Wki

Hur man gör ädelost

Ädelost kännetecknas av blå eller blå-grön mögel (artighet av Penicillum kulturer tillsätts under osttillverkning processen) och en skarp, lätt salt smak. Blåmögelost gjort genom att följa dessa instruktioner liknar dyrare blåmögelost tillgängliga i Europa heter "Saga Blå."

Ingredienser

 • Kalla avrunna ostmassan från bondens ost
 • 2 tsk. salt
 • 1 tsk. uncontaminated ädelost
 • 1/4 dl kallt rent vatten
 • Pan av vatten

Steg

Hur man gör ädelost. Börja med kalla avrunna ostmassan från bondens ost gjord på två liter mjölk, avrunna i kylskåp.
Hur man gör ädelost. Börja med kalla avrunna ostmassan från bondens ost gjord på två liter mjölk, avrunna i kylskåp.
 1. 1
  Börja med kalla avrunna ostmassan från bondens ost gjord på två liter mjölk, avrunna i kylskåp. Neufchâtel bör också göra bra som en utgångspunkt ostmassa.
 2. 2
  Strö på 2 tsk salt och blanda för att bilda ärtstora smular.
 3. 3
  Använd en mixer för att blanda 1 tesked av förorenat blåmögelost som "saga blue" med 1/4 kopp kallt rent vatten för att skapa en jämn suspension av ost (ympen).
 4. 4
  Häll ympen över saltade ostmassan och rör om blanda väl.
 5. 5
  Linje pressen med en steril näsduk, och ladda ostmassan. Tryck lätt så att ostmassan inte pressas samman, men bibehåller luftutrymmen inom osten. Låt det stå i pressen över natten.
 6. 6
  Avlägsna ostmassan från pressen på morgonen och skapa lufthål genom att infoga en steriliserad stång, ungefär 1/4 tum i diameter (6 mm), genom osten varje tum eller så. Detta kommer att tillåta luft att komma in i ost som är nödvändigt för tillväxt av formen. Oavsett vilken typ av spö du infogar måste steriliseras (eller åtminstone doppad i vodka, som skruvmejseln visade var). Se till att du inte införa bakteriell förorening i dessa lufthål.
 7. 7
  Gnugga ytan lätt med salt och placera den luftade ost på en torr steril näsduk. Vik tyget över till lätt täcka.
 8. 8
  Placera osten på ett icke frätande rack för att uppmuntra luftcirkulation runt ost och placera det i en "kylbox" (e. G. Kylskåp) som kommer att hålla temperaturen runt 10 C (50 F).
 9. 9
  Övervaka av temperatur och fuktighet. Temperaturen bör vara cirka 10 C, och luftfuktigheten runt 70%. Höj fuktighet med en panna med vatten i botten av "kall låda". Eftersom osten kommer vara i åldern unwaxed, detta är hög luftfuktighet viktigt så att osten inte torkar ut. Å andra sidan, om det är "droppande våt" så att osten "gråter," osten kommer att skämma bort.
 10. 10
  Vänd osten dagligen, ersätter näsduken med en torr steril en om det verkar blött.
 11. 11
  Leta efter en vit "blomning" på ytan av osten efter en vecka eller 10 dagar. Om hålen du gjort är blockerade med blom, sedan nästa gång göra dem större, eftersom de är tänkta att komma in luft i det inre av osten. I detta fall, vänta ytterligare två veckor eller tills den karakteristiska färg är tydligt på både insidan och utsidan.
 12. 12
  Ta den färdiga blåmögelost efter två månader. Notera marmorering av interiören med Penicillium. Det kan även vara i åldern längre, men det är fullständigt läcker som den är.

Tips

 • Kokning eller blötläggning något i alkohol är inte det enda sättet att sterilisera den. Ett annat sätt att korrekt sterilisera ett instrument är med en autoklav. (Ofta piercing / tatuerare kommer autoklav ett objekt för dig för en liten avgift.)
 • Alkohol kommer i bästa fall ge desinfektion, bättre att koka allt vad du använder i vatten, kommer det inte vara operationssalen sterilt som autoklavering, men bör vara tillräckligt bra för osttillverkning. Att sterilisera tyg, järn på en mycket varm miljö.

Varningar

 • I mycket sällsynta fall, människor som är allergiska mot penicillin som en negativ drogupplevelse reaktioner (nässelfeber, klåda, eller ännu värre) till livsmedelsprodukter med penicillin eller penicillin-relaterade ämnen i dem. Om du är allergisk eller känslig för penicillin, rådfråga din läkare eller allergolog innan du försöker denna ost.

Saker du behöver

 • Avrunna ostmassan från bondens ost eller Neufchâtel (se Externa länkar till information om varje)
 • 1 tsk av förorenat "Saga Blå" ost (eller annan vald ädelost att använda som en ymp)
 • Blender
 • Ost tryck (se Externa länkar för att göra din egen)
 • Sterila rena näsdukar
 • Termometer behandlingen i 0-40 C (50-100 F) intervall
 • Stor stjärnskruvmejsel eller annan steriliseras stav
 • "Cool box" (kyl set till 10 C / 50 F)