Wki

Hur man bygger en egen pool

Bygg din egen pool kan ha enorma belöningar. Du kommer att skapa ett utrymme för år av sommar familjen kul och samtidigt spara pengar och förbättra din konstruktion färdigheter.

Listan över åtgärder som anges här är den kronologiska ordningen för de primära stegen med att bygga din egen DIY vinyl pool liner simning.

Steg

Hur man bygger en egen pool. Titta på poolen mönster innan du gör något annat.
Hur man bygger en egen pool. Titta på poolen mönster innan du gör något annat.
 1. 1
  Titta på poolen mönster innan du gör något annat. Du måste veta vilken typ av pool du vill och dess dimensioner innan du går vidare.
  • Vill du en rektangulär pool?
  • Vill du en pool display stil?
  • Vill du en njure eller böjd form pool?
  • Vill du ha en pool med ett spa samt?
  • Vill du ha poolen ovanför eller under marken?
  • Har du plats för den typ av pool du tittar på?
 2. 2
  Tänk på budgeten. Pooler är dyra att lägga och underhålla. De är också tidskrävande att rengöra! Kostnaden för att bygga din egen pool är ca 14930€ inklusive däck och mekanisk utrustning. Den genomsnittliga kostnaden för en entreprenör att bygga en pool vinyl liner för dig är cirka US29860€.
 3. 3
  Betrakta basen av poolen. Vinyl liner pooler är de enklaste och billigaste pooler att bygga och kräver mindre total skicklighet än betong pool konstruktion. Resten av den här artikeln fokuserar på denna typ av pool.
 4. 4
  Avsätt den tid som behövs. Bygg din egen DIY pool vinyl liner kommer att ta ungefär två veckor heltidsarbete, oftast utspridda över en sommarsäsong.
  • Vill du ha skona tillräckligt helger eller semester tid att ägna åt det här?
 5. 5
  Få tillstånd. Kontrollera om din pool byggnaden måste tillåtas. Få alla spelen innan du börjar, annars riskerar du att få böter och att behöva ta bort strukturen.
 6. 6
  Gräv poolen hålet. Följ måtten på poolen som du har valt och se till att det utrymme du har grävt ut är lämplig för insättning av vinyl liner. Gör mätningarna något större för att ge slingra utrymme som sedan kan bli uppfylld med den jord du har grävt ut.
 7. 7
  Montera på vägg. Följ instruktionerna som medföljer poolen och stöd.
 8. 8
  Börja VVS poolen. I detta skede, om du inte är en rörmokare, är det en bra idé att få en professionell. Om det inte är lagligt att göra din egen VVS, inte ens försöka. (Kontrollera villkoren för din bygglov.)
 9. 9
  Installera ljuset nisch.
 10. 10
  Häll betongen kragen.
 11. 11
  Återfyllning områdena runt poolen.
 12. 12
  Installera klara spår som håller fodret på plats.
 13. 13
  Installera betong eller sand på golv och i backen.
 14. 14
  Installera pumpen och filtret.
 15. 15
  Rengör poolen och montera packningarna.
 16. 16
  Häng fodret på plats.
 17. 17
  Fyll poolen. Var noga med att kontrollera att vattnet fyller utsläppsrätter, under en torka säsong, det finns begränsningar.
 18. 18
  Klipp ut beslag.

Tips

 • Kom ihåg att en pool inte lägga en hel del av värde för ditt hem, så presumtiva köpare ser arbete, inte fritid när de läser en pool. Inte överutnyttjas inte på detta objekt eller gå utan ett bättre badrum / kök bara för att ha en pool.

Varningar

 • Överskrid inte din nivå.
 • Använd alltid skyddande föremål såsom skyddsglasögon, handskar, masker och hjälmar när man arbetar med farliga föremål.