Wki

Hur man startar kontakt jonglering


Kontakta Jonglering är en typ av enkel eller multipel boll manipulation också kallas Dynamic Manipulation och Sphereplay, sett flera gånger i filmen Labyrinth. En praktiseras kontakt jonglör kommer så småningom att kunna rulla, snurra, vrida och passa bollen fram och tillbaka, looping och guppade det över fingertoppar, palmer, toppar av händer, armar och andra delar av kroppen i en graciös dans.

Steg

Hur man startar kontakt jonglering. Palm till vaggan över kanten (transfer) - Håll bollen i öppen handflata, satt på den övre, köttig del mellan de tredje och andra knogar.
Hur man startar kontakt jonglering. Palm till vaggan över kanten (transfer) - Håll bollen i öppen handflata, satt på den övre, köttig del mellan de tredje och andra knogar.
 1. 1
  "The Cradle Dont Håll gynnade handen, handflatan nedåt med fingrarna ut och röra. Doppa rätade långfingret ner något för att göra en vagga för bollen. Placera och lämna bollen på toppen av fingrarna nära den andra knogarna i första, mellersta och ring fingrar. Håll den där i flera minuter åt gången för att vänja sig. Flytta handen runt, upp och ner när bollen är vaggas ovanpå det, justera för tröghet. Hitta vaggan på topparna av båda händerna och bli väldigt vana vid att bollen är där. Detta är inneboende i kontakt jonglering.
 2. 2
  Palm till vaggan över kanten (transfer) - Håll bollen i öppen handflata, satt på den övre, köttig del mellan de tredje och andra knogar. Nu, hålla ihop fingrarna och raka (men inte spänd), ge bollen en mycket liten hiss upp och svänga dina öppna handen inåt, fortfarande under bollen så att den rullar över ytterkanten av ditt pekfinger och landar i vaggan ställning på toppen av din hand. Håll det en stund. Vrid nu tillbaka till din handflata med motsatt svängningsrörelse, tappa planet av din hand tillbaka ner om du behöver. Öva tills bollen rör sig så lite som möjligt samtidigt som din hand rör sig under den. Så småningom kommer det att finnas "sweet spots" där man instinktivt känner den och utföra flytten ansträngning.
 3. 3
  Palm till vaggan över tips (överföring) - igen, sätta bollen i öppen handflata som i steg 2, men denna gång bollen kommer att rulla över fingertopparna snarare än kanten av pekfingret. Håll bollen i din öppna handflata med fingrarna ihop och gestikulerar mot 10:00 (vänster) eller 02:00 (höger), beroende på vilken hand du börjar med (det ska se ut som du är på väg att rycka med en arm). Sedan, med hjälp av armbågen efter en motvikt (få överarmen arbetar, alltför), stadigt svinga öppen handflata i mot dig med en vindruta-torkare, arching form av rörelse och låt bollen rulla över fingertopparna (bara mellan den första och långfingret) och vidare till vaggan läge (ovanpå handen). När kulan stannar på vaggan, pivot / svinga armen i samma båge tillbaka till utgångsläget och låta bollen passera tillbaka över fingertopparna till handflatan. Bollen bör på sikt gå över utan att fingrarna som sprids för långt ifrån varandra, men få dem längre isär och göra en verklig spår för ett tag om du behöver. Du kan också prova att lära denna överföring med bollen först vaggas framför dig och båge ut till handflatan.
 4. 4
  Fjärilen - Detta är den tidigare palm-till-vagga fingertopparna överföring sker fram och tillbaka rytmiskt så att bollen färdas i en fluid åttaformade eller vindrutetorkare rörelsen när den glider fram och tillbaka. Den enda skillnaden är att armbågen ska vara fria att flytta runt en hel del mer för att stödja en flytande rörelse. För att få en väl avrundad siffra-åtta, lyfta bollen i en liten, inåtvälvd från din handflata när bollen passerar över det tillbaka till vaggan. Börja långsamt och medvetet så att du kan vänja sig vid flytten och titta på det. Fjärilen ser sitt bästa, men när det görs ombonad och elegant. När du har verkligen fått det, försök att vända riktningen på siffran åtta.
 5. På den yttre rörelsen av fjärilen (när bollen rullar på handflatan) vara säker på att inte kopp eller greppa bollen innan du kastar det tillbaka över till vaggan. Även när i handflatan, ska bollen vara synlig.
Mastery av fjärilen leder till mer flashiga, mellanliggande rörelser som toppen på toppen butterfly pass.
5
Beyond - Många fler överföringar och pass finns och det finns även isolering är: hålla bollen i en fast plats i rymden medan händerna greppa, hålla och frodas runt det som bollen tycks sväva. Det finns också arm rullar, spiltor armbåge, rullar bröst och (för vissa mycket begåvade folks faktiskt) huvud, nacke, rygg och rullar skuldra. Praktiseras kontakt jonglörer gör också många typer av palm spinning, roterande flera bollar i händerna. Listan fortsätter, om du kan föreställa det, kan det nog göras.

Tips

 • ! Använd hela armen - Använda endast styrkan på din hand och underarm att kontakta jonglera kommer att orsaka dina handleder att buckla ofta och orsaka bollen att böja knogarna eftersom det överförs: slarviga effekter. Detta avhjälps genom att hålla dina armbågar, triceps, axlar och skulderblad inblandade under även de små överföringar och fjärilar för att ge kontroll och balans du behöver.
 • Smooth Moves tar tid - Oroa dig inte för mycket om en slarvig, första versionen av ett trick. Mumlande igenom det i veckor är bra, bara hålla upp en upprepning! Det kan ta månader, men de Kinks kommer stryka sig ut och elegans kommer att följa på egen hand. Oavsett din balans och reflexer, kommer muskel-minne som oundvikligen in i dina händer och armar, kraftigt förbättra sina reaktioner.
 • Att skära ner på att behöva jaga din tappade bollen runt i rummet, kanske du vill öva på en säng.
 • Använd denna skriftliga beskrivning i samband med videor från webbplatser med kontaktinformation jonglera eller på webben i allmänhet, vänligen. Det är verkligen en visuellt-lärd färdighet och du kommer att få mer nytta av detta hur-till genom att titta på video från den äkta varan.
 • Den dumma handen - Din off-handen kommer oftast släpar pågår och har mindre balans, nåd och smidighet än din gynnade handen. Misströsta inte. Även om det ibland kan verka långsam och besvärlig, bör du arbeta flitigt på din off-hand. Det är det enda sättet som det blir bättre, så ge det den tid det behöver. Fokusera på det och inte skämma bort den genom att göra din gynnade handen göra mer av arbetet. Kom ihåg, ger upprepning muskel-minne.
 • Fingrar - fingrar en kontakt jonglör bör balanseras, röra och så rak som möjligt utan att bli spänd eller ultra-rigid. För vissa passager, dock kan de vara något isär utan att förstöra illusionen (särskilt med större bollar). Ständigt spridda fingrar är dåliga, men som är ständigt stela "karateslag" händer.
 • Toss lärande - Vissa tycker att det är lättare att börja lära sig genom att ge kulan en mycket lätt kasta upp från handflatan och sedan placera vaggan undertill för att landa på. Detta är bra för att lära så länge dugg skalas ned tills bollen är alltid rullar mot huden.

Varningar

 • Om du tränar och sitter indian-stil, täcker anklarna med något som en filt eller extra strumpor eller anklarna kan hamna mycket svart och blått från oavsiktlig droppar.
 • Gör det bredvid datorn och du kommer att vara ledsen. Om det råkar komma ut det kommer att spricka på skärmen eller yttre skalet.
 • Håll avstånd från andra. Försök att inte "överföra" bollen i läppen, näsan eller pannan och inte börja med akryl. Det är inte skör som glas och kommer att bryta kakel, akvarier, krimskrams och ben innan det kommer att bryta sig.
 • Akryl bollar skapar en lins som lätt kan bränna. Lämna inte en tydlig (eller genomskinlig) kontakt bollen ut där den kan utsättas för solljus, eller du kanske hitta bränt hål i vilken yta bollen vilade på.
 • Det finns några i jonglering samhället som valt att snäsa denna konst av olika skäl. Besök de tre första Externa länkar nedan för att läsa mer om de etiska debatter kring det.

Saker du behöver

 • Se till att du alltid har ett oändligt utbud av tålamod närheten.
 • Bollen: Börja med en fin, rund apelsin, en lätt trä boll eller en scen boll (3 "/ 7,6 cm till 4" / 10.2 cm bred). Var inte rädd för att släppa den om och om igen. Öva på en säng eller i gräset. Senare, när du tappar bollen mindre, en akryl jonglera bollen (3 "/ 7,6 cm eller 4" / 10,2 cm) fungerar bra för de flesta. Kulorna kan lätt hittas på webbplatser genom att söka efter "kontakt jonglering".