Wki

Hur göra om ditt sovrum utan att måla

Är ditt rum tråkig eller helt enkelt ful? Du kan göra ditt rum ser bättre utan att göra stora, stora förändringar eller spendera en massa pengar!

Steg

Hur göra om ditt sovrum utan att måla. Städa ditt rum innan du börjar.
Hur göra om ditt sovrum utan att måla. Städa ditt rum innan du börjar.
 1. 1
  Städa ditt rum innan du börjar. Det är mycket lättare att göra om ditt rum när allt är på plats.
  • Tvättning ner väggarna och dammsuga bort damm, spindelväv och smuts på mattan hjälper.
  • Plocka upp allt och lägga undan den. Hitta en plats för saker som inte har någon plats, som på en hylla eller i en låda.
  • Gör en hög med saker som du vill bli av med. Om de är i gott skick, överväga att ge dem till en välgörenhetsorganisation eller donera dem till en sparsamhet butik. Annars kasta objekt bort.
 2. 2
  Bestäm hur mycket pengar du är villig att spendera. Om det inte är en hel del, kan du göra några billiga dekorationer själv. (Se steg 4 för idéer) Försök också shopping för poster till en sparsamhet butik, och håll utkik på loppisar. Glöm inte att bestämma om du vill ha ett tema för ditt rum. Ett tema håller rummet tillsammans, och kan vara färger, djur eller ämnen. Emellertid är ett tema inte nödvändigt. Om du har ett tema, försöka få objekt för att matcha det.
 3. 3
  Sätt upp affischer och bilder av saker som intresserar dig. Till exempel kanske du vill sätta upp affischer av dina favorit-kändisar, filmer eller TV-program. Du kan också sätta upp konsten du gjort själv om du ritar eller målar på fritiden.
 4. 4
  Om du vill göra saker själv, kan du också lagt upp omslagspapper blad och göra ett uttalande vägg, eller använd svala tyger att dekorera dina väggar. Om du älskar att sy, sy några kasta kuddar. De kan verkligen hjälpa till att knyta ett rum tillsammans. Dessutom kan du sy dina egna gardiner och göra din egen pärlstav gardiner.
 5. 5
  Slå möblerna runt i ditt rum. Detta kanske inte låter som mycket, men det kan göra en enorm skillnad. Till exempel, bara byta säng och byrå runt. Det är så enkelt är det!
 6. 6
  Redecorate! Till exempel kan du få eller göra en ny lampskärm, dekorera din ljusomkopplare tallrik, få flera kuddar, ändra lakan och överkast, och även köpa nya gardiner! Du kan också sätta upp pärlstav gardiner och bönor stolar väska att sitta på. Vad du än gör, ha kul göra om ditt rum!

Tips

 • Göra dina egna dekorationer är både billigare och roligare.
 • Använd lite musik för lite motivation och även lite kul!
 • Kontrollera att det är okej att göra om ditt rum innan du börjar.
 • Gör en lista över saker som du behöver för att köpa. Innan du köper något, ta med en vän eller familjemedlem att se om de har vad du letar efter. Om de gör, och de vill inte det, kommer de sannolikt att ge den till dig för liten eller ingen kostnad. Se till att ditt rum passar vad du gillar och även om rummet är litet det fortfarande kan vara ett fantastiskt rum som passar det du vill ha
 • Gör en budget innan du börjar så att du inte går överbord.

Varningar

 • Gå inte över toppen med ljusa färger eftersom du kommer att vakna upp med en huvudvärk varje morgon
 • Gör ingenting permanent såvida du inte är 100% säker på det.