Wki

Hur man använder en gaffel och kniv på rätt sätt

Det är lätt att se ut som en primitiv jägare som du hacka bort på din mat med kniv och gaffel. Men på middagar, på en restaurang eller i formella tillfällen du kommer att vilja använda dessa redskap på klassiskt vis. Det är inte svårt, även om det kan kännas konstigt i början.

Steg

Hur man använder en gaffel och kniv på rätt sätt. Till att börja med, är gaffeln på den vänstra sidan av plattan och kniven är på höger sida.
Hur man använder en gaffel och kniv på rätt sätt. Till att börja med, är gaffeln på den vänstra sidan av plattan och kniven är på höger sida.
 1. 1
  Till att börja med, är gaffeln på den vänstra sidan av plattan och kniven är på höger sida.
 2. 2
  Att skära i objekt på din tallrik, plocka upp och hålla din kniv i höger hand. Den pekfingret är mestadels rak och vilar nära basen av den övre, trubbiga sidan av bladet. De övriga fyra fingrar svepa runt handtaget.
 3. 3
  Håll din gaffel i vänster hand. Pinnarna (stift) vänd bort (nedåt) från dig. Den pekfingret är rak, och vilar på back-sidan nära huvudet på gaffeln, (men inte så nära att du riskerar att röra maten.) De andra fyra fingrar wrap runt handtaget.
 4. 4
  Böj handlederna, så att pekfingrarna pekar ner mot tallriken. Detta gör spetsen av kniv och gaffel också pekar mot plattan något.
 5. 5
  Håll maten med gaffeln, genom att applicera tryck genom pekfingret. Skär med kniven, på samma sätt.
 6. 6
  Ta smallish bitar av mat till munnen med gaffeln. Upprepa. (Om du måste vinkla objektet, eller läppar / tänder, för att få in det i munnen om den är för stor.)
 7. 7
  Ris och små föremål plockas upp av gaffeln i en liten skopa sätt, snarare än att hugga på. (Alltid undantag, något som rullar är svårt att stanna på gaffeln.)
 8. 8
  Det finns inget behov av att använda kniven för att avleda artiklar att gaffeln, speciellt baksidan av gaffeln. Stapla inte föremål på baksidan av gaffeln som om det var någon typ av konstverk. Snurra gaffeln över.
 9. 9
  Försök lägga redskap ner båda tillsammans i en vinkel när du är klar, vid en 11:00 till 04:00 positionering. Detta är mycket mer önskvärt än upp och ner, om utanför plattan, eller på sidorna, som en bro. Endast göra detta när du är klar med måltiden, under måltiden för en paus plats gaffel och kniv i ett X-formation på plattan. Detta signalerar servitören som du inte är klar.
 10. 10
  Den viktigaste punkten här är att inte vara bråttom. Sakta ner. De redskap fastställs ofta, och inte hölls i knutna nävar. Gaffeln är aldrig låta gå. Njut av det.

Varningar

 • European Style: Kniv i höger hand, gaffel i vänster hand håller mat. Efter några lagom stora bitar av mat skärs, plats kniv på kanten av tallriken med blad vända äta i. livsmedel genom att byta gaffeln till höger hand (om du är vänsterhänt).
 • Continental / European Style: Kniv i höger hand, gaffel i vänster hand. Ät mat med gaffeln fortfarande i vänster hand. Skillnaden är att du inte byter händer-du äter med gaffel i vänster hand, med spetsarna böjda nedåt.
 • Inte hålla armbågarna ut! Lär dig att hålla dem i mot sidorna av kroppen. Annars kanske du slå din granne!