Wki

Hur bli av med möss snabbt

Har du möss i ditt hus eller lägenhet? Möss kan vara mer än bara ett irritationsmoment. Möss sprida sjukdomar och bakterier, lämna urin och avföring vart de går, och kan även bära loppor. Dessutom möss reproducera mycket snabbt och ofta. En hona kan ha 5 och 10 kullar per år, med cirka 10 möss per kull. Fighting möss är en process i två steg: att ta bort åtkomst till ditt hem eller bostadsort och bekämpa de befintliga möss. Läs vidare för mer information om hur man bli av med möss snabbt och effektivt.

Steg

Hur bli av med möss snabbt. Håll dina livsmedel källor i metall eller glas behållare med säkra lock.
Hur bli av med möss snabbt. Håll dina livsmedel källor i metall eller glas behållare med säkra lock.

Del ett: rengöring och försegling av din bostad

 1. 1
  Håll dina livsmedel källor i metall eller glas behållare med säkra lock. Möss kan äta igenom kartong, vissa plaster, och andra former av behållare för att komma åt mat. För att skära ner mössen livsmedelsförsörjning, se till att du inte lämnar någon mat, eller om du gör, för att uttrycka det på något som möss inte kan komma åt.
  • Lämna inte ut sällskapsdjur. Ta bort all mat som ditt husdjur inte har ätit omedelbart efter måltid.
  • Möss är fantastiskt klättrare, även toppen av ditt kylskåp är inte en säker plats för förvaring av livsmedel.
 2. 2
  Seal dina sopor i en burk med ett tätt lock. Ju mindre mat finns att äta, desto färre möss du har, även om din papperskorg är utanför. För inomhus soptunnor, se till att de har en justerbar, plomberbar locket som stängs om den inte används. Möss kommer att äta mat som slängs av människor.
 3. 3
  Håll alla räknare, handfat och ytor köket rent. Lämna inte era smutsiga rätter över natten, och vara noga med att torka bort alla dina regelbundet-använda räknare med rengöringsmedel och desinfektionsmedel.
 4. 4
  Förslut eventuella infarterna till din bostadsort. Inmatningspunkter bör tätas så att möss inte kan komma in i din bostad till att börja med. Se till att du:
  • Förslut sprickor, hål eller springor med något robust, som stål eller betong. Kontrollera din bostadsort idogt för något mössen kunde komma in.
  • Förslut rören, gasledningar och torrare ventiler. Möss kan använda dessa inkörsportar som motorvägar för att komma in i ditt hus.
   • Överväg att sätta stålull inuti röret eller ventilera innan du försegla den. Stålull kuddar förhindrar möss från att använda hålet för att komma tillbaka in i ditt hus. Det kommer att lägga till ett extra element av skydd om dina möss är långlivade och motståndskraftig.
  • Förslut något annat som eventuellt skulle kunna bjuda in möss i din bostad. Möss kan ange raster eller hål så små som ett suddgummi, vilket innebär att total täckning för eventuella avbrott är nödvändigt för att skapa en effektiv tätning.

Del två: naturliga förintelse metoder

 1. 1
  Överväga att få en katt. Den överlägset mest naturliga sättet att låta din mus befolkningen vet att de inte är välkomna är att få en katt. Katter älskar att fånga möss. Katter älskar att äta möss. Möss gillar inte att bli uppätna av katter. En bra Mouser kommer att rensa ut din mus befolkning på nolltid och avskräcka eventuella nya möss från att röra sig i.
 2. 2
  Använd gammaldags snap fällor. Mössen kommer att ha ett snabbt slut, och du kan kasta den fälla undan med musen, eftersom de är så billiga. Även om de verkar grymma, de dödar musen snabbt och utan tvekan är säkrare än gift om du har små barn eller husdjur. En ytterligare fördel är att den döende musen inte kan krypa in i dina väggar och dör, vilket orsakar en fruktansvärd lukt som kan pågå i veckor.
  • Snap fällor inte presentera några små risker för människor och husdjur, dock. De kan också lämna fula mässar när de fånga och döda möss.
 3. 3
  Experimentera med pepparmynta olja som repellent. Försök blötläggning en bomullstuss i den starka doften av pepparmynta olja och placera bomullstussar på strategiska områden i din bostad. Möss rapporteras hatar lukten av pepparmynta olja. Peppermint olja är inte ett gift, det är en frånstötande. Möss kommer att försöka undvika det.
 4. 4
  Prova katt urin och orm bajs. Det låter bisarrt, men det fungerar faktiskt. Möss är naturligtvis rädda för både katter och ormar, och så det är bara naturligt att deras avföring skickar gudsfruktan i sina små små hjärtan.
  • Placera kattlådor på strategiska områden i ditt hem. Uppmuntra din katt (er) att faktiskt använda det, en kattlåda utan urin är inte mycket användning.
  • Besök en djuraffär och be ägaren av någon orm scat. Han / hon kanske inte har något tillgängligt, men om du frågar artigt, kan du ha möjlighet att inrätta ett partnerskap för framtida hämtning. Ägaren bör vara mer än glad att låta dig ta avföring från sina händer.
 5. 5
  Prova ultraljud repellerande maskiner. Ultrasonic möss repellenter använder små pip för att irritera och skrämma bort möss, och är säkra att använda med andra husdjur, som katter och hundar. Det råder viss oenighet om deras effektivitet, dock. Vissa experter hävdar att möss vänjer pipet efter en kort stund, vilket gör dem effektiva bara för en kort tid.

Del tre: kemisk massutrotning metoder

 1. 1
  Använd en elektrisk zapper fälla. Elektriska fällor fungerar genom att locka mössen över till fällan och sedan zappa dem med en kraftfull elektrisk stöt. Nackdelen med dessa fällor är att de är dyra (som kostar upp till 30€) och kommer att använda upp energi mycket snabbt (batterierna är inte billigt heller).
 2. 2
  Använd lim styrelser. Limma styrelser kommer att fånga möss effektivt, men de är mindre populära än andra metoder eftersom de orsakar musen för att dö av stress eller svält och även kan fånga andra husdjur eller djur.
 3. 3
  Konsultera en skadedjursbekämpare. En skadedjursbekämpare kommer att kunna distribuera en rad fysiska och kemiska metoder för att bli av med en mus koloni. Speciellt om din mus problemet är ett angrepp (inte ett par eftersläntrare stör dig ibland), kommer bödlarna förmodligen mer effektiv än hem åtgärder.
 4. 4
  Använd poison-spetsad bete som en sista utväg. Möss måste äta, vilket innebär att du kan köpa gift-spetsad mus-och rått bete på de flesta järnaffärer. När de har ätit, de blir väldigt törstig och kommer att gå ut sida för att leta efter vatten.
  • Före 1990 var stryknin användes. Men sedan 1990 har zinkfosfid Zn 3 P 2 använts. När ätit, reagerar syran i gnagare mage med giftet att bilda fosfingas (som har en stark vitlök-liknande lukt). Lukten av betet lockar råttor och möss men i allmänhet stöter bort andra djur.
  • De flesta doseringar kommer att döda gnagare i en enda portion, även överlevande möss kan utveckla en aversion mot betet.
  • Obs: Nackdelen med gift-spetsad bete är att det är giftigt för människor (men kommer att framkalla en kräkning svar). Du kommer också att behöva ta itu med döda möss fångade i otillgängliga ställen, vilket kan locka andra oönskade gnagare.

Tips

 • Håll din stora väska för sällskapsdjur i en metall papperskorg.