Wki

Hur du trär en symaskin

Så du hittat ett mönster för en cool kjol och du grävde ut farmors gamla symaskin, men nu vad? Gör dig redo att sy till ditt hjärta innehåll! Denna sida kommer att lära dig hur du trär en maskin och få igång sömmar.

Steg

Hur du trär en symaskin. Placera spolen på spolaxeln, som på bilden.
Hur du trär en symaskin. Placera spolen på spolaxeln, som på bilden.
 1. 1
  Vira en spole. Spolen är en ganska liten trådrulle ligger under pressarfoten och, när du arbetar under tyget. Se till att din spolen är tom och passar i din maskin. Se hur du spolar en spole för detaljerade instruktioner, eller läs på.
 2. 2
  Placera trådrullen på tråden på den bakre armen eller post. För mer högväxt spolar, kan du vanligtvis drar på armen för att förlänga den.
  • För vissa maskiner, det kan också vara en trådrullebricka som glider in i stolpen. Placera detta på efter spolen och se spolen fortfarande kan rotera fritt.
 3. 3
  Placera spolen på spolaxeln, som på bilden. Någon gång kommer detta att vara en svängarm som du trycker åt höger mot en annan arm så att spolen inte blir för fullt.
 4. 4
  Packa några inches (centimeter) av tråden från spolen. Du måste dra denna tråden runt armen eller knappen på vänstra sidan av maskinen och dra sedan tillbaka till höger sida av maskinen till spolen.
 5. 5
  Dra den bit av tråden upp genom en av de i spolen, flyttar från insidan fälgen på utsidan. Du kan "fuska" genom att linda en eller två omgångar av tråden runt spolen för hand för att komma igång.
 6. 6
  Frigör nålen. Detta kan vanligen göras med ett helt varv av hand-hjulet på sidan av maskinen. Gör detta så att din nålen inte ska fäktande vilt medan du linda spolen.
 7. 7
  Tryck på golvet pedalen för att få maskinen igång slingrande tråd runt spolen. Håll maskinen gå tills spolen är helt insvept men tråden är inte överlappar spolen kanten.
 8. 8
  Klipp av tråden, så att spolen har en kort svans och ta bort spolen från toppen av maskinen. Du kommer också vill trimma svansen som du använde för att trä på spolen.
 9. 9
  Åter engagera nålen. Nu kan du förbereda maskinen för att faktiskt sy. Den huvudsakliga trådrulle kommer att stanna på samma plats på toppen av maskinen. Spolen hem är under en liten dörr som är antingen direkt nedanför eller vid sidan framför din nål. Hitta denna kammare och öppna den.
 10. 10
  Varva ner ett par inches av tråd från spolen. (Notera att i bilderna, visar exempel växla över till en blågrön färgad tråd på spolen, bara så att du kan skilja mellan undertråd och spole tråd.)
 11. 11
  Släpp i spolen i rymden. Det bör finnas ett utklipp som du kommer att lägga undertråden in. I vissa maskiner, finns det en C-formad slinga med ett blad i slutet för att skära av tråden. Orient det så att om du drog på tråden, skulle spolen snurra motsols. Du bör kunna dra i svansen av tråden åt höger och tråden bör varva ner ganska lätt.
 12. 12
  Stäng luckan. Det borde inte finnas någon tråd sticker ut från det.
 13. 13
  Linda tråden från rullen genom maskinen. Varva ner ungefär en fot (30cm) i tråden från spolen. Du måste hålla spänningen på linjen som du avveckla det genom de områden i den maskin som beskrivs nedan, men bara så hårt för att hålla den på plats, annars kommer tråden att brytas. Denna bild visar den väg att tråden behöver gå som förklaras i de följande tre steg.
  • Ta tråden och dra den genom den övre vänstra arm av maskinen.
  • Dra tråden rakt ner genom en skuren ravin i symaskinen. Tråden går sedan tillbaka upp så att det är att göra en U-form.
  • De flesta maskiner har en krokig tråd arm ovanför nålen som går upp och ner i takt med nålen. Denna arm drar tråden bort från spolen med försiktig spänning. Vira tråden upp och över armen, sedan ta det ner mot nålen.
  • Skicka tråden genom de områden som kommer att hjälpa dig att trä nålen. På toppen av nålen är en krok. Drag tråden genom att krok och ut mot den vänstra sidan av maskinen.
  • Du kommer att se en grå spak som är till vänster om nålen. Kör tråden under den inversa V-formade delen av denna arm.
  • Dra lös tråd tvärs framsidan av nålsögat. Samtidigt, dra ner på den grå spaken. Du ser en liten arm swing framåt som en hand gripa tag i en pinne. Målet med detta är att hullingarna på handen tar tag i tråden och dra den genom nålsögat. Detta kan ta några försök. Kontrollera att handen är att ta tag på rätt plats på nålen genom att vrida den manuella ratten på höger sida av maskinen. Detta kommer att flytta nålen uppåt och nedåt.
 14. 14
  Ta överskjutande tråden och dra den under "foten" av maskinen som kommer att sitta på duken. När du börjar sy, se till att hänga på denna tråd, så att den inte får dras direkt ur nålsögat.
  Nu kan du ha kul sömnad till era hjärtan innehåll!

Tips

 • Leta efter gängning instruktionerna på din maskin. Många nyare maskiner har linjer och pilar för att hjälpa dig på vägen.
 • Se din maskins manual, om du har det. Vissa företag publicera nu gängning information online. Det är värt att pröva en webbsökning efter modellnumret.
 • De flesta maskiner tråd i en generellt liknande sätt. Om din inte ser riktigt som den här, se om du kan hitta instruktioner för en som är liknande, eller ge den till din bästa gissning.

Varningar

 • Om du trär nålen, dra ur maskinen. Du kan skada dig själv om du råkar trampa på pedalen medan fingrarna trär maskinen.

Saker du behöver

 • TRÅDRULLE
 • Bobbin (den lilla klar plast eller metall spole)
 • SYMASKIN