion, knut annan tum (2,5 cm) från den sista pärlan.
 12. 12
  Knyt av halsbandet. Tie en överhandsknop precis under den sista halvan-råbandsknop. Du kan applicera lim på knuten som du knyter det till ytterligare grepp.
 13. 13
  Trimma överflödig sladd. Skär ca 5 inches (12,7 cm) från överhandsknop så du har gott om längd för att justera och knyta halsbandet.
 14. 14
  Färdigt.

Tips

 • Du kan avsluta halsband med en större pärla som skulle passera genom start slingan som en knapp skulle göra och skulle fungera som ett klipp.
 • Haka fast ögla upptill på halsbandet till något som liknar ett dörrhandtag, en Windows urklipp eller din tå. Du kan också tejpa fast den på ett bord, eller säkerhetsnål det till dina jeans. Fäst de två mittre strängar till något också, och helt enkelt manövrera de yttre strängarna. Detta kommer att hjälpa dig att behålla konsekvent spänning när du binder ditt halsband.
 • För att göra en spiral design i stället för en platt halsband, byt inte sidor varje gång knyta dina halv kvadrat knop..
 • En del människor föredrar att göra halsband utan lim, eller med ett alternativ, eftersom limmet är vattenlösligt.
 • Gnid din hampa tråden med bivax innan. Det hjälper till att hålla knutarna tätt och även hjälper till att skydda bit från att bli smutsiga. Du kan vanligtvis hitta barer av bivax på hobby butiker.
 • Fjäril långa sladdar för lagring genom att linda in dem i en åtta runt fingrarna. Linda in dem i mitten med gummiband så att de kommer att hålla ihop.

Saker du behöver

 • En rulle hampa.
 • Sax.
 • Pärlor med stora hål i dem (tillval).
 • En stor hängande (tillval).
 • Vanligt vitt lim eller hantverk lim (tillval).
 • Några sätt att binda ditt arbete (tillval).