Wki

Hur man virka en Mormorsruta

Här är hur "Granny" gjorde en snabb och enkel virkad filt. Det är något som de flesta nybörjare kan lära sig snabbt, eftersom tekniken är densamma för varje rad. Använda mormorsrutor, kan du virka en filt utan att behöva bära filten-in-progress med dig. Du gör rutorna individuellt, sedan sy ihop dem.

Steg

Hur man virka en Mormorsruta. Skaffa en lämplig storlek.
Hur man virka en Mormorsruta. Skaffa en lämplig storlek.
 1. 1
  Erhåll garn som du väljer.
 2. 2
  Skaffa en lämplig storlek.
 3. 3
  Kedja sex. Forma en ögla runt kroken, linda garnet runt kroken och dra den genom öglan på knuten - detta är en kedjesöm. Nu garnet som du drog igenom lindas runt kroken, och du kan dra en annan slinga genom att göra en andra kedja söm. Var noga med att lämna minst 4 inches av garn i början ifall det behövs senare.
 4. 4
  Slip söm i första kedjan (för att bilda en ring). Dra en ny slinga genom öglan som redan finns på kroken, samt genom kedjesöm.
 5. 5
  Kedja tre (motsvarande en dubbel virka stygn).
 6. 6
  Gör två dubbel virka in i centrum av ringen.
 7. 7
  Kedja två gör sedan tre dubbel virka in i centrum av ringen. Gör detta tre gånger, för totalt fyra grupper av tre dc (dubbel virka).
 8. 8
  Slip söm in i toppen av den tre kedjan för att avsluta rundan.
 9. 9
  Lägg till en ny färg för nästa rad om du vill, helt enkelt börja virka med den nya färgen i varje lm-sp (chain space).
 10. 10
  Kedja tre (en ekvivalent av en första dubbel virka).
 11. 11
  göra 3 dubbel (men glöm inte att i första set, är det första fm verkligen en CH-3), kedja två, och tre mer dubbel. Det börjar att skapa torget.
 12. 12
  Kedja man till nästa hörn, och upprepa. Gör alla 4 hörn, och sedan glida sy till toppen av CH-3 i första hörnet för att avsluta rundan. Varje hörn bör ha två uppsättningar av tre fm, vart och ett separerat av ett kedjestygn.
 13. 13
  Ändra färger igen om du vill.
 14. 14
  Virka två grupper om tre (åtskilda av två kedjestygn) i varje hörn... Men bara ett gäng tre fm i varje "platta sidan" ch 1-utrymme från och med nu.
 15. 15
  Fortsätt så många rundor som du vill. Antalet biverkningar utrymmen kommer att fortsätta öka. Du kan göra en grytlapp genom att säkerhetskopiera din kvadrat med robust tyg, en ornamental duken med ett tunnare garn, eller ens en baby filt. Du kan göra en afghan genom att antingen göra en enorm offentlig genom att fästa ett antal små kvadrater tillsammans. (De kan fästas genom sömnad eller genom att virka ihop med smygmaska ​​eller virka.)
 16. 16
  Färdigt.

Tips

 • Använda en större nål / krok och tjockare ull gör ett större projekt snabbare.
 • Gå sakta, så att du kan undvika misstag, och med några stygn kontrollera att det är det är uppradade ordentligt.
 • Mormorsrutor kan också göra stora halsdukar när den sys i rad - ett projekt som kräver färre rutor än en filt.
 • När börjar och slutar olika färger, alltid se till att dina ändar är säkra, undangömt, och dolt. Du kan göra detta genom att virka din slutar i kvadrat, eller genom att väva dem i senare med en väv nål. Gör det försiktigt och se till att lämna tillräckligt långa ändar, eftersom det finns inget värre än att avsluta en filt och med det faller isär, på grund av att inte fästa ändarna och centra. Men använd inte knop, vilket känns hård och ojämn i ditt arbete och är inte lika säker som dessa andra metoder.
 • Om du gör en grytlapp, se till att använda bomull eller ull garn, ej akryl. Akryl smälter med värme.
 • Mörkare garner gör det ofta svårare att räkna stygnen. Prova en ljusare garn för ditt första försök.
 • Prova omväxlande garnfärger, avstängning efter att ha avslutat en rad eller två.
 • Alternativ metod, dc'ing in i varje slinga, inte i hål.

Varningar

 • Brittiska sömmar och europeiska sömmar har olika namn för samma söm, så se till att hålla utkik efter när ett mönster kommer ifrån.

Saker du behöver

 • Virknål - valfri storlek, men storleken H används normalt för kamgarn vikt garn.
 • Använd en större krok för skrymmande vikt garn (använd förslag på garn etiketten).
 • Garn - Red Heart är ett bra namn som varumärke för nybörjare eftersom det är billigt, bra kvalitet, och lätt tillgänglig.