Wki

Hur kan man förhindra möss från att komma in ditt hem

Möss är listiga varelser som hittar sätt att skriva hem genom små sprickor och hål. De gör bon i oanvända hörn, och de är kan livnär sig på smulor. Du kanske inte ens märker av närvaron av en eller två, men om du inte är försiktig kan du sluta med en fullt utvecklad angrepp på händerna. Nyckeln till att förhindra möss från att komma in är att försegla ditt hem, rensa ut platser där möss gillar att bo och ta bort deras mat källor.

Steg

Hur kan man förhindra möss från att komma in ditt hem. Försegla dina fönster.
Hur kan man förhindra möss från att komma in ditt hem. Försegla dina fönster.

Försegla huset

 1. 1
  Stäng dina dörrar. Om du har en vana att lämna din ytterdörr eller garageport öppen, får mössen att ta tillfället i akt att dart inne när du inte letar. Håll dina dörrar stängda för att avskräcka möss från att komma in.
  • Möss är mest aktiva på natten, så det är bäst att inte lämna dörrarna öppna över natten.
  • Om du vill ha dina dörrar öppna under sommaren för att låta vinden inuti, installera skärmen dörrar, så kommer mössen inte att kunna komma in
 2. 2
  Försegla dina fönster. Möss är goda klättrare, och de kommer att ha några problem att få in genom ett fönster, speciellt om det är på första våningen. Hålla dina fönster stängda eller avskärmas vid alla tidpunkter.
  • Om det har varit ett tag sedan du har tittat på dina skärmar, gå runt ditt hus och inspektera dem. Skärmar tenderar att bryta ner med tiden, och en rostig hål eller en reva i tyget skärmar kan ge en ingång för möss.
  • Om du har ett fönster som inte kommer att stänga hela vägen, eller har en klyfta mellan fönstret och ramen, försegla den med stålull eller hårdvara trasa.
 3. 3
  Inspektera grunden. En annan trolig plats för möss att ange ditt hem är genom sprickor i väggarna, speciellt nära fönster och entréer. Gå runt på utsidan av ditt hus för att inspektera den för sprickor eller hål möss kan använda för att ange ditt hem.
  • Täta eventuella hål som du hittar som är större än 1/4 tum (6,4 mm). Det är bäst att använda robusta reparation material såsom plåt, hårdvara trasa eller betongbruk. Möss kan ha möjlighet att snabbt tugga igenom svagare material och återfå tillgång till ditt hus.
  • Kontrollera muren som skiljer ditt garage från resten av ditt hus. Ibland möss får in genom garageportar, eftersom de är svårare att täta än mindre dörrar, och sedan hitta en väg in i huvudbyggnaden.
 4. 4
  Förslut kabel och avlopp butiker, ventilationskanaler och skorstenar. Möss kan enkelt följa kablarna i ditt hem om hålet är stort nog för dem att passa in. De kan också komma in runt tillgång hål som skapats för att driva rör och avlopp eller kila in i ventiler och skorstenar.
  • Stuff rostfria kuddar i små hål runt rör och kablar, och sedan täta hålen med täta. Stålet pad skapar en slipande barriär för att hålla möss ut, och det kan lätt skäras upp med sax för att passa in i mindre områden.
  • Förhindra möss kommer in rör, ventilationskanaler och skorstenar genom att installera skärmar.

Rengör ditt hem

 1. 1
  Ta ditt hem röran. Möss lockas till de bortglömda hörnen av källare, garderober och förråd. Ta följande typer av skräp för att göra ditt hem mindre inbjudande till möss som letar efter en plats att bygga ett bo:
  • Kartonger med gamla köksredskap. Tallrikar, glas, kastruller och stekpannor du har tänkt att sälja på nästa loppmarknad kan locka möss till din källare eller förråd.
  • Högar av kläder. Du kanske märker lite bitmärken i dina kläder om du lämnar dem på golvet för länge. Kläder paketerats i säckar är också mottagliga för att användas som en mus boet. Förvara kläder du inte bär ofta i en träkista eller plastbackar för att hålla möss ut.
  • Högar av tidskrifter, tidningar eller andra papper. Dessa ger material för möss att göra i bon.
  • Pappkartonger. Möss kan tugga rakt igenom lådor, så att inte lagra dem på golvet.
  • Burkar, flaskor eller andra gamla livsmedel förvaringskärl. Möss kan dras till lukten av matrester.
  • Gamla möbler. Nu kan vara dags att bli av med den gamla loveseat samlar damm i källaren. Allt gjort av tyg, speciellt om det inte används ofta, kunde göra ett mysigt hem för en mus.
 2. 2
  Tvätta golven och dammsuga mattorna. Gamla spill, smulor, och varje dag smuts och skräp kan locka möss. Gör ditt hem mindre lockande för möss genom att desinficera dina golv och kör ett vakuum över mattan ett par gånger i veckan.
  • Var uppmärksam på hörnen av rummen där bollar av damm och hår samlas. Möss använder dessa material för att göra bon.
  • Glöm inte garaget. Se till att golvet i ditt garage är sopas rena från smuts, sand, grus och annat material som kan ha samlats.

Ta matkällor

 1. 1
  Mus-bevis ditt kök och skafferi. Den mest troliga källan till mat för möss som kommer in ditt hus är i köket. Vidta följande åtgärder för att se till att du inte tillhandahåller måltider för möss:
  • Använd en papperskorg som har ett lock, eftersom lukten av sopor kan locka möss. Ta ut soporna ofta snarare än att låta det sitta i ditt kök för länge.
  • Förvara inte lådor av mat på golvet. Se till att allt hålls på hyllor eller i skåp.
  • Använd ordentligt förslutna behållare för förvaring av livsmedel. Store korn, pasta, nötter och andra torra varor i glas-eller plastbehållare med snäva lock. Snarare än att lägga en halv-used låda av spannmål eller annat objekt på hyllan, häll innehållet i ett livsmedel lagring behållare och återvinner lådan.
  • Städa upp spill direkt. Låt inte apelsinjuice eller en utspilld låda med havregryn sitta på golvet för länge. Sopa och torka din köksgolvet ofta för att avlägsna spår av livsmedel.
 2. 2
  Lämna inte katt eller hund mat sitter hela dagen. Kattmat och hundmat är aptitlig till möss, också, och herrelösa bitar kommer att locka dem om de är kvar att sitta ute hela tiden. När ditt husdjur är klar att äta, sätta sin mat ifrån. Håll sällskapsdjur i en glas-eller plastbehållare med ett tättslutande lock.
 3. 3
  Avlägsna mat källor utomhus. Möss kan vara attraherad av din egendom eftersom de är att hitta bra saker att äta utanför. Ta följande källor av mat:
  • Nötter och bär som har sjunkit från träden. Rake upp dessa och kompost eller kasta dem.
  • Fågelfrö som har utspridda runt mataren. Städa upp herrelösa fågelfrö ofta, eller flytta mataren till ett hörn av din trädgård en som är en bra bit från huset.
  • Spilld skräp. Förhindra möss från att komma in i dina sopor med hjälp av en burk med tättslutande lock. Om möjligt, förvara dina sopor burkar i ett skjul som inte är rätt bredvid ditt hus.

Införa avskräckande

 1. 1
  Låt en katt tillbringar tid på din fastighet. Katter är mössnas naturliga rovdjur, och deras närvaro kommer att gå en lång väg mot att hålla möss befolkningen på din fastighet under kontroll. Både inomhus och utomhus katter är utmärkta mus avskräckande.
 2. 2
  Anställ musen repellerande. Vissa ämnen är kända för att stöta bort möss. Placera en av dessa punkter i hörnen av din källare, garderober, dörrar och andra plats du misstänker möss kan vara på väg in:
  • Mint. Mint växter planterade runt dina fönster och dörrar kommer att stöta bort möss. Du kan också strö pepparmint eller mint eterisk olja runt ditt hus.
  • Lagerblad. Stoppa dem i hörnen av ditt skafferi och skåp, eller krossa dem och strö dem i dina fönsterbrädor.
  • Malkulor. Dessa kommer att hålla mössen borta, men de är giftiga för människor och husdjur. Om du använder malkulor, se till att dina barn, hundar och katter inte kan komma i närheten av dem.
 3. 3
  Ställ fällor nära utsidan av ditt hem. Placera dem i områden där du tror möss kommer in eller har angett ditt hem.
  • Prova levande fällor. Möss lockas inuti genom jordnötssmör eller ost, och när dörren stängs bakom dem de inte kan få tillbaka. Släpp levande möss i ett område borta från ditt hem.
  • Spring eller lim fällor är också effektiva, men du riskerar att fånga vilda djur med dem om du placerar dem utanför.
 4. 4
  Lure möss utanför. Köp beteslådor på ett hem förbättring butik. De har oftast en låda och giftbete, eller så kan du köpa betestationer som redan agnade. Tänka två gånger om att använda dessa om du har barn eller husdjur som kan dra till sig dem.
  • Placera giftiga betesstationer runt utsidan av ditt hem, med inriktning på områden där du misstänker möss in i ditt hem.
  • Om du hittar en mus som har dött av giftet, kasta den direkt. Om ett annat djur äter musen, kommer det också att bli förgiftad.

Tips

 • Släng döda möss genom att gräva ner dem eller placera dem i en plastpåse och sätta dem i papperskorgen.

Varningar

 • Var försiktig när du använder giftiga beteslådor eller malkulor för att bli av med möss.