Wki

Hur du inreda ditt rum

Ditt sovrum är ditt hem, var du bor, var du kommer tillbaka till vardagen. Det ska representera dig själv och din stil, inte någon som du brukade vara. Denna guide hjälper dig att inreda ditt sovrum om du inte är nöjd med det nu.

Steg

Hur du inreda ditt rum. Besluta om en budget.
Hur du inreda ditt rum. Besluta om en budget.
 1. 1
  Besluta om en budget. Detta är det viktigaste steget för redecorating eftersom det tillåter dig att inte spendera alltför mycket på saker som du egentligen inte behöver. Din budget borde bara vara en grov uppskattning, dock.
 2. 2
  Titta runt ditt rum och skriva ner vad du vill behålla, även om du vill förbättra en produkt du redan har (jag e:.. Måla din befintliga garderob). Om du vill helt börja om, vara medveten om att det kommer att kosta mer.
 3. 3
  Alla de saker som du inte vill behålla, ge dem ett syskon, välgörenhet, eller sälja dem. Det är ingen idé att kasta ut något om det inte är helt oanvändbar, såsom en gammal, ruttnande korg.
 4. 4
  Tänk belysning alternativ, såsom ljuskronor, lampor, lampetter och fönster. Det är verkligen mycket bättre att ha två fönster, ett stort och ett mindre i sovrummet. Om det fortfarande inte finns tillräckligt med ljus, men du kan inte råd med belysning alternativ som lampetter, än att försöka få en mycket hög golvlampa som antingen har en bred, rund topp som pekar på taket eller en golvlampa med tre lampor kopplade till den.
 5. 5
  Bestäm vilka nya saker du vill ha. Vissa väsentligheter som de flesta människor har och som jag rekommenderar är: en stor bokhylla, en garderob / byrå, en fåfänga (om du är en flicka), ett stort bord, ett nattduksbord, en kista att förvara dina saker i, en ny madrass, lakan, säng, ny färg, tre lampor, och tre stolar. Kom ihåg att du förmodligen skulle kunna hitta en massa saker på vinden eller från dina föräldrar.
 6. 6
  Bestäm vad size säng du får. En queen size säng är en bra storlek, eftersom inte bara kommer det att finnas en hel del utrymme, det finns också många fler blad-apparater och filtar som storlek än Full eller tvåbäddsrum. Det kostar också mindre än kung, men om du inte har pengar eller utrymme, sedan bara få en Twin. (För att klara upp alla missförstånd, är en säng inte lakan, filtar, kuddar och madrass helt. Det är bara en ram att sätta sängen på.)
 7. 7
  Tänk på vad företag du litar på dina möbler / färg. Vissa butiker som folk gillar är Ethan Allen, Home Depot, och Benjamin Moore. Det beror helt på din budget och din smak.
 8. 8
  Välj ett tema. Detta är nästan alltid en av de roliga delarna. Du kan ha en lugn strand känsla, ett ljus, rosa romantiskt tema, en höstlig känsla, och många fler. Du kan hitta en hel del av dem i en Ethan Allen katalog. Om du inte vill ha ett tema, du behöver inte ha en, men ett tema gör allt i ditt rum möts. Det behöver inte vara komplicerat, kan du ha bara en enkel färgschema eller en viss känsla, som modern eller elegant. Ett annat alternativ är att ha små teman alla i hela rummet, som polka-dot gardiner och sängkläder samt ett havstema skrivbord och bokhylla. Vissa teman kompletterar varandra, som prickar och blommor, medan andra ser grälla med varandra, liksom ränder och ränder. Se till att ditt tema inte är alltför trångt annars dina ögon kommer att göra ont.
 9. 9
  Gör en planlösning. Detta kommer att berätta om allt går i ditt rum, och är väldigt viktigt. Du behöver inte något fancy, bara en skiss.
 10. 10
  Få väggarna målade först måste du ta reda på om strö kommer att arbeta med det eller inte. Även väggarna blir målade, be målarna att även måla några möbler du vill måla.
 11. 11
  Köp sängkläder tema. Det är det första som folk ser när de går in i ditt rum, så du måste se till att du får bra sängar och en filt / täcke som går med det. En kasta kudde eller två skulle inte skada heller.
 12. 12
  Efter köpet av sängkläder, köpa madrass / säng. Detta eftersom du behöver veta om sängen går med strö eller inte. Trä sängar ser enkel och lantlig stil, medan järnsängar ser elegant och sofistikerad. Båda kan se modern om svartmålat.
 13. 13
  Köp gardiner / nyanser. Du kanske vill ha bara gardiner, draperier och aktre språnget, endast aktre språnget, bara nyanser, eller bara gardiner och nyanser. Sheers är ett bra val eftersom de kostar mindre, ser bra ut, och de filtrerar ljus samtidigt erbjuder avskildhet. Country Gardiner är mycket bra för gardiner och aktre språnget, medan Smith och Noble är bra för nyanser.
 14. 14
  Om allt samordnar, köpa ny belysning. Lamporna kan se asiatisk, modern, elegant, etc. Ljuskronor är mycket sofistikerad, men enkel takbelysning med vita nyanser ser modern.
 15. 15
  Köp en armoire / byrå. Dressers tar upp mer plats och är bättre för flickor, eftersom det i regel en spegel ovanför en. Men armoires är bra för båda könen, tar mindre plats, och enligt min åsikt, ser bättre ut. Om du har en armoire och är en tjej, överväga att köpa en fåfänga.
 16. 16
  Köp bröstet om du vill. Kistan kan vara lång eller kort som en byrå. Du kan använda ett nattduksbord som en kista om du vill.
 17. 17
  Köp ett nattduksbord om du vill. Den nattduksbordet kan vara en korsning mellan en fåfänga / nattduksbordet, som har en spegelyta på toppen, en låda, och en stol.
 18. 18
  Köp bokhyllan och bordet. De kan bara vara vanliga gamla bord och bokhyllor, eftersom de är bara där för funktion, om du verkligen vill ha en trevlig tabell / bokhylla.
 19. 19
  Slutligen köpa accenter, och voila-du är klar!

Tips

 • Lägg en böna väska istället för två stolar. Det ser coolt och är bekväma.
 • Kom ihåg att när du växer upp, kanske du inte gillar ditt rum längre, så välj ett klassiskt tema som du vet att du alltid kommer att gilla, åtminstone för ett tag (Du ska inte behöva möblera ditt rum mer än två gånger)
 • Kom ihåg att accenter kan förändra hela känslan i rummet. Accents är bitar av heminredning som mattor, lampor, statyer, kannor, etc. inte får alltför många av dem, men om du inte vill ha en berest tema.
 • Om du har ett färgschema, kom ihåg att kompletterande färger fungerar riktigt bra med varandra! Kompletterande färger är motsatser på färghjulet, som blått och orange. Om du inte känner till kompletterande färger, kan du söka bara upp "färghjul" på Google bilder och titta på bilden för motsatsen till den färg du vill ha.
 • Samtidigt välja sängkläder och filtar, alltid välja något liknande 300-skikt. Ju mer trafikerar bättre kvalitet material.
 • Vet dina definitioner! En kasta kudde och bluff är desamma. Ett täcke är en täckmantel för din tröstare, som är som en plumped-up filt. En damm rufsar / säng kjol är trevligt tillägg, men inte särskilt praktiskt. Vet vad jersey blad är, och skillnaden mellan naturliga och syntetiska material.
 • Svartvit fotografi är en fin, klassisk touch för alla rum.
 • Var kreativ! Limma skal till din armoire för en fin touch. Relief ditt namn i glitter på din bokhylla. Kom ihåg att detta är bara en vägledning och att du kan göra vad du vill!
 • Använd inte tapeten. Bakgrund oftast inte ser så bra, och det kan få skadas lätt. Inte bara det, men oftast måste du köpa färdiga tapeter istället för bakgrundsbild du vill.

Varningar

 • Se till att du inte går förbi din budget!
 • Om någon annan är att leva med dig i samma rum, se till att fråga dem om du kan inreda ditt sovrum.
 • Flytta tunga möbler är mycket farlig-vara försiktig.