Wki

Hur att dekorera en T-shirt genom att skära

Är din vanliga gamla T-shirts för tråkigt? Använder du upp all din färg för att dekorera t-shirts? Prova dekorera dina skjortor med skärning. Få projektet igång med dessa steg.

Steg

Hur att dekorera en T-shirt genom att skära. Du kan antingen använda en vass kniv eller sax.
Hur att dekorera en T-shirt genom att skära. Du kan antingen använda en vass kniv eller sax.
 1. 1
  Du kan antingen använda en vass kniv eller sax. En kniv är farligare, men kan lämna ett exakt snitt. Saxar är säkra, men kan lämna trasiga kanter, om de inte är bra kvalitet eller tråkig.
 2. 2
  Sträck t-shirt över en skärbräda, en bit trä eller annat material som inte kommer att skadas av din skärning.
 3. 3
  Om du blir för ivrig, kan du alltid bära ett linne under skjortan om för mycket hud visar.

Skära halsen

 1. 1
  Ändra halsen på din t-shirt. Cutting kragen är ett snabbt och enkelt sätt dramatiskt ändra utseendet på din tröja. Här är några förslag.
 2. 2
  Skär en Boatneck. Boatneck kragar kör brett och grunt på både fram-och baksidan av skjortan, utsätta toppar axlarna utan att doppa alltför långt under nyckelben. Se till att du lämnar tillräckligt med axeln på för skjortan att stanna upp.
 3. 3
  Skär en v-ringad. När du klipper av den räfflade, krage, klippa en V-ringad på framsidan av skjortan (liksom ryggen, om du vill).
 4. 4
  Skär en älskling hals. En älskling cut börjar smal på sidorna av halsen och facklor ut lite. När du visar din skjorta framifrån, bör botten av halsen likna toppen av ett hjärta, med två mycket små konvexa kurvor och ett litet hack mellan dem.
 5. 5
  Skär en en-skuldra hals. Lämnar tillräckligt med tyg på ena axeln för att hålla tröjan upp, gör en skarp diagonalt snitt på framsidan och baksidan av skjortan, ta bort kragen och de flesta av den andra axeln.

Kapning ärmarna

 1. 1
  Gör snitt i T-skjortärmarna. Lay skjortan ut platt, framåtvänd. # * Om du vill att din nedskärningar vara diagonal (start stora och få mager, eller vice versa) lägga ut en linjal på ärmen i en vinkel.
 2. 2
  Skär sektioner ungefär lika bred som din pinkie, stoppa snittet när du träffar linjalen. Var försiktig - om du klipper sektioner för bred, kommer folk inte att kunna se dina mönster. Till små, och de kommer att strimla och sönderfaller snabbt.
 3. 3
  Fortsätt upp i kragen. Om du vill, kan du fortsätta att göra nedskärningar ända upp axlarna till kragen på skjortan.

Skära baksidan

 1. 1
  Vik t-shirt på mitten så att sidorna är vända upp och ned. Matcha upp sömmarna löper längs sidorna av skjortan för att göra detta. Se till botten och toppen ärmar är ur vägen för din sax.
 2. 2
  Använd en linjal för en diagonal design. Återigen, kan du lägga en linjal i en vinkel för att uppnå en sluttande eller utsvängda look.
 3. 3
  Skär sektioner ungefär lika bred som din pinkie, stoppa snittet när du träffar linjalen. Pinkie-bredd är ungefär rätt i form av synlighet och hållbarhet.
 4. 4
  Lossa nedskärningarna. Håll din T-shirt nedåt och sträck ryggen så att dina sektioner lossa lite. (Du kan bara ryck sidorna av skjortan, eller dra på varje enskilt avsnitt för att lossa det.) När du gör detta, kommer de horisontella ändarna rulla över och skapa en mer enhetlig look.
 5. 5
  Väva nedskärningar. För att lägga till extra stil på din back design, kan "väva" de avsnitt du att du bara klippa ut för att skapa en flätad look på sidorna av de öppna delarna. Lägg din tröja ut framför dig så att axlarna av T-shirt är på toppen. Ta din andra cut-out sträng, dra den under toppen, eller första, sträng, därefter dra den tillbaka över den första strängen. Det bör vara i "andra strängen" läge igen, bara med sidorna slinga över den första strängen. Ta den tredje strängen, dra den under den andra remsan och dra den tillbaka över, skapar samma slingor. Gör detta hela vägen ner på baksidan av skjortan tills du har loopas den sista strängen. Skär sista strängen i centrum, och fästa vardera sidan med ett överhandsknop, hålla loopen från strängen ovan det säkert.

Skära ned

 1. 1
  Välj en design. Bestäm hur du vill att undersidan av den T-shirt för att titta. Här är några möjligheter.
  • Beskär skjortan så att botten slår din sista revbenet. Du kan bära skjorta som-är eller sätta en under ärmlös.
  • Klipp en diagonal linje. Från fyra eller fem inches ovanför nuvarande botten av skjortan, skära i en diagonal linje så att din sax är nära den ursprungliga fållen när de når den andra sidan.
  • Gör ett tie-up botten. Skär fyra eller fem inches upp en av sidsömmarna. Knyt de två hörnen du har skapat tillsammans i en offentlig granny knut att lyfta botten av skjortan något. Du kan göra detta på ena eller båda sidorna.
  • Lägg retro fransar. Lay skjortan ute plan. Kapa sydde "fåll" delen längst ner på tröjan genom att börja på den ena sidan och skär en horisontell linje tvärs. Efter det skär "fringe" runt botten genom att skära upp om tre eller fyra inches (eller så långt som du vill). Arbetet kommer att gå fortare om du ser till din sax skär framsidan och baksidan av skjortan samtidigt. För extra utsmyckning, knyt en inte på "toppen" av fransar (där den möter den oklippta skjortan), skjut några pärlor på strängen, knyt en knut i botten för att säkra dem.

Kapning sidorna

 1. 1
  Lägg strimlad nedskärningar. Precis som du kan ha för ärmar eller baksidan av skjortan, gör en strimlad utseende på sidorna. Lay skjortan ut platt och framsidan. Skär både fram och tillbaka i ca Pinkie-tilltagna portioner. Sträck ut för att göra trådarna tunnare och mer enhetlig. Lägg ner en linjal i en vinkel för att styra din skärning om du vill ha en vidgad eller lutande effekt.
 2. 2
  Klipp ut diamanter. Lay skjortan ut platt och framsidan. På varje sida, skär ut en serie trianglar (stora eller små, ditt val). När du sätter på skjortan på, kommer du att se en rad av diamanter som löper längs sidan. Sätt en tum eller två mellan varje triangel vid kapning. (För mer enhetliga diamanter, använd i hörnet av en ruta för att guida dig.)

Tips

 • Öva på en gammal t-shirt som du inte gillar mycket så att om du röra dig att du inte kommer vara alltför upprörd.
 • Titta i tidningar, i butiker och på gatan på hur flickor bära sina tröjor. Är armarna skivas? Det finns ett djupt V-ringad? Se dig omkring, och om du hittar en stil inte vara rädd för att fråga personen, eller försök att kopiera den.

Varningar

 • Att använda trubbiga saxen kommer att göra nedskärningar ojämna och taggiga.
 • Skär inte dig själv!