Wki

Hur man gör en vänskap armband

Vänskap armband är cool och lätt att göra. De är också ett bra sätt att förbättra vänskap och är perfekta presenter till dina bästa vänner! För att göra en vänskap armband, följ dessa enkla anvisningar.

Steg

Hur man gör en vänskap armband. Välj flera delar av broderier tråd i önskade färger.
Hur man gör en vänskap armband. Välj flera delar av broderier tråd i önskade färger.
 1. 1
  Välj flera delar av broderier tråd i önskade färger. Broderi tandtråd är tjockare än normalt sytråd och finns i många olika färger. Du måste ha mer än en färg för att skapa en randig effekt. Ju fler trådar du väljer, desto större armbandet (och mer synliga mönstret) kommer att bli.
 2. 2
  Mät och kapa din första strängen. Mät en längd av tråd något längre än avståndet från fingertoppen till axeln, sedan klippa det.
 3. 3
  Använd den kapade strängen för att mäta och minska de återstående strängarna. Du måste ha minst 3 strängar för att göra detta armband, men du kan ha så många som du vill. 4-6 att spela en mycket mager armband, 8-10 kommer att göra en tjock en.
 4. 4
  Känn dig inte tvungen att göra varje sträng en annan färg, med samma färg flera gånger kommer att resultera i fler (eller tjockare) ränder av den färgen beroende på hur man ordnar dem.
 5. 5
  Nåla armbandet till byxorna medan du gör det. Knyt alla ändar trådarna samman i en råbandsknop och fäst den till något. Det finns olika sätt att hålla armbandet på plats medan du gör det:
 6. 6
  Den vanligaste metoden är att sätta en säkerhetsnål genom den knutna änden och sedan nåla armbandet till benet på byxorna (på låret) tillräckligt långt bort att, eftersom armbandet förlängs, betyder inte börjar krypa upp din torso.
 7. 7
  Vissa människor lämnar lite extra tråd i början för att knyta runt en tå. Tårna kan vara lämpliga hållare så länge du är flexibel nog för att nå dem.
 8. 8
  Sprid trådarna ut så att, från vänster till höger, färgerna är i önskad ordning. För att göra den knutna änden av ditt armband mindre skrymmande, försök att inte korsa trådarna över varandra för mycket.
 9. 9
  För ytterligare stil, gör flera korta flätor i armbandet innan spridning strängarna ut att börja mönstret. Senare, kan du göra samma sak på motsatt sida för att göra armbandet mer intressant (för att inte tala lättare att knyta stängs).
 10. 10
  Knot längst till vänster tråden (programområde 1) runt tråden omedelbart till höger (programområde 2). Loop det över framsidan av Strand 2, sedan runt ryggen, och, slutligen, upp genom öglan du har skapat. Dra i änden för att dra åt Strand 1 i en knut. Upprepa för att göra en andra knut.
 11. 11
  Som du knut sträng 1, håll programområde 2 spänd, på detta sätt, kommer du knyta sträng 1 sträng runt 2, inte med det.
 12. 12
  omedelbar rätt, rör sig horisontellt över hela raden av trådar. Använd samma metod som beskrivs i det föregående steget för varje knut. Så småningom kommer du ha gjort knutar i denna färg över hela raden.
 13. 13
  Upprepa steg 6 och 7 med programområde 2, knyta nya knutar nedanför de befintliga. När du är klar, kommer du att ha gjort en andra raden av färgade knutar under det första.
 14. 14
  Fortsätt att knyta knutraderna över trådarna tills armbandet är rätt längd. För att se till att det passar bra, prova det på din handled. Det bör finnas tillräckligt med extra rum som du kan passa cirka 2 fingrar i bredvid din handled, eftersom armbandet kan krympa i vatten och blir för hårt (även om det kommer att sträcka tillbaka ut när det är torrt).
 15. 15
  Avsluta slutet av armband i flätor vid behov. Var noga med att göra så många andra gången som du gjorde den första.
 16. 16
  Du kan också lägga charm eller pärlor till slutet.
 17. 17
  Knyt de lösa ändarna av dina strängar i en andra råbandsknop. Se till att knuten inte tar upp någon av den längd du behöver för att bära armbandet.
 18. 18
  Trimma alla lösa ändar. Din armband är nu redo att ge till en god vän!
 19. 19
  Färdigt.

Twist metod

 1. 1
  Få några mycket långa längder av sträng av olika färger.
 2. 2
  Knyt ihop dem i slutet.
 3. 3
  Vrida dem runt, runt, utan att släppa taget, så det inte upptvinnas
 4. 4
  När twist är tight, och går till slutet av strängarna, placera ett finger på mitten och vik den på mitten.
 5. 5
  Låt de två halvorna tvinna samman. Du kanske måste "hjälpa" dem lite.
 6. 6
  Jämna ut eventuella slingor.
 7. 7
  Knyt den andra änden tillsammans.
 8. 8
  Knyt det runt handleden (eller din väns handled.)

Tips

 • Om ditt armband börjar twist, stryk den platt eller använda ett gem för att hålla den rak. Flytta gemet som du arbetar.
 • Om du gör knutar bakåt, kommer vinkeln på mönstret vara motsatta. Du kan använda detta för att göra ett armband med en pil form eller ett sicksackmönster.
 • Om du är orolig för att du kommer att glömma ordningen på färger, skriva ner dem.
 • Om du gör ett gäng, kan du sälja dem för lite extra pengar. Titta på hur man tjänar pengar på att sälja vänskap armband.
 • Välj färger noggrant. Du kan använda hans / hennes favorit färger, eller så kan du låta varje färg representerar något (t ex, röd = kärlek, gul = kul, etc.).
 • Att göra två knutar i rad av samma tråd på varje sträng hjälper armbandet ligga plant.
 • Ett alternativ är att använda samma färg för alla trådar, så att skönheten i armbandet är i den färg du har valt och i texturen. Detta kan vara bra för människor som tycker armbanden ser flickaktigt eller omogna. Däremot kan arbeta med trådar av samma färg vara frustrerande, eftersom de kan vara lätt att förväxla. Om det händer, knyt en mycket kort längd av en annan färg i slutet av varje sträng för att hjälpa dig att hålla ordning rakt.
 • För fler armband mönster, besök vänskap-bracelets.net.
 • Om du gör en knut för hårt, kan det gå sönder eller mönstret kommer inte att vara synlig.
 • Om du gör en dubbelknut för knutar, se till att göra det för varje knut.
 • Gör inte knutarna för hårt eller för löst.
 • Det är bra att göra ett armband på en gång så att du inte glömmer var du är och vad du ska göra.
 • För att hjälpa tråden röra sig smidigt samtidigt som armbandet - och möjligen undvika brott om du drar det verkligen spänd - första lagret strängarna med vax. För att göra detta, kan du dra dem över en gammal stearinljus.
 • Gör inte knutarna för hårt.
 • Ha kul att göra det, och din vän kommer att gilla det också.
 • När du får den grundläggande knut fungerat, kan du skapa dina egna mönster och design.

Varningar

 • Försök att inte få fingrarna fastnar i knutar eller trasslar tråden.
 • Brodertråd är mycket tunn. Var försiktig så att du inte knyta knutar på fel ställe. Om du gör, det är inte slutet på världen, du kan alltid plocka knop isär med en pincett eller en säkerhetsnål, men det är jobbigt och då och då orsakar en tråd att nysta upp eller bryta. Det är mycket svårt att lösa upp knutar i broderi tråd.
 • Bind inte armband för hårt på handleden, se till att du fortfarande har en viss cirkulation!
 • För metod 2 behöver du ca 2 och 1/2 gånger den storlek du normalt skulle använda

Saker du behöver

 • Brodertråd
 • Sax
 • Säkerhetsnål (er) eller urklipp
 • Pärlor och / eller berlocker (tillval)