Wki

Hur göra glass

Gå inte springa ner till affären eller marknaden för en glass fix! Om du har salt, is, mjölk, socker, och några påsar Ziploc, hur du överväga att göra det själv? Denna artikel kommer att omfatta flera olika metoder för att göra glass hemma. Det är faktiskt riktigt enkelt, och är en bra aktivitet att göra med barn i alla åldrar.

Ingredienser

 • 1 kopp mjölk
 • 1 msk socker
 • ½ tsk vaniljextrakt
 • Alternativ smak: om du vill ha chokladglass, tillsätt 1 msk kakaopulver
 • 4-6 matskedar salt
 • 2 brickor av isbitar
 • Liten mängd smör
 • 5 teskedar smaksatt sirap

Steg

Hur göra glass. Detta är bra för att göra individuella portioner av glass som ska ätas snarast efter att göra.
Hur göra glass. Detta är bra för att göra individuella portioner av glass som ska ätas snarast efter att göra.

Frys påse metod

 1. 1
  Detta är bra för att göra individuella portioner av glass som ska ätas snarast efter att göra. Videon längst ner i den här artikeln visar hur man gör glass med en plastpåse. Häll i mjölken, sockret, och smaksättning i en kvart-storlek väska.
 2. 2
  Ta ungefär två liter, krossade om möjligt, och placera det i gallon-size väska med stensalt (även känd som grovt salt). Helst ska den gallon påsen vara ungefär halvfullt med is och salt blandningen.
 3. 3
  Placera den förslutna Quart-sized påse med ingredienser i gallon-size väska. Kontrollera påsarna stannar förseglade. Låt inte att innehållet blandas helst. Om påsarna inte tätar tillräckligt täta toppen av båda påsarna så att de inte öppnas under skakning.
 4. 4
  Skaka försiktigt, massage, och skaka påsarna för cirka femton till tjugo minuter. I denna tid av innehållet i Quart påsen ska börja förvandlas till fast glass. Det är viktigt att du blanda innehållet i innerpåsen, men du vill inte vara så aggressiv att du brast innerpåsen eller klippa det på isen. Dubbel-paketering bör förhindra detta. Om dina händer blir obehagligt kallt, använd en handduk eller en gammal T-shirt för att hålla påsarna som du masserar dem, påsarna kommer att vara ganska kallt och kan bli hala med ackumulerad kondens. Överväg att använda handskar eller massera medan du håller på den övre tätningen om en handduk eller liknande trasa är inte tillgänglig.
 5. 5
  Ta den färdiga glassen ur plastpåse och servera.

Pot-frys metoden

 1. 1
  Detta är hur glass typiskt gjordes före modern kyl, med is klipp från sjöar och dammar. Handvevade glassmaskiner är en variant av Sorbetiere (en täckt hink med ett handtag som sitter i locket), som är en fransk anpassning av potten-frys metoden.
 2. 2
  Lägg ingredienserna glass i en skål.
 3. 3
  Ställ skålen i ett badkar fyllt med is och salt. Se till is och salt blandningen inte spiller över kanterna eller i skålen.
 4. 4
  Blanda ingredienserna i skålen kraftigt. Den salta isvatten absorberar värme från blandningen, föra den under fryspunkten för vatten och vrida blandningen i glassen. Det är viktigt att blanda så grundligt som du kan för att förhindra bildningen av iskristaller. Om du kan, använd en visp eller ännu bättre, en elvisp.
 5. 5
  Ta glassen ur skålen och servera.

Frys metod

 1. 1
  Denna metod fungerar bäst med en vaniljsås-baserade recept som innehåller ägg, eftersom resultatet kommer att bli mycket smidigare. Eftersom det handlar om en bra bit för att vänta, men det kanske inte den mest omedelbart glädjande för barn.
 2. 2
  Häll blandningen glass i en djup ugnsform, eller skål gjord av plast, rostfritt stål eller något hållbart i frysen.
 3. 3
  Lägg den i frysen i 30 min.
 4. 4
  Kontrollera blandningen. När det börjar frysa i kanterna, ta ut och rör om kraftigt med en spatel tills alla iskristaller bryts upp. Om du kan, använd en visp eller en elvisp.
 5. 5
  Kontrollera och rör om var 30 minuter tills blandningen övergår i glass. Detta kan ta 2-3 timmar.

Kaffe kan metoden

 1. 1
  Detta är mycket lik påsen metoden, utom i stället för att använda två påsar, du använder två kaffeburkar, ena större än den andra.
 2. 2
  Lägg blandningen glass i mindre kaffe kan. Sluter tätt.
 3. 3
  Sätt den mindre kaffe kan i stora kaffe kan tillsammans med is och bergsalt. Täta stor burk tätt.
 4. 4
  Skaka stora kan kraftigt i ca 10 minuter. Barnen kan rulla eller kasta runt, men se till att burkarna försluts väl. Gör detta steg utanför, bara i fallet. Kontrollera den mindre kaffe kan för att se om blandningen har förvandlats till glass ännu. Om du ser iskristaller bildar, rör eller vispa blandningen.
 5. 5
  Fortsätt att skaka, rulla, eller kasta tills glassen är formad.

Ball metod

 1. 1
  Detta kan endast göras med en kommersiell produkt som blandar glass inom en specialtillverkad boll med två kammare.
 2. 2
  Fyll isen slut med med is och 1/2 kopp bergssalt (3/4 kopp om du använder större storlek bollen) och stäng hand.
  S
  • Standard isbitar kanske inte passar. Du kanske behöver krossad is.
  • Du kommer förmodligen behöva minst 10 is fack värde av is.
 3. 3
  Häll blandningen glass i slutet med en metallcylinder. Lämna en tum (2,5 cm) upptill för expansion och stänga för hand.
 4. 4
  Skaka, rulla, och passa bollen runt i 10-15 minuter. Bollen kommer troligen att bli tyngre än du förväntar dig.
 5. 5
  Öppna slutet glass med plasten nyckel som kommer med bollen. Skrapa sidorna av cylindern med en plast eller trä sked (metall kommer att skada cylindern). Stäng locket för hand.
  • Eftersom kammaren är smal och djup, kan omröring glassen vara svårt. Om det behövs, använd trähandtag av en sked eller spatel.
 6. 6
  Kontrollera isen slut. Öppna locket med plasten skiftnyckel. Häll ut allt vatten och tillsätt mer is och upp till 1/3 kopp bergsalt. Stäng locket för hand.
 7. 7
  Skaka, rulla, och passa bollen runt i 5-10 minuter.
 8. 8
  Kontrollera glassen. Upprepa stegen ovan som behövs eller äta glass som är.
  • När du häller glassen ut, vara noga med att det inte spiller in de upphöjda dekorativa lister och trånga sprickor, dessa kan vara mycket svårt att rengöra senare, speciellt om du använder choklad chips.
  • Glassen tenderar att vara "soupy" i mitten och fast längs kanterna.

Tips

 • Se till is och salt är inte tillsammans, det kan bränna din hand!
 • När du använder mixern som har den löstagbara behållaren, sätta behållaren i frysen över natten. Sedan satte den rakt in i mixern, och blanda in i behållaren medan den är fortfarande mycket kallt. Detta skär ner på iskristaller, och ger en jämnare glass.
 • Om du använder blåbär, krossa dem först. Hela blåbär blir små stenar i stället för att blanda fint med glass.
 • Smakkombinationer är nästan obegränsade. Choklad sirap är en grundläggande alternativ. Var inte rädd för att lägga till dina favorit frukter eller nötter! Olika smak extrakt som finns i din livsmedelsbutik är bakfack kan leda till mer exotiska varianter. Prova att kombinera mint extrakt med choklad, eller tillsats av små choklad chips.
 • Om du föredrar en lägre grädde kalori is som inte är så rik, använda konstgjorda sötningsmedel istället för socker. Du kan också experimentera med andra typer av mjölk.
 • För stora grupper, blanda flera liter glass mix och dela upp den i påsar, snarare än att varje enskilt barn blandar sina egna (som blir rörigt).
 • Om du kan, använda större saltkristaller (t.ex. bergsalt). Större saltkristaller tar mer tid att lösa upp i vattnet runt isen, vilket möjliggör ännu kylning av glassen.
 • För äldre elever, har anslut dem glassen beslutsprocessen till kolligativa egenskaper.

Saker du behöver

 • Plastpåsar (smörgås och frys storlek)
 • Kaffe-behållare (stora och små)
 • Rostfritt stål skålar (eller djup ugnsform)
 • Stekspade, visp eller elvisp
 • Kommersiella glass boll, om möjligt