Wki

Hur man gör en gaffel och sked tycks trotsa gravitationen

Vill du trotsa fysikens lagar - eller åtminstone lura andra att tro att du gjorde det? Här är hur man gör gemensamma middag redskap tycks sväva i rymden på kanten av ett glas.

Steg

Hur man gör en gaffel och sked tycks trotsa gravitationen. Få ett stort dricksglas.
Hur man gör en gaffel och sked tycks trotsa gravitationen. Få ett stort dricksglas.
 1. 1
  Få ett stort dricksglas. Det är särskilt bra om glaset har en bred mun med en avsmalnande botten.
 2. 2
  Fyll glaset minst hälften full av vätska. Kom ihåg att den hela vikten av silver kommer att stödjas på en enda punkt på den yttre kanten av glaset. Ha detta i åtanke och se till att basen på glaset är tillräckligt stabil för att klara vikten.
 3. 3
  Haka gaffel och sked tillsammans. Placera de två yttre pinnarna av gaffeln över baksidan av sked när de är anslutna, bör de redskap gör en slags bumerangform.
 4. 4
  Få en tändsticka eller tandpetare, och placera den mellan centrum spetsarna av gaffeln. Se till att den fortfarande vidrör sked. Lämna så mycket av tändsticka klibbar mot centrum av den "bumerang"-form som möjligt.
 5. 5
  Placera resulterande apparaten. Ta hela kitet och (här kommer den knepiga delen) balansera tändsticka på kanten av glaset med två handtag ändar pekar tillbaka mot glaset. Observera att tändsticka kommer att vara horisontella.
 6. 6
  Balans apparaten. Det kan ta dig en stund att räkna ut var att placera tändsticka. Prova att flytta den från sida till sida, liksom närmare och längre bort från glaset, för att hitta den bästa platsen.
 7. 7
  Överväg att bränna ändarna av tändsticka av efter att du har balanserat allting (tillval). Sedan luta sig tillbaka och samla dina insatser. Anledningen till att människor tror att det är trotsar tyngdlagen är det faktum att de tror att det är att balansera relativt hela koppen, snarare än bara en kant av det. De är, tekniskt sett, lurar sig själva.

Tips

 • Så du vill veta hur det här fungerar? Okej. Det finns två saker som spelar in här: en - tyngdpunkten. Det är faktiskt samma massa på båda sidor av "center" som, beroende på de redskap du använder är någonstans strax under mitten av tändsticka. Den andra saken händer kallas "vridmoment". Vridmoment är en liten vridrörelse att spork gör och det är svårt att se med ögat. Gravitationen ändarna av gaffel och sked ner (eftersom de är lägre än den anslutna delen) men den anslutna änden av Spork blir nerdragen också, vilket sätter igång ett upprepande mönster - swing upp, svänga ner, upp, ner, etc.
 • En fyrkantig kropp tändsticka är överlägsen en rund för detta trick, eftersom den runda man har en tendens att rulla en hel del när du försöker balansera apparaten.
 • Den tuffaste delen av tricket är att få balansera rätt. Vissa gafflar och skedar kommer inte samarbeta, så prova det hemma med egna bestick eller göra det på en restaurang du besöker ofta för att se om deras kommer att fungera lika bra.
 • Ytterligare ett alternativ: Skapa en gaffel och sked "boomerang" med en tändsticka som förut. Stick annan tändsticka upprätt i toppen av en tung salt shaker. Balans en tändsticka på punkten för den andra. Om du har tur, kommer tyngdpunkten att arbeta så att du kan balansera den punkt en tändsticka på den punkt i den andra vid slutet av en 90-graders vinkel. Den här tar lite experimenterande.
 • Du kan sätta eld på båda ändarna av tändstickan efter att du har balanserat dem och de kommer att brinna upp rätt till den punkt där de vidrör glaset och bestick, detta kommer verkligen köra hem det faktum att det ser coolt bara hänger där i luften.
 • Se till att personen är vänd koppen från höger, annars kommer de att ta reda på hur det fungerar.
 • En alternativ teknik är att använda två gafflar och sätta en fjärdedel (eller annat medelstora mynt) mellan mitten slitsen av de två gafflar när de hålls samman och balansera detta på samma sätt.

Varningar

 • Om du bestämmer dig för att sätta eld på tändsticka, vara noga med att bara bränna ändarna av tändsticka, inte den mellersta delen uppenbarligen. Det hjälper när du bränner den tändsticka för att ha en hel del tändsticka för att bränna.
 • Försök inte att bränna tändsticka över en dryck som innehåller alkohol.

Saker du behöver

 • En sked
 • En gaffel
 • En tandpetare eller en tändsticka (företrädesvis kvadratiska arbetsföra)
 • En bred öppning glas med vatten i det