Wki

Hur man bygger enkla flytande hyllor

Flytande hyllor är ett elegant sätt att visa samlarobjekt, bilder, minnen resor, eller andra dekorationer. Att bygga flytande hyllor på traditionellt sätt eller från en ihålig kärna dörr, följ dessa instruktioner.

Steg

Hur man bygger enkla flytande hyllor. Klipp ut (eller köp) två identiskt stora träskivor för varje hylla.
Hur man bygger enkla flytande hyllor. Klipp ut (eller köp) två identiskt stora träskivor för varje hylla.

Traditionell metod

 1. 1
  Klipp ut (eller köp) två identiskt stora träskivor för varje hylla. Storleken på panelen kommer att motsvara storleken på det färdiga hyllan, så välj därefter. Du kan antingen använda en fin trä eller plywood / MDF (medium density fiberboard) och sedan använda färg eller en trevligare faner senare.
 2. 2
  Klipp ut (eller köp) minst två långa 1-av-2-tums band av trä. Den första kommer att skäras i bitar och placeras mellan panelerna för att skapa en ihålig kärna hylla som kan passa över en hylla fäste på din vägg, medan den andra kommer att bilda hyllan montera själv. (Notera att bitarna bildar den inre hyllan ram kommer att placeras smal-sidan nedåt i paneler;. Detta kommer att lägga en extra 2 inches av höjd till din hylla)
 3. 3
  Skär 1-by-2-tums remsa i tre delar, en så länge som längden av panelerna och två så länge som bredden. Eftersom dessa kommer att bilda de tre ytterkanterna din hylla smörgås, måste de kunna passa ihop mellan panelerna. Den finaste-ser sättet att göra detta är att skära en ände av varje kort stycke och båda ändar av den långa delen på 45-graders vinkel så att alla tre bitar kan passa tillsammans för att bilda 90-graders vinkel i hörnen.
  • Men om du inte har verktygen för att göra detta (eller planerar att faner hela hyllan när du är klar), helt enkelt lämna den långa fronten remsor som är och skär en tum av av både kortare stycken, så att du kan stoppa dem bakom längre en gång placerade mellan panelerna.
 4. 4
  Fäst alla tre en-av-två-tums stålband till en av de två panelerna. Ställ en panel ned, placera de tre remsorna på panelen för att bilda tre kontinuerliga kanter, kör en linje av trälim längs upp på varje remsa, och placera den andra panelen ovanpå. Använd slutbehandling spik eller en spikpistol för att fästa den övre panelen på varje remsa.
 5. 5
  Fäst den andra panelen. Vänd den första panelen som nu är fäst vid den hylla ramen över att exponera bottnarna av trälister. Återigen, kör en linje av trälim utmed toppen av varje remsa, placera den fria panelen på toppen, och spika den till varje remsa.
 6. 6
  Tillval: Måla eller tillämpa ett träfanér på hyllan Om du använder faner, se till att hålla den ådring konsekvent..
 7. 7
  Mät längden och bredden av det ihåliga utrymmet i tre-sidig hylla. Förväxla inte detta med de övergripande mått på hyllan, fästet du gör för att fixa hyllan på väggen kommer att passa inuti ihåliga.
 8. 8
  Skär en annan 1-by-2-tums remsa ner till längden av den ihåliga. Detta kommer att utgöra basen för väggmontering. Observera att den breda sidan av basen kommer att sitta mot väggen.
 9. 9
  Klipp ut två en-av-två-tums stålband som är så länge som den ihåliga är djup minus 1 tum. Eftersom dessa kommer att sticka ut från basen av väggfäste, måste de kortas till svars för dess bredd eller annars hyllan kommer inte sitta tätt mot väggen.
 10. 10
  Testa väggfäste. Passar det väl i ihåliga hyllan? Om inte, justera det som behövs. Var noga med att inte förlora den inuti ihåliga.
 11. 11
  Fäst basen av väggfäste till de två kortare remsorna. Du vill ha de kortare bitar att sticka ut från basen som stift, så skruva en till vardera sidan av basen för att göra en hästsko.
 12. 12
  Fäst hyllan fästet på väggen. Det bästa sättet att göra detta är att fästa den direkt på väggen reglarna i väggen. Dessa kan placeras antingen med en stud locator eller genom att knacka på väggen för att söka efter platser som inte låter ihåligt.
 13. 13
  Skjut hyllan på hyllan fästet. Det bör passa som handen i handsken. Du kan antingen låta det sitta över berget eller ta det tillbaka ut, applicera lim på fästet, och fästa hyllan permanent.
 14. 14
  Upprepa stegen för att göra ytterligare hyllor och returresa. Observera att hyllorna kan vara olika dimensioner.

Ihåliga kärndörr metod

 1. 1
  Skär en 18-tums ihålig kärna dörr längden efter fastspänning en linjal guide till dörren. Var noga med att använda en 40-tand karbidstålet för ett smidigt skär. Överskrid inte 9 inches bred eller du börjar att försvaga fribärande styrka av hyllan.
 2. 2
  Mät utrymmet mellan de yttre faner av port-och klotsarna skurna från en 2x4 till denna tjocklek. Gör klotsarna så länge insidan av dörren. Använd rak, torkat virke för klossar.
 3. 3
  Spåra den horisontella positionen för varje hylla på väggen med en 4-fots nivå som din guide. Använd en stud finder för att markera platser på tapparna och tryck lätt maskeringstejp över var och en.
 4. 4
  Förborra 1/4-inch-diameter hål på stuteriet platser när du klipper klotsarna till längd. Håll knap till din linje på väggen och borra in dubben med en 1/8-in. bit. Med hjälp av en skiftnyckel, installera en träskruv i varje stud tills det är tätt. Använd 1/4-tums. x 3-1/2 tum träskruvar. Varje knap måste vara rak.
 5. 5
  Skär bort wellpappen kärnorna minst 1-1/2 inches från klippkanten. Skrapa bort limmet försiktigt utan mejsling träets yta. En brödkniv fungerar bra för detta.
 6. 6
  Test-montera hyllan för att se till att ämnet passar över knap. Kontrollera baksidan av hyllan och skrivare den på väggen om det behövs. Använd ett block plan eller slipmaskin för att avlägsna material från bakkanten för en tight passform.
 7. 7
  Applicera en generös mängd lim till toppen av dobben och den inre, undre kanten av dörren tomt. Skjut hyllan över träet knap. Eller, om du inte vill ha dessa monterade permanent, bara glida ämnet över klossen.
 8. 8
  Nail hyllan till cleat med en fyrkant som din guide. Börja i mitten och arbeta dig till varje ände. Använd 1-tums Brad naglar placerade 8 inches isär. Nail botten också. Om du önskar för hyllan är avtagbar (och inte limma), använda försänkta skruvar istället för brads. Installera dem från toppen och använd ett litet klistermärke för att täcka huvudet. Den färg som används på hyllan kan användas för att röra upp klistermärken att matcha.

Saker du behöver

 • Måttband
 • Såg
 • Hammare och spik eller nailgun
 • Skruvar och skruvmejsel
 • Snickarens lim
 • Nivå
 • Färg eller faner (tillval)
 • Stud-finder (tillval)

Traditionella metoden

 • 1/2-tums trä paneler
 • Två långa 1x2-tums trälister

Ihålig kärna Door Metod

 • En ihålig kärna dörr (prova din lokala ombyggnad center för att återvinna en gammal)
 • Mejsel
 • Wrench
 • 1-tum dyckertar
 • 3,5-tums träskruvar