Wki

Hur man gör det säkert poolområdet för barn och husdjur


Hem pooler är ett stort ansvar, särskilt när det gäller att se till att de är säkra och roliga platser för alla som bor i dess närhet. Tyvärr drunknar i hemmet poolerna är alltför vanligt och på vissa ställen är det en stor dödsorsak för barn under 5. Pooler kan också vara farliga för husdjur, som kan ramla in, drick pool kemikalier eller fastnar i filtret pumpar etc. Den här artikeln visar dig hur du snabbt kan sätta ihop ett system pool säkerhet som kommer att hålla din familj och husdjur njuter av poolen med sinnesfrid. Och om allt detta verkar mycket betungande, är det för att äga en pool är hårt arbete, och detta ansvar inte bör ta lätt på.

Steg

Hur man gör det säkert poolområdet för barn och husdjur. Konstruera ett staket runt poolen.
Hur man gör det säkert poolområdet för barn och husdjur. Konstruera ett staket runt poolen.
 1. 1
  Konstruera ett staket runt poolen. I många jurisdiktioner detta är nu obligatoriskt och det blir exakta mått för höjd från din kommun. Dessutom bör stängslet ha en grind barnsäkerhet, som endast kan öppnas av äldre barn och vuxna. Om din jurisdiktion inte ännu reglerar pool stängsel, bygga ditt staket till minst 1,5 meter / 5 meter i höjd och se till att det inte möjliggör tillgång till poolen utan att använda porten.
 2. 2
  Upprätthålla staket och grind. När du har dessa på plats, se till att det inte finns några brister och att staket och grind fungerar som de borde vara. Gör regelbundna kontroller (minst varje månad) för att säkerställa att allt är bra.
 3. 3
  Ta bort objekt lutar sig mot staketet. Små barn och husdjur kan frestas att använda något som ser ut som trappor eller en klättring stöd, så aldrig lämna något lutad mot staketet.
 4. 4
  Håll grinden stängd. I alla tider, oavsett vad och oavsett vem som är i närheten av poolen, hålla grinden stängd. Äldre barn kan inte förväntas vara medveten om ett litet barn som vandrade in i poolområdet medan de leker runt, skrika och ha roligt. De är alltför distraherad, så se till att grinden är stängd. En självstängande och självlåsande grind är det bästa alternativet.
 5. 5
  Täck poolen med halkfria ytor. Även om det borde vara en no-running regel händer olyckor och det är bättre att försöka skydda mot halka genom att använda en bra yta.
 6. 6
  Ge flytvästar. Alla barn under 3 bör bära flytväst i poolen och alla barn inte kan simma bör också vara i ett inte under direkt överinseende av en ansvarig person att hjälpa dem att lära sig att simma.
 7. 7
  Håll det snyggt. En poolen fylld med leksaker, flottar, nudlar och andra föremål kan vara lockande för ett litet barn. Alltid sätta dessa bort för att undvika att uppmuntra deras användning när ingen ser.
 8. 8
  Gör regler. Gör en uppsättning beteenden regler för poolen och se till att hela familjen är medveten om dem. Till exempel:
  • Ingen kör, ingen kastar föremål
  • Aldrig prop öppna poolen gate, alltid lämna det stängde
  • Låt aldrig barn bada utan tillräcklig tillsyn från en ansvarsfull, mogen person
  • Alltid ta bort objekt från poolen eller nära stängslet när du inte simmar
 9. 9
  Håll livräddningsutrustning hands. Håll en första hjälpen-kit, räddning bojar, en lång stång etc. i en behändig plats (ej tillgänglig med små barn) som kan användas i en hast om det behövs. Det är också viktigt att veta hur man ska återuppliva, så gå kurser i första hjälpen och hålla dina kunskaper up-to-date.
 10. 10
  Håll pool kemikalier inlåsta. Barn och husdjur kan lockas till pool kemikalier, som är mycket giftiga vid förtäring. De borde låsas in vid alla tidpunkter och förvaras utom räckhåll för barn.
 11. 11
  Håll ett öga på dem. Inte någonsin lämna poolområdet utan tillsyn när den är tillgänglig. Om du måste lämna, säkra området eller ta med barnen / husdjur i hemmet med dig. Om ett barn eller husdjur är plötsligt ur sikte, kontrollera alltid poolen först. Drunkning kan inträffa på några minuter, utan stänk eller buller som helst. Om de är drunkning, varje sekund räknas, så kolla poolen först.

Tips

 • Om huset utgör ena sidan av staketet som omger poolen, utrusta dörrarna som leder från huset till poolen med ett larm så att du vet när det öppnats. Windows bör ha skärmar så att barn och husdjur inte kan lätt krypa eller hoppa direkt till poolen.

Saker du behöver

 • Pool staket och grind
 • Rengör området runt poolen
 • Förvaringslåda med lock för Hoppborg etc. som används vid poolen
 • Lock-away område för lagring av kemikalier