Wki

Hur kan man kontrollera en mikrovågsugn för läckor

Att utsättas för höga nivåer av mikrovågsstrålning kan orsaka hälsoproblem såsom grå starr och brännskador. Medan de flesta mikrovågsugnar läckor anses vara för liten för att skapa sådana betydande hälsorisker, en mikrovågsugn som läcker strålning kan orsaka okända hälsorisker och sannolikt inte kommer att vara så effektiv som den borde vara. I den här guiden får du lära dig att kontrollera din mikrovågsugn för strålning läckage, och inga speciella verktyg eller erfarenhet krävs.

Steg

Hur kan man kontrollera en mikrovågsugn för läckor. Denna metod fungerar bäst eftersom mikrovågor och verka på mycket nästan samma elektromagnetisk frekvens (mellan 2.
Hur kan man kontrollera en mikrovågsugn för läckor. Denna metod fungerar bäst eftersom mikrovågor och verka på mycket nästan samma elektromagnetisk frekvens (mellan 2.

Trådlös netbook metod

 1. 1
  Denna metod fungerar bäst eftersom mikrovågor och verka på mycket nästan samma elektromagnetisk frekvens (mellan 2 0,4 och 2,5 GHz).
 2. 2
  Koppla din mikrovågsugn ur vägguttaget. För väggkontakter, ta bort hela nätkontakten från vägguttaget (power point) snarare än att bara stänga av strömbrytaren.
 3. 3
  Kontrollera att din netbook har en fungerande 802.11 trådlösa kort och är på ditt lokala nätverk.
 4. 4
  Placera netbook i mikrovågsugn. Slå inte mikrovågsugnen på!
 5. 5
  Stäng mikrovågsugn dörren.
 6. 6
  Pinga din netbook. Om ping besvaras, mikrovågsugn läcker strålning. Om paketen tiden ut, allt är bra.

Lysrörsbelysning metod

 1. 1
  Denna metod fungerar bara för stora läckor.
 2. 2
  Hitta ett lysrör.
 3. 3
  Mörkare i rummet.
 4. 4
  Håll den mot kanterna på mikrovågsugnen dörr när ugnen används. Även normalt är det inte rekommenderat att använda mikrovågsugn med ingenting inuti det, i denna korta experiment, är det bäst att inte lägga något till ugnen. Om mikrovågsugnen är pre-1980, dock lägga ett glas vatten.
 5. 5
  Kontrollera om en reaktion. Om det finns mikrovågsläckage inträffa, lampan lyser.

Hus nycklar eller flashcube metod

 1. 1
  Med mikrovågsugnen operativsystem, helt enkelt dingla en uppsättning av hus eller bil nycklar (det spelar ingen roll) längs ytterdörren parametern. Håll tillbaka nycklarna om tre (3) till fyra (4) inches.
 2. 2
  Leta efter någon gnistor kommer ut nycklarna. Se alla? Då har du ett läckande EMI packning.
 3. 3
  Koppla ur mikrovågsugn och föra den till auktoriserad verkstad omedelbart och har packningen bytas... en ganska lätt och billigt jobb.
 4. 4
  En annan metod (liknande tangenterna) är att ha en flashcube i fingrarna. Helt enkelt flytta den längs dörrens väg och titta för att se om den slocknar. Om så, än, har du en RF-läckage.

Vad du ska göra härnäst

 1. 1
  Om du hittar en läcka, eller om du fortfarande tror att det kan finnas en läcka, även om dessa tester inte har visat något till din belåtenhet, här är några förslag på vad du ska göra härnäst.
 2. 2
  Kontrollera gångjärn, lås, center dörrpanelen och tätning av dörren. Om mikrovågsstrålning läcker ut, är det vanligtvis som ett resultat av slitna eller trasiga element på mikrovågsugnen dörr. Någon av följande tecken kan tyda på läckage:
  • Titta efter sprickor på gångjärnen eller tätningar
  • Leta efter slitna tätningar
  • Leta efter bucklor eller sprickor i själva dörren.
 3. 3
  Ta mikrovågsugn till en professionell verkstad för att testa och fastställande. Observera att FDA i Europa inte certifiera någon beskyddare hem läckage, som kan sälja allt från cirka US10 -50€. I själva verket fann FDA uppger att det har testat ett antal av dessa och dem felaktiga och opålitliga, och säger att de bör användas endast för en approximation av läckage. Verkligheten är att korrekt testning kräver dyr utrustning med en radiofrekvent strålning sond, som inte bara är dyrt utan också kräver teknisk utbildning för att fungera. Sådana avancerade testa apparater som används av offentliga hälsovårdsmyndigheterna att mäta ugnen läckage är mycket mer exakt, liksom att regelbundet testas och kalibreras. Därför rekommenderar FDA följande:
  • Använd inte en ugn om dörren inte stängs ordentligt eller är böjd, skev, eller på annat sätt skadade.
  • Kontakta ugnen tillverkaren, en mikrovågsugn serviceorganisation, din statliga hälsodepartementet, eller närmaste FDA kontoret för kontroll av all läckage fråga du är orolig.

Anmärkning om att använda en mobiltelefon för att testa för mikrovågsugn läckor

Vissa webbplatser rekommenderar att använda en mobiltelefon för att testa en mikrovågsugn för strålning läckage. Du ska sätta din mobiltelefon i ugnen och försök att kalla det. Om det ringer, är det tänkt att indikera en läcka. Emellertid är denna metod fel eftersom mobiltelefoner arbeta vid olika frekvenser än mikrovågsugnar. Även om mobilen ringer i ugnen, inte detta tyda på en läcka, så det är inget att oroa sig för. Skydd mot mikrovågsläckage i mikrovågsugnar är speciellt avstämd till frekvensen av mikrovågorna (2,4 GHz) och förväntas inte hindra andra frekvenser för att få igenom (mobiltelefon frekvenser i 800 till 1900 MHz spektrum).

Tips

 • Om din mikrovågsugn är mycket gammal, återvinna det. Om freecycling eller donera en läckande mikrovågsugn, inga tydligt tejpade anteckning på det som du tror att ugnen läcker, så att människor som får det kan ta ett beslut att reparera eller återvinna.
 • Mikrovågsugnar avge icke-joniserande strålning i form av radiovågor i frekvensområdet 2,4 GHz, som kallas mikrovågor. Denna strålning är inte den joniserande strålning som orsakas av sönderfall av radioaktiva grundämnen eller isotoper (röntgen och gammastrålning) och avges endast när mikrovågsugnen är påslagen.
 • Mikrovågor har tre egenskaper som gör att de kan användas i matlagning: de reflekteras av metall; de passerar genom glas, papper, plast och liknande material, och de absorberas av livsmedel.
 • Många människor vägrar helt enkelt att använda mikrovågsugnar rädsla för ohälsa på maten tillagas på detta sätt. Om det verkligen stör dig, inte äger en. Det finns fortfarande mycket studera för att göras för att fastställa exakt vad som utgör en säker nivå för exponering för mikrovågsstrålning.

Varningar

 • Mikrovågor fungerar genom att excitera en magnetron (radiofrekvensgenerator) med hög spänning vanligtvis runt två KV intervallet (2000 volt, 0,5 ampere), är denna dödliga spänning och ström. Det kan döda dig.
 • Slå inte mikrovågsugnen på medan netbook är inne.
 • Den metod som presenteras är inte misslyckas säker och bör inte ersätta en behörig tekniker med rätt utrustning för att testa för läckor!
 • Det farligaste med att använda ett korrekt omhändertaget mikrovågsugn brinner själv om du inte hanterar de kokta objekt ordentligt.

Saker du behöver

 • Mikrovågsugn
 • Netbook eller lysrör
 • Reparera butik om det finns ett problem