Wki

Hur grön din pool

Att ha en grönare pool betyder inte uppmuntrande algtillväxt! Grönare din pool handlar om att införa några enkla men effektiva metoder för hemmet pool management som kommer att skära ner på både vatten-och energiförbrukning. Spara på kostnader och resurser kommer att hjälpa dig att hålla din pool kommer även när vattenförbrukningen är begränsad.

Steg

Hur grön din pool. Täck över poolen när den inte används.
Hur grön din pool. Täck över poolen när den inte används.
 1. 1
  Täck över poolen när den inte används. En kommer att minska avdunstning av vatten i en pool med upp till 97 procent. Det kommer också att minska kemisk användning av 35 - 60 procent. Dessutom håller ett lock speciellt framtagen för att förhindra värmeförlust nattetid poolvattnet varmare, vilket gör det troligt att du kan för en längre period än bara de riktigt varma dagar. Välj ett lock med en enkel metod för att rulla på och utanför vattnet.
  • Solar täcker eller sol filtar är ett utmärkt poolskydd val. De kan rullas över en stor rulle och kan rullas undan när den inte behövs.
 2. 2
  Använd rätt typ av filter. Det finns olika typer av filter som du kan använda för en pool och inte alla av dem är lika när det gäller deras miljöpåverkan. Föredrar patronen över sandfilter, sandfilter kräver backspolning för att rengöra dem, som kan uppgå till 15, bortkastade 000 liter vatten per år.
 3. 3
  Automatisera filtret. Filtret bör endast arbeta 6-12 timmar per dag för de flesta hem pooler, så med hjälp av en för att säkerställa detta är ett bra sätt att skära ner på energianvändningen och oftast betalar sig inom de första månadernas användning. Samt att spara på energi, kommer detta också minska kemikalieanvändningen.
  • Under vintern, bara använda filter för två timmar per dag.
 4. 4
  Värm poolen med en solfångare. För en varm pool, använd en sol pool värmare i kombination med sol poolskydd för att få så mycket gratis värme från solen som möjligt. Den solfångare är energisparande och kommer att förlänga din badsäsong avsevärt.
 5. 5
  Använd regnvatten för att fylla på. När poolen behöver påfyllning, försök att använda regnvatten istället för kranvatten. För att få din pool är regnvatten leverans, köpa en regnvatten avledare som kan fästas på ett stuprör och gå till din pool. Försök att hitta en som filtrerar bort löv och annat skräp och se till att planera för att återvända spill till dagvatten för kraftigt störtregn gånger eller poolen de risker som är överfyllda. Om du har råd med en separat regnvatten tank bara för poolen, så gör det så det ger en enkel förvaring metod och kan användas vid behov för att fylla på vid behov.
 6. 6
  Minska användningen av kemikalier i poolen. Om du kan få en saltvatten pool, kommer du att kunna använda mindre kemikalier än en sötvatten pool. Klor användning kan minskas genom användning av ozon-och UV (skära ner klor upp till 70 till 80 procent). En jonisator kan också bidra till att minska behovet av klor.
  • Behåll locket på poolen. Detta minskar behovet av mer kemikalier.
  • Håll pool filter rengöras regelbundet.
  • Läs Hur sänka klor i en pool för mer information.
 7. 7
  Spara energi med din. Välj ett mindre, högeffektiv pump eller en sol-pump och se till att pumpen är den rätta för storleken på din pool. Driva en el driven pump under lågtrafik, använd det mindre ofta och vara säker på att minimera användningen under off säsonger. Som med filtret, automatisera pumpen med en timer.
 8. 8
  Hålla poolen ren manuellt. Användning och dammsuger poolen för att hålla poolvattnet rent. En renare pool innebär att poolen pump och filter inte behöver arbeta så hårt. Också se till att hålla poolens värmeanläggningar rena alltför.
 9. 9
  Odla ett vindskydd runt poolen. Använd inhemska växter och buskar (mindre vatten, mindre underhåll behövs) och använda detta vindskydd för att minska avdunstningen takt. Tänk bara på att placera växter bort från där de kan släppa skräp i poolen och inte välja växter som fäller löv och bark lätt.
 10. 10
  Tänk inte bygga en pool eller dela en pool med grannarna. Om du funderar på att bygga en pool, varför inte inte finner det. Det finns offentliga pooler och sedan finns dina grannar med pooler redan. Och om du bor i en trevlig stadsdel stor på samhällsprojekt, varför inte träffas och skapa en delad resurs pool som ni alla betalar mot underhåll och tonhöjd i, samt genomföra alla de miljövänliga pool hålla metoder som beskrivs här. Var noga med att ta itu med lagligheten av vem som äger vad, men om du inte försöker, får du inte veta vad som är möjligt med grannsämja och hur underbart att kunna dela en rolig resurs med andra snarare än att ha ensamt ansvar för sin vård ensam!
  • Om du försöker att ordna en gemensam pool inom ett område, välj poolen med de mest centrala läge, en bra storlek och som kan nås av alla grannar som är inblandade utan att störa de privata bekvämligheter i den ursprungliga ägaren. Erbjudanden kan behöva göras för att handla mark om privat mark måste användas och om poolen entrén kan inhägnad som en enskild post, så mycket bättre, lagligheten av tillträde måste behandlas med prydligt dock, liksom eventuella erbjudanden mark handel, så gör detta genom en bra fastighet advokat för sinnesro för alla inblandade. Alla andra kan tömma sina befintliga pooler och trädgårdar växt eller vinna ytterligare mark, du kan även starta en gemenskap trädgård eller två.

Tips

 • Om du får din pool professionellt rengöras, se till att använda en grön tjänster pool rengöring.
 • Vissa stater har lagar mot att avleda regnvatten (på grund av att det är en gemensam resurs, ange akvifären), så kontrollera lokala lagar först innan du sätter i en linje från rännstenen till poolen.
 • Om du inte vill att en klorerad pool, det finns andra alternativ såsom saltvatten pooler och naturliga pooler, den senare även känd som "levande vatten" eftersom de efterliknar lokala ekologin. Medan naturliga pooler är dyra att sätta in, när de väl har nått en "ekologisk balans", de behöver mycket lite underhåll och inga kemikalier pool.
 • Om du ännu inte har byggt din pool, planera för miljövänlighet från början. Börja med de material som används för att bygga poolen och sedan inkludera solvärme, omslag, och en sol pump som en del av designen. Isolerande betong skum (ICF) är ett miljövänligt alternativ för pool byggmaterial, och andra stora miljövänliga initiativ inkluderar poolen plattor av återvunnet glas och låga VOC färger.
 • Tänk på många klor alternativ som finns på marknaden, bland annat vattenreningstabletter, robotar och joniska enheter mineral.
 • Off högtrafik brukar vara mellan 18:00 och vardagar middag och hela dagen lördag och söndag i Europa, men var noga med att kontrollera med din elleverantör för exakta uppgifter.

Varningar

 • Om du automatisera gångtid din pool alger kan börja växa, kör din pool för 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan är det bästa sättet att förhindra alger.

Saker du behöver

 • Solar poolskydd
 • Automation verktyg för filter och pump
 • Solar värmare
 • Regnvatten tanken eller röret
 • Pool städredskap
 • Inhemska växter och buskar för vindskydd
 • Gröna planer om att bygga en pool
 • Gemensam pool resurser om relevanta / möjliga