Wki

Hur man bygger trä bokhyllor

Alltid velat göra några fina bokhyllor för din källare eller bonus rum, men inte vill spendera en förmögenhet? Denna artikel kommer att omfatta de mest grundläggande hyllor samt erbjuda enkla och billiga sätt att "klä upp" din hyllor.

Steg

Hur man bygger trä bokhyllor. Designa din hyllor baserat på din tillgängligt utrymme.
Hur man bygger trä bokhyllor. Designa din hyllor baserat på din tillgängligt utrymme.
 1. 1
  Designa din hyllor baserat på din tillgängligt utrymme. Om du gör inbyggda bokhyllor, mäta det tillgängliga utrymmet, både i botten och toppen-inte ta dina väggar är i lod och torg. Du kommer att vilja bryta upp hyllor med vertikala sektioner var 30 "eller mindre något mer och din hyllor kommer att sag. Använd inte mer än 18" till 24 "spännvidder för typiska 1" trä. Om de börjar sag, kan du gå tillbaka och skära små kvadratiska 1 "sidopaneler och montera dem vertikalt i hyllan nedan för ytterligare stöd. För inbyggda bokhyllor, designa en låda för att passa utrymmet, och sedan planera för vertikal sektioner och hyllor att passa in i den. Du kan bygga den och skjut den på plats och montera den.
 2. 2
  Gör en inköpslista för din underredet: 1 "x 12" bråte, mäta längden på ditt yttre låda, dina vertikala stöd, och din hyllor. Minns mest trä kommer i 96 "sektioner, så du kommer att ha en del avfall. Om du planera i förväg hur du ska klippa dem, kan du köpa lite kortare (72") eller längre (120 ") avsnitt för att passa din design. Använd poppel eller lönn över low-end furubräder, eftersom knutarna gör virket hårt att arbeta med och måla.
 3. 3
  Gör en lista på dina andra material-stöd 1 "x 2" remsor x längden på dina hyllor, 1/8 "plywood för att täcka baksidan, 4 stödjande stift per hylla, massor av träskruvar (standard eller skruvar fungerar bra) och små tråd brads att montera tillbaka,. färg;
 4. 4
  Skär trä för att passa designen av basen lådan. Kom ihåg att lägga till / subtrahera bredden på träet i sig beroende på vilket sätt din lederna knä. Montera rutan och montera på plywood uppbackning. Re-mäta varje vertikal sektion och skär.
 5. 5
  Borra de nödvändiga hålen. Innan du monterar de vertikala delarna i lådan, antingen till borrhål för stödjande stiften eller spåren skurna (dados) montera hyllorna in. Mät bultdiameter med passare och hitta rätt bit för en något lös passform, eller göra försök och misstag på en skrot av trä. Se till att borra hålen vinkelrätt mot träet använda en borr press om du har en. En mall för att markera hålen är mycket hjälpsamma, Om du inte verktyget-händig hoppa över detta steg och du kan använda L-fästen för att hålla upp hyllorna senare. Det är fult, men funktionell.
 6. 6
  Montera vertikala sektioner. Testa lederna för att säkerställa att de är fyrkantiga. Mät varje hylla längd och skär. Installera stiften och testa passform. Ta bort hyllor och tillsätt 1 "x 2" stödremsa till fronten för extra stöd. Återinstallera hyllor och måla. Eventuellt använder 1-1/2 "x 1/4" remsor längs de vertikala stöden, sidor och topp för att täcka jointwork.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Metal hylla stift är vida överlägsen plast hyllstöd. Även skära dina egna träpinnar för hyllstöd är bättre.
 • Måla döljer en mängd träbearbetning synder.
 • Om du har en inramad dörröppningen till en djup garderob, kan du bygga två hyllor att passa, montera en på varje sida med en lång gångjärn mässing piano, och skapa en hemlig dörr in i garderoben. Använd magnetiska spännen upptill för att hålla den stängd, och använda en bred överlappning (2 "x 1/4") remsa i mitten där det gå att dölja där två hyllor möts (använd remsor för att kamouflera dörrkarmen och hyllor lederna liksom).
 • Om du täcker en vägg med en inbyggd bokhylla, överväga detta-lämna en 4 "längst ned, montera utility lådor (utskjutande 1/4" från hyllan), och anslut kärl till ett närbeläget väggutag krets. Täck med regelbunden bas gjutning med hål utskurna för allmännyttiga lådor.
 • En borr press gör att du kan ställa in djupet på hålen för stiften, vilket är mycket praktiskt. Om du inte har en, mäta halva stiftet längd från spetsen på din borr och linda maskeringstejp runt ovanför den, och borra tills bandet är flush.

Varningar

 • Följ alltid tillverkarens anvisningar och varningar i samband med elverktyg, särskilt sågar. Tryck aldrig in handen i riktning mot bladet, och behålla så mycket av din kropp ur raden av bladet (både framåt och bakåt linje).
 • Skruva upp ditt fall i väggen för att undvika att den tippar över en gång laddad. Detta är absolut nödvändigt om du planerar att använda denna hyllor i ett barns rum. De kommer att försöka klättra upp din nya skapelse någon gång i sitt liv.
 • Använd alltid skyddsglasögon när du använder träbearbetningsverktyg.

Saker du behöver

 • Cirkelsåg, radialarmsågen, eller motsvarande
 • Workbench eller bockar
 • Borra eller borra tryck
 • Skruvmejsel
 • Måttband
 • Vinkelhake
 • Sander (tillval)
 • Pencil
 • Material (se anvisningarna)
 • Hammer
 • Nivå
 • sandpapper