Wki

Hur att dekorera en marockansk tema sovrum

Om du vill ta hem exotiska, romantiska atmosfären i Tusen och en natt, är ditt sovrum en utmärkt plats att göra det!

Steg

Hur att dekorera en marockansk tema sovrum. Måla dina väggar i varma färger.
Hur att dekorera en marockansk tema sovrum. Måla dina väggar i varma färger.
 1. 1
  Måla dina väggar i varma färger. I en marockansk rum, är detta ett mycket viktigt steg, att få rika, exotisk känsla du vill, du kommer att behöva vara modig och plocka rika färger (varma, rökiga nyanser är särskilt bra för att skapa en inbjudande rum). Eftersom Marocko är ett stort handelscentrum, kryddor gör bra inspiration - tänk på saffran guld, eller varm kanel röd.
 2. 2
  Måla ditt tak. Det är väl värt den extra ansträngningen det tar att måla ditt tak. I ett rum fullt av rika färger, kommer ett vitt tak sticka ut som en öm tumme. Du kan använda samma färg som du använde för väggar, eller välj en nyans i samma färg familj. (Till exempel, om dina väggar är en dammig apelsin, kanske ditt tak är en dammig orangeröd... du vill bara tillräckligt med kontrast för att ge en känsla av djup.) Variation är trevligt, men vara försiktig med att välja ett tak färg som är väldigt olika från dina väggar - du kommer att kunna ta in massor av dramatik senare.
 3. 3
  Måla din gjutning. Detta inkluderar golvlister, fönsterkarmar, listen, dörrar och allt annat du kan komma undan med måleri. Återigen, kom ihåg, vill du inte lämna något vitt. I Marocko, är det troligt att blå dörrar är lycka, men låt inte det begränsa dig. För din gjutning, kan du välja en färg som gör skillnad med dina väggar och tak (detta kommer att vara din accentfärg) men försök att välja färger med en liknande underton. Om dina väggar och tak är dammiga, dämpade färger, bör din gjutning inte vara en ren eller "sanna" färg. Om du är osäker, be om hjälp där du köper din färg.
 4. 4
  Utvärdera dina möbler. Eftersom Marocko är ett handelscentrum, kan du komma undan med en mängd olika stilar i ditt nya sovrum. Förutom bitar som faktiskt marockanska eller moriska, afrikanska och asiatiska möbler kan fungera bra också. Se vad du kan måla eller ändra för att passa ditt tema. Marockansk inredning har massor av mörka nyanser, så anser färgning eller målning bitar du redan äger. Generellt reupholstering en gammal pjäs är billigare än att köpa nytt, så kreativ. Som sagt, ibland, är en möbel helt enkelt inte lämpligt, och ingen mängd av bets eller färg kan ändra det. Samla upp sådana missanpassade bitar, och donera dem till en second hand butik.
 5. 5
  Köp nya möbler. När du har uttömt de möbler du redan har, är det dags att gå och handla. Eftersom du är ute efter unika möbler, second hand-butiker, loppmarknader och garage försäljning är ofta fantastiska resurser. Ta samma kreativa tillvägagångssätt som när du utvärderar dina egna möbler - när du ska köpa begagnade möbler, bör du alltid försöka att se dess potential. Du kanske måste fixa upp en bit när du har fått hem den, så låt inte det skrämma dig. Medan du är shopping, leta efter intrikat snidade träslöjd, inläggningar design och dekorativa metallarbeten, och ta tag i dessa när du kan. Slutligen, glöm inte att "autenticitet" är aldrig så viktigt som att hitta saker som du kommer att älska. Detta bör vara handlar om att uttrycka sig själv.
 6. 6
  Hitta tillbehör! Även om det finns aldrig några bestämda regler om vad du har att sätta i ditt sovrum, här är några förslag för att skapa den rätta atmosfären.
  • Mattor - även om ditt rum redan är matta, köpa små mattor och förskingra dem runt ditt rum till ett plysch, lyxig känsla.
  • Gardiner - leta efter mönster i färger som förgyller de du redan har i ditt rum. Var försiktig med de mönster, men - vissa kommer helt enkelt inte lämpligt (blommor och prickar, till exempel). Om du är osäker, leta efter en enkel vertikal rand, och koncentrera sig på lyxiga texturer. Köp gardinerna så att de når ända till golvet, även om dina windows inte.
  • Lampor - stämningsbelysning är oerhört viktigt. Leta efter hängande lampor gjorda av färgat glas eller punkterade tenn, eller ens tyg eller papper lyktor.
  • Ljus - samma som lamporna. Placera gott runt ditt rum till ett varmt sken.
  • Tyg - häng tyg var du kan. Häng en baldakin över din säng, eller drapera den nonchalant över stolar - ha kul, och använd rikligt! Använd en mängd olika texturer, också från tunga tyger som sammet eller duk till filmy flor, för en rik, skiktad känsla.
  • Krimskrams - även om du aldrig har lämnat din hemstad, vill du ditt rum att säga att du har varit över hela världen. Samla små, exotiska bitar som gör att du tänker på främmande platser, och ställa dem nonchalant runt ditt rum.
  • Kuddar - köpa så många av dessa som du kan, och sätta dem överallt. Med mattor och kuddar, bör golvet vara så inbjudande som en gigantisk soffa.

Tips

 • En marockansk rummet handlar om stämningen. Använd saker som rökelse och exotiska musik för att verkligen få ut det mesta av det.
 • Var inte rädd för att vara eklektisk. En del av överklagandet av Marocko är en bra blandning av kulturer, så blanda fritt. Medan verkligen inte marockanska, en sträng av röda julljus tillför en underbar, sexig glöd - om du är öppen, hittar du inredning överallt.
 • Likaså, var inte rädd för rika färger. Medan jag inte skulle rekommendera en aubergine lila som en vägg färg, kan det vara underbara på gardiner, kuddar eller filtar. Lila, turkos och kobolt är alla marockanska färger (och det är på intet sätt en uttömmande lista). Gå till drama när det är möjligt!
 • Ett rum som detta är ofta en pågående process. Ju mer du samlar, desto rikare ditt rum kommer att se ut, så håll utkik överallt du går.