Wki

Hur att rengöra din gjutjärn stekpanna eller gryta efter daglig användning

De flesta människor vet hur man säsong gjutjärn, men detta Google kommer att hjälpa alla ut när det kommer till städning din gjutjärn efter daglig användning.

Steg

Hur att rengöra din gjutjärn stekpanna eller gryta efter daglig användning. Sätt stekpannan tillbaka på värmen och häll bort allt överflödigt fett med undantag för ca 2 matskedar (30 ml).
Hur att rengöra din gjutjärn stekpanna eller gryta efter daglig användning. Sätt stekpannan tillbaka på värmen och häll bort allt överflödigt fett med undantag för ca 2 matskedar (30 ml).
 1. 1
  Använd pannan. (Det måste bli smutsig innan vi kan rengöra den, eller börja med en smutsig kastrull).
 2. 2
  Sätt stekpannan tillbaka på värmen och häll bort allt överflödigt fett med undantag för ca 2 matskedar (30 ml). Om inget fett finns kvar, tillsätt 2 msk (30 ml) olja. Du behöver lite fett / olja för att rena ett eller annat sätt.
 3. 3
  Låt stekpannan bli ganska varmt, så att vattendroppar blinkar bort när strös på ytan. Var säker på att du tittar på att se till att oljan inte röka. Inget ont kommer att hända om oljan röker, är det bara pannan för varmt att hantera på den punkten.
 4. 4
  Lägg ett par matskedar (30 ml) av salt och med en pappershandduk Compact och hålls i vissa tänger (försiktighet: Hot Iron) använda pappershandduk och saltet att skura botten och sidor av pannan, tills den bruna bitar borta (saltet kommer att bli smutsig).
 5. 5
  Skölj ur med lite hett vatten (försiktighet: Het ånga) och återgå till värmen. Lägg ca 1-2 matskedar (15 ml - 30 ml) av vegetabilisk olja och efter ca 30-45 sekunder använder en pappershandduk för att sprida oljan runt och päls botten och sidorna av pannan och låt svalna. Nu är det klart för användning igen!
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Bli inte avskräckt om ytan inte verkar ta kryddningen höger vid första. Det tar lite tid att utveckla rätt typ av yta, det är inte omedelbar.
 • Se till att du alltid krydda gjutjärn i ugnen före användning.
 • Om din panna är har något riktigt fastnat / brännas på du kan använda lite hett vatten och antingen den grova sidan av din svamp, eller en skursvamp (prova dem i den ordningen), men gör ditt bästa för att använda armbåge fett för att få crud off, eftersom när du använder tvål du drar en hel del av den goda oljan ut ur porerna i järnet, och du måste åter-säsongen igen.
 • Du kan behöva kasta bort saltet och tillsätt mer och upprepa skur processen om pannan är riktigt smutsig.

Varningar

 • Var försiktig när man hanterar heta gjutjärn. Inte ta en varm handtag, eller gå iväg med stekpanna på hög värme, det är bara en dålig idé.

Saker du behöver

 • Gjutjärn stekpanna
 • Brännare (Elektrisk / Gas)
 • Sink w / rinnande vatten
 • Vegetabilisk olja (helst något med en hög rök punkt som jordnötsolja)
 • Salt (helst kosher)