Wki

Hur du ger ditt rum en makeover

Trött på din tråkiga gamla sovrummet? Ditt rum ska vara en fristad för din egen. En plats där du kan fly från allt drama i ditt liv. Om ditt rum inte fixa den beskrivningen, då är det dags att du ger ditt rum en makeover.

Steg

Hur du ger ditt rum en makeover. Planera ditt sovrum innan du gör något.
Hur du ger ditt rum en makeover. Planera ditt sovrum innan du gör något.

Spelplan

 1. 1
  Städa ditt rum . Det är lättare att föreställa sig ett nytt rum om det inte finns något skräp.
 2. 2
  Planera ditt sovrum innan du gör något. Utan en spelplan, kommer det att finnas fler hinder än ens de bästa inredare kan hantera.
 3. 3
  Räkna ut ditt system. Försök inte att välja din favorit färger just nu, eftersom chansen att du kommer över dem i sinom tid. Välj färger som du har haft nästan hela ditt liv och det har varit "på" under flera år.
  • Använd ett färghjul som referens. Färger bredvid varandra på färghjulet går bra ihop. Färger mittemot varandra kontrast med varandra. Med andra ord, när de satt ihop färgerna sticker verkligen ut och tycks poppa. Ett bra trick för att använda färger är korrekt 60-30-10 regeln. Även professionella inredare använder den! Den 60-30-10 regeln förklarar att använda 60% av rummet i din huvudsakliga färg. 30% av ditt rum ska vara din sekundära färger. Och 10% av ditt rum ska vara i din accentfärg. Detta sätt delar upp färgen jämnt utan att gå överbord med alltför många olika färger.
  • Hålla en i åtanke, samtidigt plocka ut dina färger. Du behöver inte nödvändigtvis ha ett tema som på 1980-talet eller baseball. Tänk bara på vilken typ av rum du vill ha. Om du vill ha ett rum som verkar söt och oskyldig måla dina väggar babyblå och förse den med massor av vit inredning. Men om du vill förmedla en funky känsla, använda ljusa, levande färger som kontrast, som orange, limegrönt och klarblå.
  • För inspiration, titta på din favorit-objekt i ditt rum. Du kan basera hela rum av att en sak. Till exempel, om du värdesätter din grönt och svart lava lampa, då kan du måla väggarna gröna med svarta accenter eller har en 1970 tema. Återigen, inte plocka någon ny favorit som du kanske växa ur eller tröttnat på i några månader, använda något du har ömt "forever".
  • Bestäm vilka väggar är vilken färg. Se till att räkna ut vilken färg väggen med ett fönster kommer att vara, och alla andra väggar.
  • Ha överseende med ditt färgval. När du tar en tur till måleriet, kanske du ångrar dig om ditt färgschema.
 4. 4
  Mät längden och bredden på ditt rum med måttband. Också mäta möblerna du planerar att sätta in i ditt nya rum. Så säger ditt rum är 6 ft av 6 ft Klipp en bit papper, så att den mäter 6 tum med 6 tum Gör samma, förutom med dina möbler. Märk varje stycke med lämpligt namn, till exempel, säng, skrivbord, lådor. Nu kan du ordna ditt "" i ditt "rum" tills allt är i sin idealiska platsen.
 5. 5
  Betrakta golv. Föredrar du mattor, paneler, eller kakel? Om du inte gillar ditt golv, kan du ändra den färg eller material, om du har råd. Om du vill ha mattor, kan du lägga även mattor på golvet för flera färger och mönster på golvet.
 6. 6
  Tänk på den atmosfär du vill skapa. Stämningen är hur ett rum känns. Detta är mycket viktigt när det gäller att göra ditt rum precis rätt. Om du vill ha ett exempel, försöker bara täcka dina tänder för att mjuka upp dem, hängande och drapering tyg från taket, och använd små lampor istället för taklampor översvämning till dim ditt rum. Eller för en mörk, olycksbådande rum, spela högt, hård musik, och lämna allt lite rörigt. Prova och använda färger som är i mörkare änden av spektrumet. Färger, material, belysning och musik spelar en stor roll i atmosfären i ditt rum.

Måla

 1. 1
  Gå till närmaste järnaffär och samla alla dina leveranser.
 2. Primer. Om dina väggar är redan målade, men du vill måla det vara säker på att få primer. Primer är i grunden vit färg som förbereder dina väggar för färgen och garanterar att väggen tidigare färgen inte kommer att visa.
Paint. Titta på färg prover och sätta alla dina valda färger tillsammans för att se om de ser bra ut tillsammans. Kom ihåg att du lätt kan ändra dig om färgschema tills du börjar köpa saker. Efter det, gör varje steg det allt svårare att vända ditt beslut.
2
Rensa ditt rum så mycket som möjligt. För att göra livet lättare, bara flytta alla dina viktiga saker som din säng och skrivbord till mitten av rummet, bort från väggarna, och högen så mycket grejer som du kan på din säng och ta alla dina andra grejer ut ur rummet.
3
Täck golv med tidningen, plast, kartong etc, så att du inte får någon färg på din matta eller annat golv.
4
Måla dina väggar med omsorg. Första användningen rullarna att måla de stora öppna områden. Sedan måla trim, hörn och kanter av dina väggar med en borste. Du kan göra en accent väggen genom att måla ett mönster som prickar eller ränder. Var kreativ!

Slutgiltiga justeringar

 1. 1
  Handla på din favorit möbler butik för möbler och accessoarer. Kom ihåg att du inte behöver handla på dyra möbelaffärer. Försök att hitta fynd på platser som Walmart, Target, eller K Mart. Du kan även hitta bra alternativ på loppisar om man letar.
 2. 2
  Leta efter dekorationer. Se om någon belysning, tavlor, eller blommor gå med ditt tema. Ett bra sätt att visa upp dina blommor är att samla gamla, glas koks flaskor, måla dem en mängd olika färger, och använda dem som blomvaser. Om du lagt till en design till dina väggar, vara noga med att inte över dekorera. Mindre är mer!
 3. 3
  Fylla på lagring. Det är väldigt viktigt att få lådor och sådant, annars dina tillhörigheter skulle hamna på golvet. Förvaring kan inkludera bokhyllor, lådor, eller ens kartonger. Du kan sätta gåva wrapper matcha din vägg färg för att man kartong attraktiv. Om du inte vill att din lagring för att visa, och sedan köpa stora, men korta, plastlådor. När du fyller dem med grejer, bara driva dem under din säng.
  • Var noga med att inte få lata här-bara fyllning dina saker i din garderob och under din säng kommer att göra det omöjligt att hitta saker. Om du ska använda utrymmet under sängen för förvaring, se till att du har tillräckligt med förvaringskärl för att organisera dina saker i. skåp, byråer, lådor, hyllor cubbies och papperskorgar lagring kan alla användas för att organisera dina saker. IKEA säljer många intressanta förvaringslösningar, även om du måste montera möblerna själv.
 4. 4
  Välj. Om ditt rum har inga stolar eller bekväma saker än din säng, kanske du vill överväga att få något att sitta på och koppla av. Du kan använda beanbags, pallar, fåtöljer, tvåsitssoffor, eller ens soffor i rummet för att ge dig ett bra ställe att koppla av. Det behöver inte vara märkvärdigt, men. Om du är på en riktigt tight budget kan du bara helt enkelt stapla kuddar i ett hörn.

Tips

 • Håll ditt rum rent. Det kan vara spännande när man först renovera ditt rum, så se till att hålla den i toppform hela tiden.
 • Låt inte dålig lukt tar över ditt rum! Var noga med att ha ett potpurri eller en plug-in luftfräschare i ditt rum. Du kan köpa sprej-in-the-burk rummet fresheners för tyger eller luft. De neutraliserar lukten och fyller luften med en fräsch doft.
 • Om du någonsin tröttnar på ditt nya rum, ska du inte omedelbart göra om det. Förändring runt dina möbler, kan det tyckas vara en helt ny plats.
 • Kontrollera alltid att du aldrig har några gnagare i ditt rum eller ditt rum kommer att bli en pest rum.